Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Ευρώπη, μια μεγάλη Μανωλάδα

Ευρώπη, μια μεγάλη Μανωλάδα


Οταν η Ελλάδα σοκαριζόταν από τις συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας των προσφύγων στα φραουλοχώραφα, δεν μπορούσε να συλλάβει ότι όλη η Ευρώπη σταδιακά μετατρέπεται σε «Μανωλάδα», που εκμεταλλεύεται τους πρόσφυγες των εμπόλεμων περιοχών σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του αμερικανικού οργανισμού Verisk Maplecroft, που δημοσίευσε η Liberation, η καταναγκαστική εργασία και η εμπορία ανθρώπων  αυξήθηκαν το 2017 στην Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερο από τον υπόλοιπο πλανήτη. Το φαινόμενο, απόρροια των προσφυγικών ροών που δημιουργούν πόλεμοι και φτώχεια, δεν παρουσιάζεται μόνο  στην Ελλάδα και τις πύλες εισόδου αλλά και στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, που παρουσιάζονται ως απρόθυμες να δεχτούν  πρόσφυγες.
Φαίνεται ότι στις σύγχρονες και ανεπτυγμένες δημοκρατίες η ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι επιλεκτική,  προκειμένου η  καταναγκαστική εργασία των προσφύγων να συνεισφέρει στην «ανταγωνιστικότητα» των ανεπτυγμένων οικονομιών. Αυτών που υποδαυλίζουν τις περισσότερες πολεμικές συγκρούσεις !
Η Ευρωπαϊκή Ένωση από ένωση δημοκρατικών αξιών μετατρέπεται σε χώρο «σύγχρονης σκλαβιάς» και υποκρισίας. Μοιάζει με εφιάλτη καθώς αυτές οι μορφές εκμετάλλευσης στην Ευρώπη είχαν εκλείψει μετά την αποικιοκρατία και τη ναζιστική θηριωδία. Όμως το ανθρώπινο προσωπείο του καπιταλισμού έχει εκλείψει, επίσης...
http://tvxs.gr/news/i-apopsi-mas/eyropi-mia-megali-manolada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου