Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Κ. Λαλιώτης, ο νέος θεωρητικός του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ

λαλιώτης
Ύμνους, σχεδόν, εκβάλλει με άρθρο του στην κυριακάτικη «Νέα Σελίδα» ο Χρ. Βερναρδάκης, υπουργός Επικρατείας (!), για τον Κ. Λαλιώτη και το κείμενο που ο τελευταίος έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα και το οποίο προέβαλε πρωτοσέλιδα ως νέο Ευαγγέλιο, μόνο (ποιος άλλος;) η Εφ. Συν.

Ο Κ. Λαλιώτης θέτοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την πρόταση για συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗ.ΣΥ. (μεταμφίεση ΠΑΣΟΚ και δορυφόρων του) έχει γίνει το νέο ίνδαλμα του ΣΥΡΙΖΑ και θαυμάζεται ως το «ναυαγοσωστικό» του, την ώρα που το σκάφος του βυθίζεται.
Με αφορμή, λοιπόν, και τον Κ. Λαλιώτη (υποστηρικτή του Κ. Σημίτη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για να μην ξεχνιόμαστε), ο Χρ. Βερναρδάκης προτείνει την συγκρότηση «αντιδεξιού – αντινεοφιλελεύθερου μετώπου» για την σωτηρία της χώρας.
Ο Παν. Κουρουμπλής, άλλος καρεκλοθήρας για πάσαν κατεύθυνση, ανακάλυψε όψιμα, μέσα από τις στήλες της Εφ. Συν., ότι «η ΝΔ εξελίσσεται σε μια βαθιά συντηρητική, νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά παράταξη». Μόνο που, κύριε «όπου φυσάει άνεμος», αρκεί να υπάρχει καρέκλα να γαντζωθείς, η ΝΔ δεν εξελίσσεται τώρα. Η ΝΔ είναι εδώ και δεκαετίες μια βαθιά συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, με ακροδεξιούς πυρήνες παράταξη.
Δεν είναι, λοιπόν, η ΝΔ, αυτή μένει λίγο-πολύ σταθερή, αλλά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που εξελίσσεται ταχύτατα, ανακαλύπτοντας τον συντηρητισμό και τον νεοφιλελευθερισμό στην πιο αποκρουστική μορφή του: στα μνημόνια της καταστροφής, που τα ψηφίζει δυο-δυο και δένει την χώρα χειροπόδαρα μέχρι το 2060.
Ποιο, λοιπόν, «αντιδεξιό – αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο» να συγκροτηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Το μόνο μέτωπο που μπορεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ ή την ΔΗ.ΣΥ. για την καρέκλα, ώστε η νέα δεξιάπου κατ’ αυτόν τον τρόπο θα συγκροτήσουν, να φράξει, υποτίθεται, τον δρόμο στην παλιά!
Ευχαριστούμεδεν θα πάρουμε! Αυτό το παιχνίδι παίχτηκε πολλές φορές και κατέστρεψε την χώρα!
http://www.iskra.gr/%CE%BA-%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BC%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου