Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Πώς έστηναν τις βρώμικες δουλειές στον Περσικό

Πώς έστηναν τις βρώμικες δουλειές στον Περσικό

Θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον κορμό για μία ταινία θρίλερ. Θα μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν από μόνοι τους τον σκελετό κατηγορητηρίου. Κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο εδώ και χρόνια αλλά κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Ο λόγος για τις συνομιλίες μεταξύ των συνεργατών του Βαγγέλη Μαρινάκη τις οποίες κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ. Τότε οι αρχές προσπαθούσαν να εντοπίσουν το δίκτυο με τους στημένους αγώνες του ποδοσφαίρου. Ανάμεσα σε αυτές τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων εμφανίζονται και τρία «διαμάντια». Τότε κανείς δεν τους έδωσε σημασία. 

​Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές αγνοείται το εάν και κατά πόσο τα στοιχεία και οι διάλογοι αποτελούν κομμάτι της δικογραφίας αυτής της δυσώδους υπόθεσης με την ηρωίνη. Είναι πολύ πιθανόν οι δικαστικοί λειτουργοί να μην έδωσαν προσοχή σε καταγραφές συνομιλιών από την ΕΥΠ που αφορούσαν (τότε) μόνον τα «στημένα» του ποδοσφαίρου
Βλέπετε οι συνομιλίες αυτές κατεγράφησαν έξι με δώδεκα μήνες πριν το εντοπισμό του NOOR1 και του φορτίου ηρωίνης που μετέφερε. Πολύ πριν ο ισοβίτης Γιαννουσάκης ανοίξει το στόμα του και καταθέσει λεπτομέρειες για τις δραστηριότητες της «συμμορίας του Περσικού». Τότε όλοι ασχολούνταν με την «Παράγκα», το «ΚΟΡΙΟΠΟΛΙΣ» και τα «στημένα». Όμως να που οι εξελίξεις επανέφεραν στην επικαιρότητα αυτές τις συνομιλίες μεταξύ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης NOOR1.



Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές αγνοείται το εάν και κατά πόσο τα στοιχεία και οι διάλογοι αποτελούν κομμάτι της δικογραφίας αυτής της δυσώδους υπόθεσης με την ηρωίνη. Είναι πολύ πιθανόν οι δικαστικοί λειτουργοί να μην έδωσαν προσοχή σε καταγραφές συνομιλιών από την ΕΥΠ που αφορούσαν (τότε) μόνον τα «στημένα» του ποδοσφαίρου.

Επειδή υπάρχει και θεός της Δημοσιογραφίας έτυχε μαζί με τα συγκεκριμένα video που άλλωστε είχαν μεταδοθεί εδώ και πολύ καιρό από τις εκπομπές του Κυριάκου Θωμαϊδη, να πέσουμε πάνω και σε ένα συμπληρωματικό ντοκουμέντο. Ηχητικό αυτή το φορά. Έτσι οι αναγνώστες του zougla.gr θα μπορέσουν να απολαύσουν έναν διάλογο εις διπλούν. Με την μορφή καταγραφής της συνομιλίας και με την μορφή της ζωντανής ηχογράφησης όπου ο επιχειρηματίας-εφοπλιστής και εκδότης Βαγγέλης Μαρινάκης συνομιλεί μέσω πακιστανικού κινητού τηλεφώνου με κάποιον συνεργάτη του τον οποίο έχουμε εντοπίσει. 

Ο κωδικός του κατόχου του πακιστανικού κινητού είναι “fataul” τουτέστιν «Φαταούλας». Έλα όμως που στην μία άκρη της σύνδεσης ακούγεται η βαριά και χαρακτηριστική φωνή του Βαγγέλη Μαρινάκη. Προφανώς το κωδικό παρατσούκλι «Fataul» δεν έχει επιλεγεί τυχαία. Μάλλον προϊδεάζει για τις προθέσεις του κατόχου της κινητής συσκευής. Τα θέλω όλα εδώ και τώρα. Είναι ενδεικτικό ότι η συνομιλία καταλήγει σε ένα «από εμένα, από εμένα, από εμένα» εις τριπλούν. Μία επανάληψη που υποδηλώνει άραγε την απόλυτη σιγουριά του ομιλούντος;

Οι διάλογοι μεταξύ μαφιόζων

Σε αυτές τις συνομιλίες ακούγονται να συζητούν οι άμεσοι συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Αιμίλιος Κοτσώνης, καταδικασθείς στην υπόθεση NOOR1, ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης ισοβίτης πια, κάποιος Χρήστος και ένας ακόμη ο οποίος έχει εντοπιστεί κάπου στον Πειραιά, που ασχολείται με ευγενές επάγγελμα αλλά κατέχει άριστα τα της λιμανίσιας γλώσσας και νοοτροπίας.

Στους διαλόγους αυτούς ακούγονται λεπτομέρειες για το πώς στήνονται οι «δουλειές» στον Περσικό Κόλπο. Ξεχωρίζει ο διάλογος του Αιμίλιου Κοτσώνη με τον… Χρήστο όπου ζητείται να εκδοθεί ψεύτικο έγγραφο ναύλωσης πλοίου. Γίνεται επανειλημμένως αναφορά στο «σαπιοκάραβο» ή το «χιλιάρι» που σημαίνει «1000 τόνοι» και που δεν είναι άλλο από το NOOR 1 που και σαπιοκάραβο είναι και χωρητικότητα χιλίων τόνων διαθέτει.
​Αυτές οι συνομιλίες έχουν καταγραφεί έξι μήνες με έναν χρόνο πριν να «σκάσει» η υπόθεση με την μεταφορά ηρωίνης. Στους διαλόγους ακούγεται με σαφήνεια η πρόθεση των συνομιλητών να προετοιμάσουν «το καράβι» για δουλειέςΑυτές οι συνομιλίες έχουν καταγραφεί έξι μήνες με έναν χρόνο πριν να «σκάσει» η υπόθεση με την μεταφορά ηρωίνης. Στους διαλόγους ακούγεται με σαφήνεια η πρόθεση των συνομιλητών να προετοιμάσουν «το καράβι» για δουλειές. Σε μία στιγμή ακούγεται και το πώς το καράβι θα πρέπει να είναι έτοιμο του χρόνου. Πολλά λοιπόν τα ενδεχόμενα. Να γίνεται λόγος και να οργανώνονται δραστηριότες παράνομης διακίνησης καυσίμων. 

Ή να προετοιμάζεται το «σκάφος» για κάποια άλλη παράνομη διακίνηση. Ή ακόμη να προετοιμάζεται το «χιλιάρι» για την μεγάλη αποστολή. Αυτή με τα ναρκωτικά. Μόνον που η αποστολή αυτή ήταν και η μοιραία. Όλα τα ενδεχόμενα παίζουν. Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι το στήσιμο ενός παράνομου δικτύου κάτω εκεί στον Περσικό αλλά και στον Πειραιά στο οποίο οι συντελεστές συμπεριφέρονται ακριβώς όπως σε οργανώσεις τύπου Μαφίας. 

Ο Αιμίλιος Κοτσώνης συνομιλεί με κάποιον Αχμάντ. Ο Αχμάντ είναι εκτός φυλακής μεν αλλά σύμφωνα με εισαγγελικό έγγραφο τελεί υπό καθεστώς περιοριστικών όρων. Με λίγα λόγια είναι σεσημασμένος. Υπόδικος. Στο ίδιο βίντεο ακούγεται ο Αιμίλιος Κοτσώνης να συνομιλεί με τον ισοβίτη πια, αλλά τότε ελεύθερο ακόμη Ευθύμιο Γιαννουσάκη. Τέλος, πάντα στο ίδιο video, ακούγεται καταγεγραμμένη και η περίφημη συνομιλία με το πακιστανικό τηλέφωνο. Με τον «Fataul». 

Απολαύστε το video:

 

Τώρα για του λόγου το αληθές ακούστε με τα ίδια σας τα αυτιά τον Βαγγέλη Μαρινάκη να συνομιλεί με έναν άγνωστο, για την υπόθεση ενός καραβιού του οποίου ο καπετάνιος ή ο ιδιοκτήτης ή και τα δύο φοβάται να αποπλεύσει. Οι δύο άνδρες μιλούν με κωδικούς και συνθηματικές λέξεις. 

Η συνομιλία έχει ως εξής:

 

​«Έχει βρεθεί πλοίο. Έχουν βρεθεί άνθρωποι. Θέλω να τα δεις και να τα εγκρίνεις Βαγγέλη»
Συνομιλία του Αιμίλιου Κοτσώνη με …. αεροσυνοδό. Κάνει λόγο πάλι για τον «Αχμάντ» αλλά και για κάτι άλλα παιδιά. Με τα οποία «ετοιμάζουν ένα καράβι για κάτω... για τον Περσικό. «Έχουμε δουλίτσες», ακούγεται να λέει ο Κοτσώνης στην αεροσυνοδό η οποία ερωτά πόσα καράβια διαθέτει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Για να εισπράξει την απάντηση «καμιά πενηνταριά».  

Στο ίδιο βίντεο ο Κοτσώνης στέλνει μήνυμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Το μήνυμα εστάλη στις 18 Μαίου 2012. Ο λόγος για «ανεφοδιασμό στο λιμάνι της Φουτζέιρα. Έχει βρεθεί πλοίο. Έχουν βρεθεί άνθρωποι. Θέλω να τα δεις και να τα εγκρίνεις Βαγγέλη» λέει ο Κοτσώνης στον Μαρινάκη. Οι ρόλοι δηλαδή είναι σαφείς. Ο πρώτος εκτελεί, οργανώνει και συντονίζει. Ο δεύτερος, ο εφοπλιστής, εγκρίνει και αποφασίζει. 

Παρακολουθείστε τις συνομιλίες:

 

Ο Αιμίλιος Κοτσώνης συνομιλεί με τον Χρήστο ή Χρηστάρα από τον οποίο ζητά έγγραφο ψευδοναύλωσης. Η παρανομία στο απόγειό της. Η ψευδοναύλωση αφορά «ένα χιλιαράκι, ένα τανκεράκι». Το μυαλό πάει φυσιολογικά στο NOOR1. 

 

Αυτά λοιπόν προς το παρόν. Διότι έπεται και συνέχεια. Η συγκομιδή στοιχείων δεν τελειώνει ποτέ. Αρκεί κανείς να ψάξει. Εκεί που πρέπει βέβαια. Η συγκομιδή είναι μεγαλύτερη όταν τα στόματα ανοίγουν και οι αναστολές χαλαρώνουν. 

Κάτι τέτοιο συμβαίνει όταν διακρίνεται αχνά στο βάθος του τούνελ η κατάρρευση των ισχυρών.


http://www.zougla.gr/greece/article/pos-estinan-tis-vromikes-doulies-ston-persiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου