Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

(Πάντως, στην αρχαία Αθήνα, που όλοι τους υμνούν, τα περισσότερα αξιώματα τα έπαιρναν με κλήρωση ανάμεσα στους πολίτες και όχι με όρους κομματοσκυλισμού)! Αλήθεια Πύρρο, τους πρωταθλητές σου μπορείς να τους επιλέξεις με κριτήριο το ντοπάρισμα;;
Σε άρθρο του με τίτλο «Οι άριστοι που δεν τιμούμε», που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Πύρρος Δήμας σχολιάζει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση της αριστείας από τα δημοτικά σχολεία και για τους σημαιοφόρους με κλήρωση, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο πολιτικό σκηνικό.

«Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε η επιλογή των σημαιοφόρων να γίνεται με κλήρωση. Η σημαία δεν θα παραδίδεται στον αριστούχο, αλλά στον πιο τυχερό. Αυτό δεν είναι σωστό. Είχα την τιμή να είμαι δυο φορές σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν επρόκειτο να την αποδεχθώ αν ήταν προϊόν τύχης. Η θέση του σημαιοφόρου είναι, πάνω από όλα, εκείνη του ηγέτη», αναφέρει ο Πύρρος Δήμας και συνεχίζει: «Δεν μπορείς να επιλέξεις τους ηγέτες σου με κλήρωση, αν και, για να είμαι ειλικρινής, καμιά φορά πιστεύω ότι η τύχη θα τα κατάφερνε καλύτερα από εμάς».

«Όσο λοιπόν έχουμε παρελάσεις, η σημαία πρέπει να παραδίδεται στον καλύτερο. Μόνο που αυτός δεν χρειάζεται να είναι πάντα ο άριστος στους βαθμούς. Υπάρχουν πολλά πεδία αριστείας, δεν είναι μόνο η βαθμολογική επίδοση. Άριστος είναι ο μαθητής με κινητικά προβλήματα που έχει στους ώμους μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με τους συμμαθητές του. Άριστος είναι ο μαθητής που αγωνίζεται με επιτυχία στους αθλητικούς στίβους και ας μην έχει χρόνο για τα μαθήματα. Άριστος είναι ο μαθητής που την προηγούμενη χρονιά ήταν κάτω από τη βάση και φέτος προσπαθεί, αφιερώνοντας πολλαπλάσιο χρόνο στο διάβασμα. Άριστος είναι και ο μαθητής που οι γονείς του δεν μιλούν ελληνικά, που ο ίδιος δεν θεωρείται Έλληνας στα χαρτιά, και όμως μιλάει, γράφει και αισθάνεται όπως ένας από εμάς».

Ο Πύρρος Δήμας ενώ φαίνεται ότι έχει αποκατασταθεί στις ΗΠΑ, αυτές τις μέρες εμφανίζεται λαλίστατος σε τέτοιο σημείο που μας μπαίνουν ζιζάνια ότι η δουλειά στην ομοσπονδία στις ΗΠΑ που έχει ίσως δεν πάει τόσο καλά και προσπαθεί να χτίσει ένα προφίλ εκπροσώπου του "ακραίου κέντρου" για να επιστρέψει.

ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστηρίζει το συγκεκριμένο ιστολόγιο, αντίθετα ασκεί πολύ σκληρή κριτική για τις μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλει αλλά όταν βλέπουμε ανθρώπους σαν τον Πύρρο Δήμα, που ψήφιζε μνημόνια και με τα δύο χέρια να διαμαρτύρονται, εξοργιζόμαστε.

Και στο θέμα της αριστείας ο Πύρρος Δήμας δεν δικαιούται να ομιλεί.

Στα χρόνια που πρωταγωνιστούσε ως υπερπρωταθλητής στην Άρση Βαρών ήταν κοινό μυστικό ότι στο συγκεκριμένο άθλημα οι διακριθέντες (ανεξαρτήτου χώρας) ντοπαρίζονταν. Μετά την απόσυρση του ως αθλητής για την Ελληνική Άρση βαρών αποκαλύφθηκε τεράστιο σκάνδαλο ντόπας που αφορούσε την περίοδο που αγωνιζόταν. 

Ήταν σαφές στην ελληνική κοινωνία ότι τα μετάλεια στην Άρση Βαρών ήταν αποτέλεσμα ντόπας, και για αυτό πέραν των μνημονίων η επιχορήγηση κόπηκε δραστικά. Άλλωστε για πείτε μας σήμερα κάποιον αθλητή της Άρσης Βαρών που διακρίνεται;;; ΚΑΝΕΝΑΣ!

Για αυτό λοιπόν, Πύρρο Δήμα πιο σεμνά στο μέλλον!


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2017/08/blog-post_165.html#ixzz4oyakS6oo

1 σχόλιο:

 1. ΆΣ κάνουν ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠτΔ!!!

  Όλα τα άλλα Είναι Ανθελληνικοφασιστικά και ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΩΣΥΝΗΣ ΜΑΣ!


  Αυτοί ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ!!!

  ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΤΙΔΑ/ΚΛΗΡΩΤΙΔΑ ΌΛΗ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΌΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!

  Τώρα πρέπει και ο Πιό Αδαείς να καταλάβει και να κατανόηση ΤΙ ΕΣΤΙ ΔΕΞΙΑ/ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

  ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΓΥΜΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ!!!


  ΣΤΑ Τάρταρα με ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ!!!

  ΣΤΑ Τάρταρα Με ΌΛΟ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ κ. ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΣΎΣΤΗΜΑ!!!

  ΣΤΑ Τάρταρα ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΊΧΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΠΑΔΕΣ-ΡΑΓΙΑΔΕΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή