Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Οι Καθαριστές


Στις 10 Φεβρουαρίου μέρος του πληρώματος του αεροπλανοφόρου USS George Bush, είχε καθαρίσει την παραλία του Σταυρού στα Χανιά. Μάλιστα τότε είχαν δηλώσει ότι, ήταν μια ευκαιρία να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία βοηθώντας στη διατήρηση του περιβάλλοντος και δίνοντας ένα χέρι βοηθείας στη δουλειά που κάνουν οι τοπικές αρχές. Είναι συνήθης πρακτική των ΗΠΑ, όπου έχουν βάσεις να επιζητούν μια διασύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες, προχωρώντας σε δράσεις με επικοινωνιακό αντίκτυπο. Τα περιττώματα, όμως δυστυχώς, επί πλέουν ή μυρίζουν, δύσκολα κρύβονται. 


Έκτος όμως από τον ανάλατο εθελοντισμό, υπάρχει και το πικάντικο δολάριο. Όλοι θυμόμαστε τον ηθοποιό Κωνσταντίνου στην ταινία: «Καλώς ήρθε το δολάριο» να λέει : «Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα. Περάστε να σας περιποιηθούμε». Με πιο εκλεπτυσμένα λόγια αλλά με την ίδια λιγούρα η πρόεδρος του συλλόγου εστίασης Χανίων είχε δηλώσει για την τότε επίσκεψη του αεροπλανοφόρου  USS George Bush: «Αρκετά μαγαζιά είδαν σε μία νεκρή περίοδο σημαντικά έσοδα. Έξι χιλιάδες Αμερικανοί ήταν συνεχώς έξω και ενίσχυσαν τα μαγαζιά της πόλης, κυρίως την εστίαση. Προτίμησαν περισσότερο τα πιο εκλεπτυσμένα μαγαζιά τα οποία είδαν μεγάλη αύξηση, ενώ κέρδη είχαν και τα εμπορικά μαγαζιά, μερικά από τα οποία άνοιξαν μόνο για αυτές τις τέσσερις μέρες». Τι να ήταν άραγε αυτά τα εκλεπτυσμένα μαγαζιά…;

Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το πλήρωμα του USS Porter, ενός από τα δύο πλοία που βομβάρδισε την Συρία, στις 26 Μαρτίου καθάρισε εθελοντικά την παραλία του Σταλού στα Χανιά. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο αμερικανικός στρατός ειδικεύεται σε πράξεις αγαθοεργίας και σε  κάθε είδος καθαρισμό. Από σκουπίδια παραλίας μέχρι καθαρισμό ανθρώπων, πόλεων και χωρών. Και για να δανειστούμε κάποιες φράσεις από τους τσιγγάνους που πάνε γάντι: Όλα τα καθαρίζω, όλα τα μαζεύω ή καλύτερα, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω.

Ελευθερόκοκκος
  


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2017/04/blog-post_25.html#more

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι να είταν η αποτυχημένη Πρόσφατη Πυραυλική Προσπάθεια της Λαϊκής Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας τεχνικής μόνο φύσεως και όχι Αμερικανική Ηλεκτρονική Επέμβαση/Παρέμβαση!!!

    Μακάρι λέμε! Μακάρι και ξανά Μακάρι.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή