Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Έξω όλοι οι Ιμπεριαλιστές από τη Μέση Ανατολή και την Συρία-Αγώνας για την Κοινωνική Ανατροπή


Χωρίς να ταυτιζόμαστε με κανένα από τα δυο κείμενα που παραθέτουμε παρακάτω θεωρούμε ότι τελικά καταλήγουν να περιγράφουν από διαφορετικές πλευρές, τη μετατροπή του άλυτου κοινωνικού προβλήματος στη Συρία, σε εμφύλιο πόλεμο και μετά σε πόλεμο δι' αντιπροσώπων μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων.Θύμα για μια φορά ακόμα οι λαοί στη Συρία και τη Μέση Ανατολή.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ-ΕΚΕΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Εμείς καλούμε σε πρωτοβουλίες ενάντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και το ελληνικό κράτος, ενάντια στο αξιόμαχο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, που υποστηρίζει και ενισχύει τις επιθέσεις στη Συρία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τους ίδιους τους λαούς να αντιπαρατεθούν με τις κυβερνήσεις τους, τα συμφέροντα που τους καταπιέζουν και τα κράτη που τους σκοτώνουν.

****

  Απαιτούμε όλες οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις να φύγουν από τη Συρία

Μάζεν Αλ Αχμάντ

Δαμασκός Συρίας

Η αιμοσταγής δικτατορία της Συρίας έχει εξαπολύσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του λαού της και κάλεσε τους συμμάχους της, τη Ρωσία, το Ιράν και τις θρησκευτικές πολιτοφυλακές από το Λίβανο και το Ιράκ για να την υποστηρίξουν.

Αυτό έχει ανοίξει την πόρτα σε όλες τις περιφερειακές και ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να επέμβουν στη Συρία.

Το καθεστώς, οι ΗΠΑ, η Τουρκία και το Ισραήλ ακατάπαυστα βομβαρδίζουν και σκοτώνουν αμάχους στη Συρία. Όλοι φέρνουν το θάνατο στους ανθρώπους μας και την καταστροφή στη χώρα μας.

Η αεροπορική επίθεση την περασμένη εβδομάδα από τις ΗΠΑ δεν είναι παρά ένα σύμπτωμα αυτής της αντιπαλότητας μεταξύ των ιμπεριαλιστών. Είναι αδύνατο να επιλεγεί το «μικρότερο κακό» ανάμεσα σε αυτές τις φρικαλεότητες.

Το καθεστώς έχει χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που έχει στη διάθεσή του για να σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες Σύριους και να στείλει εκατομμύρια στην εξορία.

Αλλά οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τόσο της Ρωσία όσο και των ΗΠΑ μόνο προσθέτουν στο λουτρό αίματος.

Είμαστε κατά του καθεστώτος Άσαντ και υπέρ της πτώσης του, αλλά μόνο από τα χέρια και τον αγώνα του λαού μας.

Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική επέμβαση, απ’ όποιον κι αν είναι και απαιτούμε την αποχώρηση όλων των ξένων παραστρατιωτικών και στρατιωτικών δυνάμεων.

Παρ’ όλο που οι συριακές μάζες έχουν εξαντληθεί, επιστρέφουν στους δρόμους κάθε φορά που τα όπλα σωπαίνουν. Η επαναστατική δυναμική των εργαζόμενων μαζών παραμένει τεράστια.

Ο Μάζεν είναι μέλος του Επαναστατικού Αριστερού Ρεύματος στη Συρία

Μετάφραση: e la libertà

Πηγή: «We demand that all foreign military forces leave Syria», Socialist Worker, 11 Απριλίου 2017.

Δείτε ακόμα:

Το PFLP καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/04/blog-post_41.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου