Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Ευτύχης Μπιτσάκης: Οι θύελλες της Προόδου



Ο Ιανός της επιστήμης, με τα όρια και τις δυνατότητές της, είναι ο πυρήνας των σκέψεων και θέσεων που διατυπώνονται στο νέο βιβλίο του Ευτύχη Μπιτσάκη, «οι θύελλες της προόδου» από τις εκδόσεις ΚΨΜ, με αφορμή το οποίο ο μεγάλος έλληνας θεωρητικός της μαρξιστικής σκέψης και ένας από τους μεγάλους έλληνες επιστήμονες της σύγχρονης φυσικής και φιλοσοφίας, μίλησε στον 9.84 Κρήτης.

Οι ιδέες της προόδου και της ανάπτυξης, συμπληρωματική η μία προς την άλλη, σημαίνουν αύξηση της παραγωγικότητας, αύξηση της παραγωγής υπεραξίας, ένταση της εκμετάλλευσης, ανεργία, περιθωριοποίηση μέρους της εργατικής δύναμης. Δηλαδή, ό,τι είναι πρόοδος για μια τάξη είναι εκμετάλλευση και ένταση της αποξένωσης για την άλλη. Συνεπώς οι έννοιες δεν είναι ταξικά ουδέτερες, είπε ο Ευτύχης Μπιτσάκης, σημειώνοντας ότι η έκρηξη και της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, αποξενώνει τις συλλογικότητες στις κοινωνίες αλλά και εργασιακά, την ώρα που ο πλανήτης βρίσκεται στην αβεβαιότητα της πυρηνικής ισχύος.




http://gregordergrieche.blogspot.gr/2017/04/blog-post_63.html#more

1 σχόλιο:

  1. Κάποιες Σκέψεις για το "Οι Θύελλες της Προόδου" του Μπιτσάκη!


    1. Εάν έκανες μια ουσιαστική ανάλυση της Θεωρίας του Συνόλου Υποσυνόλου καί τμήματα/segment του Υποσυνόλου θα έβλεπες κάτι!

    2. Η "Πρόοδος" της μιάς τάξης έναντι της άλλης και εκμετάλλευσης της υπάγεται στην Θεωρία τόσο της Σχετικότητας όσο και της Ειδικής Σχετικότητας αλλά πάντα σε άμεση Συνάρτηση με το 1.!

    3. Ο Άνθρωπος είναι ΟΝ! Υπάρχει μια βασική Ουσία Διαφοράς με τα άλλα Όντα δηλ. τα Ζώα!

    4. Η Δημιουργία του Ανθρώπου ΔΕΝ εξηγείται με την θεώρηση του Δαρβίνου! Άλλωστε προσέξτε ΟΤΙ όλες ΑΥΤΕΣ οι θεωρείες "Δημιουργήθηκαν" μια Συγκεκριμένη Χρονική περίοδο και "Έγιναν Επιστήμες" για Συγκεκριμένους Λόγους Καθυπόταξης του Ανθρώπινου Όντος τόσο σε Ατομικό όσο και σε Κοινωνικό/Μαζικό Επίπεδο! Αυτή Είναι η Ψευδοεπιστήμη του Εκμηδεσμου του Ανθρώπινου Όντος για Αυτοδιάθεση Αυτοπροσδιορισμό Ανεξαρτησία Συνειδητή Ελευθερία (Η Ελευθερία χωρίς το Συνειδητό είναι απλά ... Ζούγκλα των Ζώων ο Ισχυρότερος ο Δυνατότερος επιβιώνει! β.λ. Ευγονική Ευθανασία Ναζιζοφασισμος Καπιταλισμός Ιμπεριαλισμός!)

    5. Η Βασική Ουσία Είναι οτι ο Άνθρωπος Είναι Αντικείμενο (Αντί το Κείμενο) Των Εξελίξεων (Εξ του Έλικα) και Όχι Υποκείμενο! Αυτή Είναι και η Τεράστια Διάφορα μεταξύ των άλλων και με τα Αλλά Όντα/Ζώα!

    6. Η Διαφορετικότητα Είναι η Φύση και όχι η Πολυμορφία! Διότι την Πολυμορφία μπορείς να την δημιούργισεις ακόμη και με Τεχνικά μέσα ενώ Την Διαφορετικότητα την ... Ξέρει μονο η Ίδια η ... Ζωή!

    7. .... Θα σκεφτούμε και άλλα ... Τώρα έχουμε άλλες προτεραιότητες! Στο ... Συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή