Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Ο «έρωτας» του ζεύγους Στουρνάρα με τις φαρμακοβιομηχανίες και μια ανάθεση των 400.000 ευρώ

Ο «έρωτας» του ζεύγους Στουρνάρα με τις φαρμακοβιομηχανίες και μια ανάθεση των 400.000 ευρώ
Στο είδος των σχέσεων της οικογένειας Στουρνάρα με τις φαρμακευτικές εταιρείες αναφέρεται σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Documento.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Γιάννης Στουρνάρας συμμετείχε σε συνέδρια που αφορούσαν το φάρμακο και τη φαρμακοβιομηχανία, τα οποία διοργάνωνε η εταιρεία Mindwork που ανήκει στη σύζυγό του, Λίνα Νικολοπούλου, με χορηγούς φαρμακευτικές εταιρείες προεξέχουσας τη Novartis.

Το δημοσίευμα αναφέρει, ότι η εταιρεία δημοσίων σχέσεων της Λίνας Νικολοπούλου και των δύο κορών τους ζεύγους, η οποία ανέλαβε να διαφημίσει ως «λοιμώδες νόσημα» τον καρκίνο για το ΚΕΕΛΠΝΟ και ελέγχεται για την αμοιβή των 1,5 εκατ. ευρώ που έλαβε για αυτό, είχε αναλάβει τη διεξαγωγή μεγάλων συναντήσεων φαρμάκου, όπως τα συνέδρια της Ελληνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), τα φόρουμ για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας αλλά και τα συνέδρια eHealth το 2014 του υπουργείου Υγείας.
Σε ό,τι αφορά στο πώς η εταιρεία της Λίνας Νικολοπούλου αναλάμβανε αυτές τις διοργανώσεις, η εφημερίδα αναφέρει την περίπτωση των συνεδρίων eHealth, που για να την αναλάβει η σύζυγος Στουρνάρα το τότε υπουργείο Υγείας φέρεται να έδωσε της 400.000 ευρώ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς διαγωνισμό.
Όπως γράφει η Documento, το 2014 η τότε Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας αποφασίζει να διοργανώσει το eHealth Forum, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια. Περιέργως όμως το υπουργείο δεν προκηρύσει διαγωνισμό, αλλά βάζει ως ενδιάμεσο το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο στο όνομα του υπουργείου δίνει την εκδήλωση στην εταιρεία Mindwork. Η αμοιβή της οικογένειας Στουρνάρα που προκύπτει από τα ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και τις χορηγίες των φαρμακοβιομηχανιών φτάνει τα 400.000 ευρώ. Το 2015 το υπουργείο διοργανώνει εκ νέου το eHealth Forum.
To 2016 όμως το συνέδριο διοργανώνεται και πάλι αλλά αυτή τη φορά το υπουργείο Υγείας δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Χορηγοί είναι ο ΟΤΕ και εταιρείες τεχνολογίας και φαρμάκου και διοργανώτρια παραμένει η Λίνα Νικολοπούλου, που συμμετέχει σε αυτό υπό τον τίτλο της eHealth Forum Managing Director. Δηλαδή, τα σήματα του Forum εμφανίζονται ως ιδιοκτησία της συζύγου Στουρνάρα. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι το υπουργείο Υγείας, αφού έδωσε το κύρος του για να διοργανωθεί επί δύο χρόνια η συνάντηση αποχωρεί και για άγνωστο λόγο τα σήματα και η διοργάνωση, πνευματική περιουσία του δημοσίου δηλαδή, οικειοποιούνται από την οικογένεια Στουρνάρα.
Και καταλήγει με το εξής: «Η σχέση του Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος κατέχει τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη είναι άμεση. Όχι μόνο συμμετέχει αλλά δίνει και το δικαίωμα να βγει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για επιχείρηση και ότι ο ίδιος λειτουργεί ως βιτρίνα. Η κ. Στουρνάρα δεν παράγει ούτε εξάγει προϊόντα αλλά δημιουργεί εκδηλώσεις του αέρα με χορηγίες τις οποίες αναλαμβάνει με την ιδιότητα της συζύγου ισχυρού πολιτικού».

http://tvxs.gr/news/ellada/o-erotas-toy-zeygoys-stoyrnara-me-tis-farmakobiomixanies-kai-mia-anathesi-ton-400000-eyr

1 σχόλιο:

  1. Ρε παιδιά τί ψάχνεται; Πολιτική Ανάλυση, Αιτιολογία;
    Αυτοί όλοι Τους Είναι Λακέδες! Αχαροι Αμοιροι Αψυχοι Ανοργασμικοί!
    Επιτελούν το Έργο τους, όπως οι χθεσινοί οι προχθεσινή κ.ο.κ.!
    Ο Ρόλος Του Λακέ δεν έχει ποτέ αλλάξει εδώ και εκατονταετίες!
    Μόνο που στην Χώρα μας οι Λακέδες τα δείχνουν ΌΛΑ 110%!
    Πρέπει να καταλάβουμε Καλά, ότι η Χώρα Μας Είναι Ανέκαθεν Αποικιοκρατούμενη με τους ποίο Αριστους Λακέδες! Του Διαβόλου Κέρατα!

    Μην περιμένετε τίποτα από δαύτους!
    Βλέπουν το Ελληνικό Λαό σαν Αριθμούς σαν Νούμερα Χρηματηστηριακά! Αυτοί όλοι τους είναι τουλάχιστον για μπάτσες! Λάσπη κάναν την Ζωή μας Λάσπες να Τους κάνουμε!

    Στήσιμο Στο Σύνταγμα Φτύσιμο και Μπάτσες! Σε Όλους Αναδρομικά!
    Και Παράλληλα κτυπάμε Όλες Της Αποικιοκράτες Δομές και Ιδιαίτερα Τους Αποικιοκράτες Ανελέητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή