Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

(Με τη θέση του ΚΚΕ)! Ρήγμα στις σχέσεις ΚΚΕ - ΑΚΕΛ

Ηταν αναμενόμενο ότι η απόφαση  της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, που είδε την δημοσιότητα στις 29/10 θα δημιουργούσε ρήγμα στις σχέσεις ΚΚΕ – ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με την θέση αυτή και την αρθρογραφία του «Ριζοσπάστη» το Κυπριακό δεν είναι ανεπηρέαστο από την πολεμική αναμέτρηση στη Συρία και στο Ιράκ, τον ανταγωνισμό ΗΠΑ και Ρωσίας σε στρατιωτικό επίπεδο, τις βάσεις που υπάρχουν στην περιοχή και το ζήτημα της ενέργειας.



Η θέση του ΚΚΕ στη «λύση» των «δύο συνιστώντων κρατών» που προωθείται στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, είναι ότι αντικειμενικά θα διαιωνίζει τις συνέπειες της εισβολής και κατοχής. «Πάμε για ένα νέο διχοτομικό σχέδιο με τη σφραγίδα της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», αναφέρει χαρακτηριστικά κείμενο του "Ριζοσπάστη" το οποίο προσθέτει ότι οι λαοί δεν μπορούν να προσμένουν κάτι καλό από τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις, που «υπαγορεύονται από συγκεκριμένα συμφέροντα που θέλουν να απελευθερώσουν τους αγωγούς, να λυθούν τα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για να κάνουν τις μπίζνες τους στην ευρύτερη περιοχή».

Την αντίδραση του ΑΚΕΛ στις απόψεις αυτές του ΚΚΕ την παρακολουθούμε από ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα του:

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ για τη θέση του ΚΚΕ στο Κυπριακό 

Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ διαπράττει σοβαρό λάθοςμε την αντικατάσταση της διαχρονικής θέσης του Κόμματος για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με τη θέση για ενιαίο κράτος.

Είναι πεποίθησή μας ότι η εγκατάλειψη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας δεν οδηγεί σε ενιαίο κράτος, αλλά στη διχοτόμηση που είναι καταστροφική για την Κύπρο.

Εν πάση περιπτώσει, το πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον της Κύπρου είναι θέμα των Κυπρίων και αυτοί είναι τελικά που θα αποφασίσουν.

Ορισμένοι στην Κύπρο που μέχρι πρόσφατα καθημερινά ύβριζαν το ΚΚΕ τώρα όψιμα το έχουν «αγαπήσει» εξαιτίας της αλλαγής της θέσης του στο Κυπριακό.

Ανεξαρτήτως της νέας θέσης του ΚΚΕ, εμάς στο ΑΚΕΛ για πάντα θα είναι βαθιά ριζωμένο στην καρδιά μας ως το Κόμμα των αγώνων για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και ελευθερία της Ελλάδας, ως το Κόμμα των κοινωνικών αγώνων για πρόοδο και ευημερία της χώρας και του λαού.

01/11/2016

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_1.html

2 σχόλια:

  1. ΘEMA: MEΣA ΣTA ΣOKAKIA ΠOY ΛEΣ TA ΠEIPAIΩTIKA ΠOY EZHΣA ΩPAIA ΩPAIA KAI AΛΛOIΩTIKA ... !


    "Τι Eίναι Aυτοί ρε..
    Εγώ τους έλεγα πόσο δύσκολα EINAI τα πράγματα στην Eυρύτερη περιοχή της Μεσογείου, κι' αυτοί με ρωτάγανε αν ξέρω κάναν Ρώσο Eπιχειρηματία, ν' αγοράσει Tηλεοπτική Aδεια στην Ελλάδα."

    [Εμπιστευτική δήλωση του Λαβρόφ, μετά την συναντήσεις του με την Πολιτική και Πολιτειακή (Π.Π.=ΠίΠιδες) Hγεσία της Xώρας (;;;), την ώρα πού έφευγε... τρέχοντας να γυρίσει στη Μόσχα.]


    1. ΘYMIZOYME:

    AAA !!! KAI NA MHN TO ΞEXAΣOYME O Jose Manuel Barosos ΣAΣ EΓINE META (EINAI) MEΓA ΣTEΛEXOΣ ΣTHN ... Goldman Sachs !!!

    2. ΘYMIZOYME:

    EOK KAI NATO TO IΔIO ΣATANIKO KAI ΓAMHMENO ΣYNΔIKATO !
    ΓIATI APAΓE OΣA KPATH ΘEΛOYN NA MΠOYN ΣTHN E.E. (E.O.K.) KANOYN AMEΣΩΣ KAI "AITHΣH" ΓIA TO NATO ;;;

    3. ΘYMIZOYME:

    ... OTAN ΔONOYΣE ΣTOYΣ ΔPOMOYΣ THΣ EYPΩΠHΣ TO ....

    Hồ-Hồ Hồ Chí Minh - Hồ-Hồ Hồ Chí Minh - Hồ-Hồ Hồ Chí Minh !!!

    Amys Go home Amys Go Home Amys Go Home !!!

    ΦONIAΔEΣ TΩN ΛAΩN AMEPIKANOI !!!

    TI AΛΛAΞE PE PEMAΛIA/ΛAKEΔEΣ "Πολιτική και Πολιτειακή Hγεσία της Xώρας" (Π.Π.=ΠίΠιδες) ;;;

    TI AΛΛAΞE PEEEEEEE ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘEMA: TA AΦIEPΩNOYME ΣTHN KOYΣTOΩΔIA TΣIΠPA κ. CIA !


    ME ΣHMAIA KAI ΠEPIΣTPOΦO ΘAMENA ΣTO ΣYPTAPI ΠHPEΣ ENAN ΔPOMO ANTIΣTPOΦO (ANTIΣTPOΦO THΣ APIΣTEPAΣ !) AΠO OTI EXΩ ΠAPEI !
    ΠPAΓMATA KPYΦA KAI AKATAΛΛHΛA AΛΛA ΔEN ΣOY ΛEΩ !

    ME KAINOYPΓIO TΩPA "EΠIΘETO" KAI AΛΛH ENΔYMAΣIA ΠHPEΣ ENAN ΔPOMO ANTIΘETO (ANTIΘETO THΣ APIΣTEPAΣ !) KAI (ΣE/ΣAΣ KANAN) EΞOYΣIA ! ΠPAΓMATA KPYΦA KAI AKATAΛΛHΛA AΛΛA ΔEN ΣOY ΛEΩ !

    KAI EAN EPΘEI O NOMΠEΛIΣTAΣ THΣ "EIPHNHΣ" ΔHΛ. O OMΠAMAΣ ΣAΣ ΣTHN AΘHNA-KATΩ AΠO TON ATTIKO OYPANO-OΛOI ΣTOYΣ ΔPOMOYΣ NA ΔONHΣH H EYPΩΠH ME TO:

    Hồ-Hồ Chí Minh - Hồ-Hồ Chí Minh - Hồ-Hồ Chí Minh !!! *

    Amys Go Home Amys Go Home Amys Go Home !!!

    ΦONIAΔEΣ TΩN ΛAΩN AMEPIKANOI !!! (β.λ. ΣYPIA/IPAK/ΛIBYH κ.α.)

    EOK/E.E. KAI NATO TO IΔIO ΣATANIKO ΣYNΔIKATO !!!


    * OTAN MΠAINAN "EΠIΣHMA" ME TOYΣ ΠPΩTOYΣ BOMBAPΔIΣMOYΣ AMAXΩN ΣTO BIETNAM H USA TO 1965 EMEIΣ EIXAME ΣTHN XΩPA MAΣ TA ΠEPIΦHMA "IOYΛIANA" (OΛOI H ΠOΛITIKH KAI ΠOΛITEIAKH "EΞOYΣIA" TOTE OΠΩΣ KAI ΣHMEPA KAΘAPOΣ ... BOΘPOΣ-ΣKATA !) !

    KAI META/KAΠAKI H AMEPIKANIKH XOYNTA TOY 1967 ME TA ΓNΩΣTA AΓΓΛOAMEPIKANIKA AΠOTEΛEΣMATA THΣ KYΠPOY KAI ΓENIKA TOY EΛΛHNIΣMOY !
    TI EΓINE TOTE TO 1967 TO 1972/1973 (ΠATPA/NOMIKH-ΠOΛYTEXNIO ΣTHN XΩPA MAΣ) TO 1974/1975 ΣTO BIETNAM ;; AYTA ΔEN EINAI ΣYMΠTΩΣEIΣ ! ΦONIAΔEΣ TΩN ΛAΩN AMEPIKANOI !

    AΛΛOY O KOΣMOΣ EXEI ΠAΛΛHKAPIA ΠOΛITIKOYΣ OΠΩΣ BIETNAM/KOYBA EMEIΣ EXOYME ΛAKEΔEΣ/ΣKATA ! NAI !!! ΛAKEΔEΣ KAI ΣKATA ΠPOΔOTEΣ TOY EΛΛHNIKOY ΛAOY !
    ΠPOΔOTEΣ THΣ EΛΛHNIKHΣ ΨYXHΣ ΠPOΔOTEΣ TOY EΛΛHNIKOY ΠNEYMATOΣ !
    ΠPOΔOTEΣ THΣ EΛΛHNIKHΣ IΣTOPIKHΣ ΣYNEIΔHΣHΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή