Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

(Αυτά λένε άλλοι για τον φίλο του Καραμέρου και "εξολοθρευτή" - τρομάρα του - της Κουτσούμπας, Φουρθιώτη)! Η τέχνη του τηλεοπτικού κανιβαλισμού στα καλύτερά της.

Όταν ο Μένιος Φουρθιώτης έσωσε έναν άνθρωπο από την αυτοκτονία (αλλά όχι τον εαυτό του)

Είναι Κυριακή μεσημέρι, είσαι σπίτι σου, έχεις στρώσει τραπέζι και ανάβεις τηλεόραση μπας κι έχει τίποτα για να χαζέψεις χαλαρά όσο τρως. Κι όντως, χαζεύεις, χαλαρά, στην κυριολεξία. Να 'ναι καλά ο Μένιος Φουρθιώτης με τα Αποκαλυπτικά του.
Δύσκολη μέρα για τον παρουσιαστή η χθεσινή, αλλά και λυτρωτική. Γιατί το να παλεύεις να σώσεις έναν άνθρωπο από την αυτοκτονία με κάθε- ΜΑ ΚΑΘΕ- κόστος είναι κάτι που σε στιγματίζει για πάντα, μία αποστολή δύσκολη, στιγμές επικίνδυνη, που πάνω απ' όλα απαιτεί χειρουργικό χειρισμό, σεβασμό προς τον τηλεθεατή και πάνω απ' όλα προς τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου και τον βλέπεις να υποφέρει. Έλα, το κόβω. Δεν μπορώ καν να ειρωνευτώ μ' αυτό που αντίκρισα να συμβαίνει.
Tο μεσημέρι της Κυριακής η ελληνική τηλεόραση πρόσθεσε μία ακόμα μαύρη σελίδα στο βιβλίο της, από εκείνες που όταν τις ακουμπάς, σου αφήνουν ανεξίτηλη μουτζούρα στο χέρι. Κάρβουνο, πίσσα.
"Κρανίου τόπος", η εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη, η οποία αυτή τη φορά υπερέβη πραγματικά τον εαυτό της, κάνοντάς όσους έβλεπαν συνενόχους στον δημόσιο διασυρμό ενός ανθρώπου γνωστού σε όλους μας πάνω κάτω, τον ηθοποιό Σταύρο Μαυρίδη, τον Φώτη από τα "Εγκλήματα".
Ο ηθοποιός, ο οποίος εδώ και καιρό δεν περνάει καθόλου καλά αφού αντιμετωπίζει οικονομικά και ως φαίνεται ψυχολογικά προβλήματα (πριν δυο μήνες είχε εξομολογηθεί σχετικά και στην Τατιάνα Στεφανίδου) τις τελευταίες πέντε μέρες ήταν εξαφανισμένος από φίλους και συγγενείς γι' αυτό και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ανησυχώντας για τη ζωή έκανε τύπου έκκληση μέσω facebook αν κάποιος γνωρίζει πού βρίσκεται το σπίτι του ανθρώπου αυτού, να το πει.
Όχι για να αναλάβει η οικογένειά του, οι φίλοι του, η αστυνομία ή κάποιος ψυχολόγος, αλλά ο νέος καθ' ύλην αρμόδιος σε θέματα τηλεοπτικής κάλυψης ανθρώπινου πόνου με μη ανθρώπινο τρόπο aka κύριος Μένιος Φουρθιώτης. Καμία δημοσιογραφική σχολή δεν θα σε μάθει ποτέ πώς να διαχειρίζεσαι μπροστά στην κάμερα κάποιον που υποφέρει. Ο Μένιος ειδικά πάει με το ένστικτο, είναι γνωστό.
Συνέβη λοιπόν αυτό. Όχι, θα σε προετοιμάσω. Στο βίντεο θα δεις μία πολύ γνώριμη, τραγική φιγούρα σε απόλυτη σύγχυση να ανακοινώνει σε μία ρεπόρτερ- πώς λέμε Christiane Amanpour καμία σχέση- την πρόθεσή του ν' αυτοκτονήσει. Το υπέρτατα Άβολο.

Ο θεατρικός Μένιος Φουρθιώτης- αφού έχει δελεάσει το κοινό να πάρει κρέμες αλόης και 10.000 ευρώ μετρητά- κατόπιν παθαίνει κακή "Νικολούλη", σοκάρεται από κάτι που ο ίδιος προκαλεί (ερμ, προφανώς ξέρει αυτό που θα ξεστομίσει ο Μαυρίδης, έχει δει το βίντεο πριν παίξει) , χάνει τη λαλιά του, φυσά- ξεφυσά, βαράει facepalms, συγκλονίζεται, τα μάτια του κοκκινίζουν. "Θα σεβαστούμε την ανθρώπινη οντότητα", λέει και ψάχνεις το τηλεκοντρόλ ν' αλλάξεις κανάλι γιατί απλά δεν αντέχεις άλλο τόσον αλτρουισμό ρε παιδί μου.
Αλήθεια, πώς είναι να αυτορρυθμίζεσαι ώστε να εκμαιεύσεις τη συντριβή από κάποιον ήδη συντετριμμένο, πόσο κρίμα ρε Μένιο να παλεύεις να κάνεις έρμαιο της φιλοδοξίας σου έναν αδύναμο άνθρωπο και παράλληλα να ευαγγελίζεσαι σεβασμό κι ενδιαφέρον;
Αλλά να σου πω και κάτι; Όταν του δίνουμε 18,2% τηλεθέαση, καλά να πάθουμε. Όσο κι αν έχει φουλάρει το hashtag #sixamenios στο Twitter μετά το χθεσινό, κάποιος, ο Μένιος, θα ισχυρίζεται πως αυτό που συνέβη ήταν μεν σοκαριστικό αλλά στο τέλος της μέρας έσωσε τον Μαυρίδη (κάνω εικόνα από τώρα το σχετικό βίντεο της επόμενης εβδομάδας που δεν θα δω).

-"Σου έχουν κάνει κάτι οι φίλοι σου;"
-"Είναι απόρρητο", λέει.

http://www.ladylike.gr/articles/opinions/marilella-antonopoulou/menios-fourthiotis/otan-o-menios-foyrthiwths-eswse-enan-anthrwpo-apo-thn-aytoktonia-alla-oxi-ton-eayto-toy.4395448.html?utm_source=News247&utm_medium=ladylike_home_MesaiaStili&utm_campaign=24MediaWidget

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου