Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Στη φυλακή 3 εκ των 4 κατηγορουμένων για την επίθεση σε Αιγύπτιο εργάτη


Στην φυλακή οδηγούνται πλέον οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορουμένους για τα βασανιστήρια στον Αιγύπτιο εργάτη Ουαλίντ, τον Νοέμβριο του 2012, στη Σαλαμίνα. Αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η δίκη στο Εφετείο Πειραιά και ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, έπειτα από διαδικασίες που διήρκησαν σχεδόν οχτώ ώρες.

Σύμφωνα με την απόφαση, η ποινή για τον βασικό κατηγορούμενο και πρώην εργοδότη του θύματος, παραμένει στα 13 χρόνια και 2 μήνες, οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί, που θα οδηγηθούν στη φυλακή πλέον, καταδικάστηκαν σε 10 και 9 χρόνια αντίστοιχα, ενώ για τον γιο του βασικού κατηγορουμένου, επιβλήθηκε ποινή 5 ετών με αναστολή.
AdTech Ad

Οι ποινές ουσιαστικά ήταν οι ίδιες με τις πρωτόδικες, με μόνη διαφοροποίηση αυτή του δεύτερου εκ των συνεργών, του οποίου η ποινή μειώθηκε κατά έναν χρόνο. Και οι τέσσερις καταδικάστηκαν για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της αρπαγής και της ληστείας, ενώ στον γιο του βασικού κατηγορουμένου έχει αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Το χρονικό της επίθεσης

Η ολοκλήρωση της δίκης σε δεύτερο βαθμό, ολοκληρώθηκε τέσσερα χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό, όταν τον Νοέμβριο του 2012 ο Αιγύπτιος Ουαλίντ Ταλέμπ είχε βρεθεί λιπόθυμος και δεμένος με μια σπασμένη μεταλλική αλυσίδα στο λαιμό, στη Σαλαμίνα. Ο άτυχος εργάτης, μετανάστης χωρίς χαρτιά, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, αφού είχε απαχθεί και βασανιστεί άγρια από το αφεντικό του και τους φίλους του.

Αποδόθηκε δικαιοσύνη για ό,τι έγινε και οι ποινές είναι αντίστοιχες της βαρύτητας της πράξης

Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας στο Εφετείο Πειραιά, κατέθεσαν οι τρεις κατηγορούμενοι, πραγματοποιήθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων και λίγο μετά τις τρεις, η Έδρα αποσύρθηκε για να αποφασίσει για τις ποινές. Στο άκουσμα των νέων ποινών οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν ενοχλημένοι, καθώς πίστευαν ότι οι ποινές τους θα μειώνονταν. Αντιθέτως, ικανοποιημένοι δήλωσαν, τόσο ο Ουαλίντ Ταλέμπ, όσο και ο συνήγορός του Βασίλης Παπαστεργίου, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, μετά το τέλος της διαδικασίας: «Αποδόθηκε δικαιοσύνη για ό,τι έγινε και οι ποινές είναι αντίστοιχες της βαρύτητας της πράξης».
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/sth-fylakh-3-ek-twn-4-kathgoroymenwn-gia-thn-epithesh-se-aiguptio-ergath.4395827.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου