Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

(Με απλά λόγια το ΜΕΤΑ μας λέει πως - σε αντίθεση με τη ΛΑΕ - έχει δώσει πόρτα στους '"δίπορτους". Όμως, είναι έτσι); ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ



Βολεύει ορισμένες εργατικές συνδικαλιστικές παρατάξεις, όταν θέλουν να περιορίσουν το εύρος και την πλατύτητα του ΜΕΤΑ, και δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα, να καταφεύγουν σε συκοφαντίες και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς. Θέλοντας μάλιστα να μειώσουν την απήχησή του, το αποκαλούν παράταξη της ΛΑΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ, ανάλογα το πως τους βολεύει!

Γνωρίζουν, όμως, πολύ καλά, και το αποκρύβουν σκόπιμα ότι το ΜΕΤΑ απευθύνεται σεευρύτερα τμήματα εργαζομένων και δεν περιορίζεται στα όρια κάποιου πολιτικού ήκομματικού φορέα. Εξάλλου, όπως αναφέρεται στα κείμενά του «…οι συνδικαλιστικές και πολιτικές αναφορές του ΜΕΤΑ είναι στις αξίες, στα οράματα και στις ιδέες του εργατικού κινήματος και δεν περιορίζονται στα όρια κάποιου πολιτικού κόμματος…».
Γνωρίζουν, επίσης, πολύ καλά, όλοι ότι αυτοί που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν το ΜΕΤΑ στη συνδικαλιστική παράταξη ΕΑΚ στη ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ καμία σχέση δεν έχουν με το ΜΕΤΑ και πολύ περισσότερο με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες του. Εξάλλου, με τις απόψεις που εκφράζουν αλλά κυρίως με την πρακτική που ακολουθούν αποτελούν άλλοθι και εύκολο αντίπαλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Μπορεί ο καθένας βέβαια να δηλώνει ό,τι θέλει και να ανήκει όπου θέλει. Όσοι, όμως, θέλουν να αντιπαρατεθούν στο ΜΕΤΑ μπορούν να το κάνουν αντικρούοντας τις απόψεις και τις θέσεις του, που εκφράζονται από τα όργανα του, δημοσιοποιούνται στην ηλεκτρονική του σελίδα www.ergasianet.gr και προβάλλονται από τα μέλη και τους φίλους του.
Τα εργατικά συνδικαλιστικά στελέχη του ΜΕΤΑ, από θέση αρχών και από ταξική υποχρέωση απέναντι στην εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους, παρέμειναν σταθερά στις αρχέςπου υπερασπίζονται δεκαετίες στο συνδικαλιστικό κίνημα και διαχωρίστηκαν από όσα στελέχη με τη στάση τους «…θολώνουν την εικόνα της παράταξης…» και «…αντί να προβάλλουν τις θέσεις της παράταξης αναπαράγουν και δικαιολογούν τις κυβερνητικές επιλογές…».
Ας σταματήσει, λοιπόν, αυτό το παραμύθι τόσο από αυτούς που δεν εκπροσωπούν το ΜΕΤΑ, όσο και από τις άλλες παρατάξεις για να «παίζουν» με εύκολους αντιπάλους στην έδρα τους!
Αθήνα, 17-11-2016
Η Συντονιστική Επιτροπή του ΜΕΤΑ
http://ergasianet.gr/2016/11/17/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου