Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΚΕ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ.ΜΠΙΖΑ



Όταν στο ΣΥΡΙΖΑ η πραγματικότητα δεν τους βολεύει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!
Την Κυριακή 13 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία στο Καματερό η συγκέντρωση της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ με θέμα : «Να κλείσει η χωματερή στη Φυλή-Διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος του λαού και όχι των επιχειρηματικών ομίλων».  Η συγκέντρωση ήταν συνέχεια ενός πλατιού ανοίγματος της οργάνωσης το προηγούμενο διάστημα στη Δυτική Αθήνα και ενός πλήθους κινητοποιήσεων, συγκεντρώσεων, παρεμβάσεων στη Βουλή και στα δημοτικά συμβούλια της περιοχής και άλλων πρωτοβουλιών του Κόμματος για το συγκεκριμένο οξυμένο πρόβλημα, από τη δεκαετία του 1980 μέχρι και σήμερα.
Την Τετάρτη 16 Νοέμβρη, την επομένη δηλαδή της ενθουσιώδους υποδοχής του Ομπάμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναρτήθηκε σε blog που έχει ως αναφορά το Δήμο Φυλής άρθρο του Θωμά Μπιζά, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Στο άρθρο γίνεται μια χυδαία και φθηνή επίθεση στο ΚΚΕ και στους εκλεγμένους κομμουνιστές στα δημοτικά συμβούλια. Τι υποστηρίζει συνοπτικά
ο κ.Μπιζάς; Ότι το ΚΚΕ απέχει από τον αγώνα για να κλείσει η χωματερή στη Φυλή, αρκείται στην έκδοση ανακοινώσεων και συκοφαντεί τις δυνάμεις που πρωτοστατούν. 
Θα μπορούσε κανείς να μην απαντήσει καν στο «μνημονιακό» και «φιλοαμερικάνο»  κ.Μπιζά γιατί τα ίδια τα γεγονότα τον διαψεύδουν, αλλά το θράσος του περισσεύει. 
Τι ΔΕ μας λέει ο λοιπόν;
-Ότι η περιφερειάρχης κ.Δούρου εκλέχτηκε το 2014 με σημαία το άμεσο κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας.
-Ότι σήμερα η προεκλογική εξαγγελία της διοίκησης της περιφέρειας Αττικής παραπέμπεται στο μακρινό μέλλον. 

-Ότι ενώ ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκή Ενότητα στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής στηρίζουν τη διοίκηση της κ. Δούρου, την ίδια στιγμή έρχονται στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας να το παίξουν «αντιπολίτευση» , κατηγορώντας την περιφερειάρχη ότι αθετεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, ως άλλοι απατημένοι σύζυγοι. 
-Ότι τα μισά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προωθούν το νέο περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) για την Αττική και τα άλλα μισά στα δημοτικά συμβούλια κατεβάζουν ψηφίσματα με τα οποία ζητάνε την «αναθεώρηση» του , σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης. Μάλιστα, συχνά προκύπτουν και ιλαροτραγικά περιστατικά: σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ψήφισμα για την αλλαγή του ΠΕΣΔΑ,  στην εκπόνηση του οποίου έχει συμβάλλει δημοτική σύμβουλος της παράταξης τους και συνεργάτης της κ.Δούρου.
-Ότι ο καυγάς μεταξύ διοίκησης Περιφέρειας Αττικής και ΚΕΔΕ, γενικότερα ο καυγάς για τη διαχείριση των απορριμμάτων, δε γίνεται για την ανακούφιση του λαού από τη χωματερή, αλλά για το ποιος επιχειρηματικός όμιλος θα πάρει κεφάλι στην εκμετάλλευση αυτής της  ιδιαίτερα επικερδούς επιχειρηματικής δραστηριότητας. 
-Ότι το έργο «άλλο η κυβέρνηση, άλλο το κόμμα (που είναι στην κυβέρνηση)» είναι δανεικό από το ΠΑΣΟΚ και χιλιοπαιγμένο.
Αλλά ακόμα και εάν δεχόμασταν ως ειλικρινείς τις …αγωνίες του κ.Μπιζά, δε θα περίμενε κανείς ανάλογη ευαισθησία  κατά τη ψήφιση του 3ου  μνημονίου και του αντιασφαλιστικού εκτρώματος;  Όταν ψεκάστηκαν με χημικά οι συνταξιούχοι από τα ΜΑΤ; Όταν κόπηκαν οι επικουρικές συντάξεις;  Όταν ήρθε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησης; Εξ όσων θυμόμαστε, και μάλλον θυμόμαστε καλά,  σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν κάλεσε το λαό της Δυτικής Αθήνας να κινητοποιηθεί. 

Με μια κουβέντα, και η κοροϊδία έχει τα όρια της. Πάει πολύ να πιάνει στο στόμα του, πολύ περισσότερο να εγκαλεί το ΚΚΕ και τα στελέχη του ο συγκεκριμένος κύριος. Το ΚΚΕ δε χρειάζεται διαπιστευτήρια. Οι κομμουνιστές ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή για τα προβλήματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της Δυτικής Αθήνας: για να κλείσει η χωματερή στη Φυλή, για να περιφρουρηθεί το πάρκο Τρίτση, για να γίνουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, για να θωρακιστούν οι υποδομές και οι κατοικίες από το σεισμό, για να προστατευτούν από την πυρκαγιά τα δάση και οι χώροι πρασίνου της περιοχής. Οι δεσμοί του Κόμματος με το λαό της Δυτικής Αθήνας είναι ισχυροί και ακατάλυτοι, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, ακόμα και με τους πιο αρνητικούς συσχετισμούς.
Το άρθρο του κ.Μπιζά όχι μόνο δε μας εκπλήσσει αλλά επιβεβαιώνει ότι το Κόμμα μας είναι διαχρονικά στο στόχαστρο των κάθε λογής «αριστερών» απολογητών του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, ακριβώς γιατί το ΚΚΕ από την ίδρυση του παλεύει για την ανατροπή του, για να γίνει ο λαός μας αφέντης του πλούτου που παράγει. Ο κ.Μπιζάς και οι συν αυτώ έχουν διαλέξει όχθη: αυτήν της υπεράσπισης των εκμεταλλευτών και μάλιστα με «αριστερό» προσωπείο. Αλλά προσοχή γιατί το γαρ πολύ της …υπεράσπισης του καπιταλισμού γεννάει παραφροσύνη.

Θοδωρής Σκολαρίκος
Μέλος του Γραφείου της Περιφερειακής Επιτροπής 

 Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ
http://paraponofylis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_47.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου