Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

"Οργισμένες" Τετάρτες

"Οργισμένες" Τετάρτες

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στα Ειρηνοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, όπου διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι κατά των πλειστηριασμών ακινήτων

Σε διάστημα ενός μόλις μήνα και παρά την αποχή των συμβολαιογράφων, οι πλειστηριασμοί κατοικιών διπλασιάστηκαν δραματικά, φτάνοντας τους 1.125Οι σκηνές έντασης που διαδραματίζονται κάθε Τετάρτη στα δικαστήρια της χώρας, από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, το οποίο γιγαντώνεται και «μπλοκάρει» τους πλειστηριασμούς ακινήτων, τείνει να γίνει μια μόνιμη κατάσταση. 

Σημειώνεται ότι μέσα στο διάστημα του τελευταίου μόλις μήνα και παρά την αποχή των συμβολαιογράφων, οι πλειστηριασμοί κατοικιών διπλασιάστηκαν δραματικά, φτάνοντας τους 1.125.

Στις 10 Οκτωβρίου, οι πλειστηριασμοί ακινήτων είτε από τράπεζες είτε από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ήταν 580 και στις 10 Νοεμβρίου οι πλειστηριασμοί έφτασαν τους 1.125 με ημερομηνίες πραγματοποίησης είτε το 2016 είτε το 2017 αφού προστέθηκαν στον αρχικό αριθμό επιπλέον 545. 

Συμπλοκή με αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη

Ένταση δημιουργήθηκε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος που βρίσκεται στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, όπου διαδηλωτές διαμαρτύρονταν ενάντια στους πλειστηριασμούς.  

Αστυνομικοί δεν επέτρεψαν την ανάρτηση πανό στην είσοδο του κτηρίου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί διαπληκτισμός. Νωρίτερα, έπειτα από κάλεσμα του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς, έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς.

H διαμαρτυρία που είχαν οργανώσει άτομα που συμμετέχουν στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς κατέληξε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία του πλειστηριασμού στη Θεσσαλονίκη είχε κινηθεί από τράπεζα για ακίνητο που ανήκει σε πατέρα και γιο ΑΜΕΑ.

Ο πλειστηριασμός απετράπη από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του dailythess.gr: <iframe src="http://cdnapi.kaltura.com/p/671421/sp/67142100/embedIframeJs/uiconf_id/8794331/partner_id/671421?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_playerholder_aa9bf6a4-e596-7d17-0e59-fcf0c930c96d&entry_id=1_xpxn0po7&flashvars[streamerType]=auto" width="560" height="395" allowfullscreen webkitallowfullscreen mozAllowFullScreen frameborder="0"></iframe>







Μικροεντάσεις στο Ειρηνοδικείο Αθηνών


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά πλειστηριασμού κατοικίας που επρόκειτο να λάβει χώρα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών πραγματοποίθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο κτήριο στη Λουκάρεως συλλογικότητες, ομάδες κατοίκων, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να βγάλουν έξω από τη δικαστική αίθουσα τον συμβολαιογράφο. Η υπόθεση αφορούσε σε αντιδικία μεταξύ δύο ιδιωτών, για την οποία θα έβγαινε σε πλειστηριασμό μία γκαρσονιέρα. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κινητοποίηση απέτρεψε τον πλειστηριασμό του εν λόγω ακινήτου καθώς και τον πλειστηριασμό ακινήτου, που αφορούσε σε αντιδικία τράπεζας με ιδιώτη.

Παρών στο Ειρηνοδικείο ήταν και ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εκτός από τα κοράκια στα Ειρηνοδικεία, υπάρχουν και τα πολιτικά κοράκια, που τους καλύπτουν τα Μνημόνια». 




















Βίντεο-φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης


http://www.zougla.gr/greece/article/nea-entasi-sti-8esaloniki-gia-tous-plistiriasmous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου