Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Στα δικαστήρια το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ –Έντονες αντιδράσεις για Μπαλασόπουλο

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις η δικαστική προσφυγή της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (παράταξη Μπαλασόπουλου) κατά εννέα Ομοσπονδιών της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να μην συμμετάσχουν στο εν εξελίξει συνέδριο (ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με τις ψηφοφορίες για το νέο Γενικό Συμβούλιο). Όπως τονίζουν πηγές της ΑΔΕΔΥστην aftodioikisi.gr, “είναι πρωτοφανές και, βεβαίως, συμβαίνει πρώτη φορά να επιχειρείται από συνδικαλιστική παράταξη, να κριθεί το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ στα δικαστήρια”.

Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι υπήρξε σχεδόν ομόφωνη απόφαση τόσο του Συνεδρίου όσο και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, το σύνολο των οφειλόμενων από συνδρομές (περίπου 70.000 ευρώ) στην ΑΔΕΔΥ από τις παραπάνω Ομοσπονδίες να καταβληθούν σε έξι δόσεις, η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών ζήτησε να αποκλειστούν από το Συνέδριο.
Όπως τονίζουν συνδικαλιστικές πηγές στην aftodioikisi.gr, το Πρωτοδικείο δέχθηκε τα ασφαλιστικά μέτρα για καθαρά τυπικούς λόγους, με αποτέλεσμα προκειμένου να συμμετάσχουν οι συγκεκριμένες Ομοσπονδίες να πρέπει να καταβάλουν εδώ και τώρα τα χρήματα, κάτι που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνουν, πλέον, άμεσα.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τις Ομοσπονδίες:
-Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού  (ΠΟΕ ΥΠΠΟ)
-Υπαλλήλων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΠΟΕ ΥΕΘΑ)
-Εξωτερικών Φρουρών Φυλακών (ΠΦΥ)
-Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ο.Α.Ε.Δ.
-Παν. Σύλλογος Υπαλλήλων Υπ. Υγείας – Πρόνοιας
-Υπαλλήλων Α΄ βάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΟΔΠΤΕ)
-Πολιτικού Προσωπικού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ΠΟΠΠ – ΥΔΤ
-Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας
-Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Γ΄βάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΟΣΥΠ)
οι οποίες εκλέγουν 40 συνέδρους από τους συνολικά 650 του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ.
Όπως τονίζουν πηγές της ΑΔΕΔΥ στην aftodioikisi.gr «στόχος της Παράταξης Μπαλασόπουλου ήταν να αποκλειστούν οι συγκεκριμένοι σύνεδροι στους οποίους έχει μηδενικές δυνάμεις ώστε να μειωθεί το μέτρο και να μην μειωθούν οι δυνάμεις της».
Οι ίδιες πηγές επισήμαιναν, επίσης, ότι «δεν είναι δυνατόν να ζητάς από Ομοσπονδίες όπως αυτή του Διοικητικού Προσωπικού Γ’  βάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΟΣΥΠ) που επί δύο χρόνια είχε το 40% των μελών της (2.000 από τους συνολικά 5.000) σε διαθεσιμότητα να καταβάλουν όλες τις εισφορές τους αμέσως επί ποινή αποκλεισμού, τη στιγμή που ο στόχος είναι να συσπειρωθεί το συνδικαλιστικό Κίνημα σε αυτές τις δύσκολες για τους εργαζόμενους εποχές».
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/sta-dikastiria-sinedrio-tis-adedi-entones-antidraseis-gia-balasopoulo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου