Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Πρωτοφανής ομολογία εσχάτης προδοσίας από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη


του Γιώργου Ιεροδιάκονου* 
Άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που δόθηκε στον Ν. Χατζηνικολάου στις 7 Ιουλίου 2016, όπου ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ ομολογεί τέλεση εσχάτης προδοσίας.



Η συνέντευξη, η οποία μεταδόθηκε μεν, αλλά με λογοκριμένο το σημείο της ομολογίας, έφτασε δια πολλών βασάνων στα χέρια μας, η οποία θα αποτελέσει, φυσικά, ένα από τα πολλά δικο-γραφικά στοιχεία όταν θα τους καθίσουμε στο «σκαμνί».

Ο Μεϊμαράκης, σε άσχετη ερώτηση του δημοσιογράφου, άρχισε να διηγείται τι ακριβώς συνέβη εκείνο το βράδυ του δημοψηφίσματος.

Ξεκινώντας, αποκαλύπτει ότι όλα τα κόμματα παρασύρθηκαν από τις δημοσκοπήσεις και ανέμεναν ότι θα ο λαός θα ψήφιζε ΝΑΙ με πολύ μεγάλη διαφορά (άνω του 60%). Ο ίδιος μάλιστα λέει ότι στην αρχή...
ήταν υπέρ της αποχής από το δημοψήφισμα, όμως τελικά αποφάσισαν να συμμετάσχουν διότι όλοι οι δημοσκόποι προέβλεπαν μεγάλη διαφορά υπέρ του ΝΑΙ.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, και ο ίδιος ο Τσίπρας παρασύρθηκε από τους δημοσκόπους. Πίστευε ότι θα βγει το ΝΑΙ και θα του λύσει τα χέρια. Γι’ αυτό εξ άλλου και έκανε το δημοψήφισμα, για να πάρει το ΝΑΙ που ήθελε και να έχει το πολιτικό άλλοθι της άνευ όρων υποταγής.

Έλα όμως που βγήκε το ανάποδο; Πράγματι, λέει, έχει δίκαιο ο Βαρουφάκης και η Κωνσταντοπούλου, που λένε ότι όταν πήγαν στο Μαξίμου τον είδαν σκυθρωπό και δεν ήξερε τι να κάνει. Διότι του βγήκε το ΟΧΙ. Και μάλιστα ψηλά!

Ακούστε τι λέει ο Μεϊμαράκης στη συνέχεια: «Και πρέπει να σας πω ότι εκείνη την ημέρα, όλες οι ηγεσίες, είχανε και ψυχολογικά, αν θέλετε, καταρρεύσει και πολιτικά». Προσέξτε δήλωση. ΟΛΕΣ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ! Ποιοι ήταν εκείνο το βράδυ εκεί μέσα; Οι πάντες. Και ο Κουτσούμπας! Και όλοι αυτοί προσπαθούσαν να βρουν μια άκρη με το αναπάντεχο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια αποκαλύπτει όλο τα παρασκήνιο μετά την παραίτηση Σαμαρά. Πως ανέλαβε εκείνος την ηγεσία της ΝΔ, πως έπρεπε μέσα σε εκείνες τις κρίσιμες ώρες να πάρουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ «σημαντικές αποφάσεις», να έβρισκαν μια λύση ώστε το ΟΧΙ να το μετέτρεπαν σε ΝΑΙ. [προσέξτε εδώ πως χασκογελάει με το «κατόρθωμά» τους να αντιστρέψουν την λαϊκή ετυμηγορία].

Συνεχίζει εκθειάζοντας τον «πολύ θετικό ρόλο» του προέδρου της Δημοκρατίας, που επικοινωνούσε λέει και με το εξωτερικό και τους «θεσμικούς παράγοντες» της Ε.Ε. (προφανώς για να πάρει τις εντολές του) Επικοινώνησε, λέει, και ο ίδιος με «πολλούς ευρωπαϊκούς παράγοντες», οι οποίοι τον έπεισαν ότι έπρεπε να αναλάβει εκείνη την δύσκολη ώρα. [προσέξτε, ο μέγας δημοκράτης, πως χαρακτηρίζει «δύσκολη ώρα» όταν ο λαός αποφασίζει αντίθετα με τα κελεύσματα των ξένων «πατρώνων» τους.]

Προσέξτε τι άλλο αποκαλύπτει ακόμα. Είχε, λέει, την διαβεβαίωση εκείνων των εξωχώριων «θεσμικών παραγόντων», ότι θα προχωρούσαν σε σύσκεψη αρχηγών, στην οποία θα συμφωνούσαν για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αντιλαμβάνεστε τι λέει ο τύπος; Την σύσκεψη των αρχηγών την πρόσταξαν τα ξένα αφεντικά, με ρητή εντολή να μετατρέψουν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, παρά και ενάντια στην απόφαση του λαού.

Αν όλα αυτά δεν συνιστούν ομολογία εσχάτης προδοσίας, τότε τι άλλο είναι; Όχι μόνο δική του. Όχι μόνο του Τσίπρα. ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ!!! Συμπεριλαμβανομένου και του Κουτσούμπα! Διότι, ναι μεν αποχώρησε κάποια στιγμή ο Γ.Γ. του ΚΚΕ -αυτό προφανώς επέτασσε ο ρόλος του- όμως δεν όφειλε να αναδείξει όλη αυτή την ιστορία; Κι εκείνος εκεί μέσα ήταν όταν τους έπιασε όλους σύγκρυο με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. -«Είχανε όλοι και ψυχολογικά καταρρεύσει και πολιτικά», κατά την διατύπωση του Μεϊμαράκη-Τίποτα δεν είδε ο κ. Κουτσούμπας; Τίποτα δεν άκουσε;

Τώρα εξηγείται και η πρεμούρα του ΚΚΕ με το άκυρο ψηφοδέλτιο που καλούσε τους οπαδούς του να ρίξουν στην κάλπη. Ήθελαν κι εκείνοι να αφαιρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ΟΧΙ από το αποτέλεσμα. Τελικά, ξεκαθαρίζουν όλα. Όλοι τους ΝΑΙ ήθελαν!!!

Και κάτι τελευταίο. Αυτό το απόσπασμα που θα ακούσετε τώρα, δεν μεταδόθηκε ποτέ. Λογοκρίθηκε από τον Χατζηνικολάου, βέβαια όχι ερήμην του Μεϊμαράκη. Και πολύ λογικό. Ήταν ποτέ δυνατόν να δημοσιοποιηθεί ποτέ αυτή η σαφέστατη ομολογία ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ;

Ο Διάβολος όμως, έχει κοντά ποδάρια, που λέει και ο λαός μας. Να που διέρρευσε αυτό το απόσπασμα και τρέχουν όλοι και δεν φτάνουν.


Ακούστε το βίντεο και φρίξτε…




http://gregordergrieche.blogspot.gr/2016/11/blog-post_41.html#more


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου