Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

(Ο ΣΥΡΙΖΑ του 4% ήταν και παραμένει η κομπραδόρικη "αριστερά": μια παρασιτική κοινωνικά τσογλανοπαρέα)! Της Κονιόρδου το θαύμα

Της Κονιόρδου το θαύμα

Αποχώρησε το 2015 από το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας τη μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ.

Επέστρεψε το 2016 με απόφαση της νέας υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, στη θέση του προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών…


Ο λόγος για τον Γιάννη Μηλιό, ο οποίος -παρά τις έντονες διαφωνίες του με τον ΣΥΡΙΖΑ- με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα, διαδέχεται τον σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο που διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του Γιαν Φαμπρ…



Θα τριτώσει το κακό; Ουδείς γνωρίζει. Το… θαύμα της Λυδίας Κονιόρδου, πάντως, έγινε. Όσον αφορά,  τον κ. Μηλιό, ουδείς αμφισβητεί τις γνώσεις επί των οικονομικών θεμάτων, ωστόσο προκύπτει ηθικό θέμα για τον καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας του ΕΜΠ να αποδεχτεί πρόταση από την κυβέρνηση την οποία -στο πρόσφατο παρελθόν- κατήγγειλε για την οικονομική πολιτική της.



Κάμποσο καιρό νωρίτερα είχε αμφισβητήσει ευθέως τον ίδιο τον πρωθυπουργό «ότι δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ βάσει του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ». 

«Είναι επομένως άτοπη η διαπίστωση ότι δεν υπήρχε εναλλακτική πέρα από τη συνθηκολόγηση», είχε γράψει στο facebook τον περασμένο Ιανουάριο ο κ. Μηλιός.





Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, έχει ως εξής:

Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου ορίζεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.



Το νέο Δ.Σ. του Φεστιβάλ ορίζεται ως εξής:

Πρόεδρος: Μηλιός Γιάννης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, ΕΜΠ

Αντιπρόεδρος: Σταυριανός Πέτρος , Δικηγόρος

Μέλη: Κουρουπός Γιώργος, συνθέτης

Λαμπρινουδάκης Βασίλης, Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ

Γιαννοπούλου Έφη, μεταφράστρια- Κριτικός

Φωστέρη Μάρθα, Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ιδρυτικό μέλος ΚΕΘΕΑ 

Ερηνάκης Νίκος, Οικονομολόγος, Δρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας της Τέχνης

Η ίδια ανακοίνωση, με τον υπότιτλο «Σκεπτικό της απόφασης», αναφέρει:

«Η γνωστή ρήξη μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων».

Θεοδωρόπουλος-Κονιόρδου
Θεοδωρόπουλος-Κονιόρδου


Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Παρασκευή είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, η πρόεδρος του Δ.Σ. Λιάνα Θεοδωράτου και η αντιπρόεδρος Κατερίνα Παπανικολάου με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη σε μια προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό στο Φεστιβάλ.

O κ. Φαμπρ
O κ. Φαμπρ


Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος είχε εμφανισθεί ανένδοτος, επιμένοντας στη θέση ότι δεν μπορεί να συνυπάρξει με το συγκεκριμένο Δ.Σ., ενώ επανέλαβε στους υπουργούς τα παράπονα που έχει εκφράσει ήδη σε συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει πριν από καιρό με αφορμή τον απολογισμό του Φεστιβάλ 2016.


http://www.zougla.gr/politiki/article/tis-koniordou-to-8avma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου