Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

(Υπήρχε έστω και ένας αριστερός στον ΣΥΡΙΖΑ του 4%; Μα όλοι...περσόνες για τη... βούτα); Απόφαση- έκπληξη: Ο Μηλιός πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου



Μία εκπληξη έκρυβε η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, καθώς πρόεδρος ορίστηκε ο πρώην υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, ο οποίος είχε αποχωρήσει λόγω τρίτου μνημονίου και μάλιστα μέχρι πρόσφατα αρθρογραφούσε εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.
AdTech Ad

«Η απόφαση ορισμού νέου Διοικητικού Συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, εξηγώντας το σκεπτικό, καθώς είσε προηγηθεί ρήξη μεταξύ του ΔΣ και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου ορίζεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Το νέο ΔΣ του Φεστιβάλ ορίζεται ως εξής:
Πρόεδρος: Μηλιός Γιάννης, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, ΕΜΠ
Αντιπρόεδρος: Σταυριανός Πέτρος, Δικηγόρος
Μέλη: Κουρουπός Γιώργος, συνθέτης
Λαμπρινουδάκης Βασίλης, Ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ
Γιαννοπούλου Έφη, μεταφράστρια- Κριτικός
Φωστέρη Μάρθα, Κοινωνιολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Ιδρυτικό μέλος ΚΕΘΕΑ
Ερηνάκης Νίκος, Οικονομολόγος, Δρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας της Τέχνης
Σκεπτικό της απόφασης
Η γνωστή ρήξη μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του είχε οδηγήσει τον θεσμό σε αδράνεια και ουσιαστικά, σε αδιέξοδο. Η απόφαση ορισμού νέου διοικητικού συμβουλίου ήταν αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή, σταθερή και εύρυθμη λειτουργία του Φεστιβάλ προς όφελος όλων».
http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/politismos/apofash-ekplhksh-o-mhlios-proedros-toy-festival-athhnwn-epidauroy.4395857.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου