Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ελεύθεροι χωρίς όρους Σακκάς - Σεϊσίδης


Ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", οι Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης. Οδηγήθηκαν εκ νέου στη φυλακή, καθώς κρατούνται για άλλες πράξεις.
AdTech Ad

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας, προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδει η ελληνική Δικαιοσύνη σχετικά με την οργάνωση "ΕΑ". Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο Κ. Σακκάς, ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, όσο και ο Μ. Σεϊσίδης, αρνήθηκαν κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.



Σε βάρος των δύο αναρχικών ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις, η οποία βασίστηκε σε αποτυπώματα που βρέθηκαν σε κινητά αντικείμενα σε σπίτι στο Βόλο. Πρόκειται για σπίτι, που έλεγξε διεξοδικά η Αντιτρομοκρατική το 2015 μετά τη σύλληψη του Γρηγόρη Τσιρώνη.

Η σημερινή απόδοση «δικαιοσύνης» αποτελεί «κίνηση τακτικής» και δεν δικαιολογεί ούτε εφησυχασμό, ούτε θριαμβολογία

"Η μη προφυλάκισή του ήταν απόλυτα αναμενόμενη εξαιτίας της ανυπαρξίας όχι αποδείξεων μόνο, αλλά στοιχειωδών έστω ενδείξεων εναντίον του και το αντίθετο θα υπερέβαινε τα όρια του δικαστικού σκανδάλου" σημείωσε σχολιάζοντας την απόφαση ο συνήγορος του Μάριου Σεϊσίδη, δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, που έκανε λόγο για κίνηση τακτικής. "Η σημερινή απόδοση «δικαιοσύνης», που διόλου δεν συμβαδίζει με την μέχρι τώρα αντιμετώπιση στο θέμα του D.N.A., όσο και αν αποτελεί κατάρρευση της μέχρι τώρα προσπάθειας ενοχοποίησης του Μάριου, αποτελεί «κίνηση τακτικής» και δεν δικαιολογεί ούτε εφησυχασμό, ούτε θριαμβολογία, αλλά μάλλον ανάγκη προετοιμασίας του επομένου σταδίου" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ Παπαδάκης.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει απόλυτα [...] (πως) η κλήση σε απολογία υπήρξε απλά ένα νομιμοφανές πρόσχημα για την απόσπαση D.N.A. του, με βίαιο τρόπο

Ο δικηγόρος συνέδεσε την απόφαση, αλλά και την όλη διαδικασία με την επιμονή των αρχών για λήψη γενετικού υλικού. "Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει απόλυτα [...] (πως) η κλήση σε απολογία υπήρξε απλά ένα νομιμοφανές πρόσχημα για την απόσπαση D.N.A. του, με βίαιο τρόπο και με σωρεία ακυροτήτων, για τις οποίες εκκρεμεί ένσταση στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών" σημείωσε και πρόσθεσε: "Η δε επιμονή του Εφέτη Ανακριτή στην πρόοδο της διαδικασίας επεξεργασίας του ληφθέντος με βία γενετικού υλικού παρά την εκκρεμότητα της ένστασης και την έλλειψη συγκεκριμένης επείγουσας ανακριτικής ανάγκης αποτελεί συνέχιση της αυθαιρεσίας και γεννά ποικίλλες σοβαρές ανησυχίες για τις σκοπιμότητες των διωκτικών αρχών εναντίον του Μ.Σ. και την δυνατότητά τους να πλοηγούν την ανακριτική διαδικασία και να παραβιάζουν συνταγματικά και δικονομικά δικαιώματα".
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/eleutheroi-xwris-oroys-sakkas-seisidhs.4395226.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου