Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

(Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ)! Διευθυντής σχολείου κάλεσε την αστυνομία για να συλλάβει μέλος της ΚΝΕ




Έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου Τάσου Χονδροματίδη, η αστυνομία συνέλαβε μία νέα έξω από το 2ο Γενικό Λύκειο του Κιλκίς στις 7 Νοεμβρίου, η οποία συζητούσε με μαθητές στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της Δευτέρας και διακινούσε  την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών. Την παραπάνω καταγγελία κάνει η Τ.Ε. Κιλκίς του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τη σύλληψη της μαθήτριας και μέλους της ΚΝΕ.
AdTech Ad

Το μέλος της ΚΝΕ, όπως και άλλοι ΚΝίτες και ΚΝίτισσες όλες τις προηγούμενες μέρες, τόσο στο Κιλκίς όσο και σε όλη τη χώρα, βρέθηκαν έξω από τα σχολεία συζητώντας με μαθητές για την οργάνωση και το περιεχόμενων των μαθητικών αγώνων, με επίκεντρο την πανελλαδική κινητοποίηση της Δευτέρας. Έτσι και εχθές το μέλος της ΚΝΕ ήταν έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, διακινώντας και την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών όπου ήταν γραμμένα τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος», αναφέρει η ανακοίνωση.
Όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, ο διευθυντής του Λυκείου, με την εμφάνιση της ΚΝίτισσας έξω από το Λύκειο τής επιτέθηκε, ζητώντας τα στοιχεία της και προσπαθώντας να της πάρει τις ανακοινώσεις από τα χέρια. Σχεδόν αμέσως έφτασε στο σημείο αστυνομική δύναμη, η οποία συνέλαβε την ΚΝίτισσα, την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια τη μετέφεραν στην Εισαγγελία Κιλκίς, όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 2 Δεκέμβρη 2016, με βάση την καταγγελία του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς.
Ο εν λόγω διευθυντής  είχε τιμωρήσει τον Φλεβάρη του 2012, με 68 αποβολές, μαθητές του σχολείου, οι οποίοι συμμετείχαν σε συλλαλητήριο ενάντια στη δημιουργία μεταλλείων χρυσού στο Κιλκίς, τονίζει το ΚΚΕ.
Σε παρέμβαση κλιμακίου της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στον ίδιο, όχι μόνο δεν φάνηκε μετανιωμένος για την κίνησή του, αλλά σε έντονο ύφος ανέφερε ότι «κανένας δεν μπορεί να μοιράζει ανακοινώσεις έξω από το σχολείο», ενώ είπε ότι «απαγορεύεται σε πολιτικά κόμματα να μιλάνε στους εκπαιδευτικούς στο γραφείο καθηγητών», συμπληρώνοντας «ας τολμήσουν να έρθουν».
Το ΚΚΕ υποστηρίζει πως τα γεγονότα αυτά δεν ήταν ούτε τυχαία ούτε μία «κακιά στιγμή».
Η ταχύτητα με την οποία η αστυνομία έφτασε στο σχολείο και πραγματοποίησε τη σύλληψη, το γεγονός ότι δεν επιτράπηκε από την αρχή στον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο μαζί με δικηγόρο να μπει στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς, η προσπάθεια βουλευτή του ΚΚΕ για πάνω από μια ώρα να μιλήσει τηλεφωνικά με τον αξιωματικό υπηρεσίας, η θέση της εισαγγελίας ότι «ναι μεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αλλά δεν μπορεί να μπαίνει ζήτημα κατάληψης», δείχνουν -σύμφωνα με την ανακοίνωση- ότι τουλάχιστον ήταν αποφασισμένο να παραπεμφθεί σε δίκη.

Χειροκροτεί η Χρυσή Αυγή την πράξη του διευθυντή

Σύμφωνα με το kilkisnews τη σύλληψη της νεαρής από την αστυνομία χαιρέτισε το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, σε ανακοίνωσή της.
«Συγχαρητήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα μαθητών και εκπαιδευτικών του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς και τη σύλληψη του μέλους του ΚΚΕ που προσπαθούσε με διχαστικού τύπου συνθήματα και λόγια να προσηλυτίσει πολιτικά ανήλικους μαθητές», σημειώνουν με θράσος οι νεοναζί.
Από την πλευρά του, το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεση της και καταδικάζει τη στάση του διευθυντή του σχολείου.
«Πέρα από το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με το περιεχόμενο των φυλλαδίων, πιστεύουμε ότι οι ιδέες και οι απόψεις, όπως και αν εκφράζονται, δεν πρέπει και δεν μπορεί να ποινικοποιούνται. Ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης, όπου όσα γνωρίζαμε καταρρέουν και το νέο αγωνίζεται να γεννηθεί, το ζωντανό κομμάτι του λαού μας, η νεολαία, έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει, να αμφισβητεί και να αγωνίζεται. Τέλος, καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και συμπαραστεκόμαστε δίνοντας το παρόν όπου κι αν χρειαστεί», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
(ΠΗΓΗ: Kilkisnews)
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/dieythynths-sxoleioy-kalese-thn-astynomia-gia-na-syllavei-melos-ths-kne.4373118.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου