Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

«Εμείς δείραμε τον Γερμενή» λένε αντιεξουσιαστές




Την ευθύνη για τον ξυλοδαρμό του βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή ανέλαβαν με ανακοίνωση τους αντιεξουσιαστές.

Την ανάληψη ευθύνης υπογράφει η ομάδα «Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου» σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «στη διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασης – αφισοκόλλησης στις γειτονιές του Αμαρουσίου ομάδα συντρόφων ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον γνωστό νεοναζί – βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή, ο οποίος την στιγμή εκείνη βρίσκονταν με την “παρέα” του σε καφετέρια επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου. Το σώμα της παρέμβασης προσέγγισε στο σημείο με συνθήματα σε μια προσπάθεια να καταστήσει σαφές στους φασίστες αυτό που έχουμε δηλώσει εδώ και χρόνια - ότι δεν υπάρχει χώρος γι’ αυτούς στις γειτονιές μας».
Σύμφωνα με τους συντάκτες της ανακοίνωσης «ακολούθησαν λεκτικές αντεγκλήσεις κατά την διάρκεια των οποίων οι σύντροφοι προέτρεψαν  τους φασίστες να εγκαταλείψουν το σημείο».
«Ο Γ.Γ. όμως, φαίνεται πως δεν εκτίμησε σωστά την δυσμενή θέση στην οποία είχε περιέλθει και αντί να αξιοποιήσει την δυνατότητα διαφυγής που του δόθηκε προτίμησε να συνεχίσει να προκαλεί με την παρουσία του, αλλά και εκφράσεις που προέτρεπαν σε σύγκρουση», υποστηρίζουν τα μέλη της ομάδας.
«Η κατάσταση οξύνθηκε ακόμα περισσότερο όταν έγινε αντιληπτό ότι ο ένας από τους δύο που τον συνόδευαν οπλοφορούσε και έκανε την κίνηση να πιάσει το όπλο που έφερε πίσω από την πλάτη» συνεχίζουν, προσθέτοντας ότι «η απάντηση των συντρόφων/-ισσών δεδομένης της τροπής που είχαν πάρει τα γεγονότα ήταν άμεση».
http://tvxs.gr/news/ellada/emeis-deirame-ton-germeni-lene-antieksoysiastes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου