Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

O σκοτεινός ρόλος του Κώστα Σημίτη - Ποιοι τον επαναφέρουν στο προσκήνιο; Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/748941/o-skoteinos-rolos-toy-kosta-simiti-poioi-ton-epanaferoyn-sto-proskinio#ixzz4R4vqW1l2

O σκοτεινός ρόλος του Κώστα Σημίτη - Ποιοι τον επαναφέρουν στο προσκήνιο;
Ο ρόλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην κατάρρευση της χώρας και στα σκάνδαλα που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο και έμειναν ατιμώρητα, είναι λίγο έως πολύ γνωστός - Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, είναι η περίεργη επανενεργοποίησή του στο πολιτικό προσκήνιο, την ώρα που στην Ευρώπη εξελίσσεται η παντοκρατορία των Γερμανών. 

Και για να είμαστε ακριβείς. Ο άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα στην ΟΝΕ χωρίς καμία δικλείδα ασφαλείας με τη συνδρομή της Goldman Sucks και των υπολοίπων «γερακιών» του χρηματοπιστωτικού λόμπι, επιστρέφει εν έτη 2016 και κάνει υποδείξεις μέσω βιβλίων που γράφει με τη συνδρομή κονδυλοφόρων της διαπλοκής και μέσω ομιλιών του. 
Δυστυχώς εκεί έφθασε η Ελλάδα...
Να επιστρέφουν στην πολιτική, οι «σκελετοί» του παρελθόντος που θα έπρεπε να δικάζονται για τα όσα σκανδαλώδη έγιναν επί των ημερών τους. 
Έχει λοιπόν το θράσος ο κ. Σημίτης να κάνει κριτική και να αποδίδει ευθύνες όταν ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του με τα Ίμια, το «ευχαριστώ τις ΗΠΑ», και τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, οι οποίες έδωσαν το... έναυσμα για το κολοσσιαίο φαγοπότι με τα εξοπλιστικά.
Ο άνθρωπος που στηρίχθηκε ως πρωθυπουργός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου, τοποθετώντας τους στα κορυφαία υπουργεία με πλήρη εμπιστοσύνη, επανέρχεται στο προσκήνιο. 
Ο ηθικός αυτουργός, ο ένοχος του εθνικού εγκλήματος του χρηματιστηρίου, που κόστισε 66 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΞΙΕΣ 1999, τα οποία έφυγαν εκτός Ελλάδας μέσω offshore από τους συνεργούς του, επιχειρεί όχι μόνο να ξεπλύνει το όνομά του, αλλά και να χειραγωγήσει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Ο άνθρωπος που οργάνωσε και εκτέλεσε το σκάνδαλο της εισόδου στην ΟΝΕ με τη ληστρική ισοτιμία και τα εγκληματικά Swaps.
Ο Σημίτης των Ολυμπιακών Αγώνων, κόστους 10 δισ. για υπερτιμολογημένα έργα για τα οποία ουδείς λογοδότησε.
Ο Σημίτης του Τσουκάτου, της Siemens, του σκανδάλου «Αθήνα 1997».
Ο άνθρωπος που παρέδωσε στον Κώστα Καραμανλή χρέος 110%, όταν όλη η Δύση κατέγραφε πρωτοφανείς οικονομικές επιδόσεις!
Αυτός ο κύριος, εκτός από το βιβλίο που εξέδωσε μαζί με τον βασικό κονδυλοφόρο και υποστηρικτή της τρόικας, Γιάννη Πρετεντέρη, μίλησε στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics για να ακτινογραφήσει την ελληνική κρίση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα κυκλοφορεί ελεύθερος ο Σημίτης;

Μέχρι πότε θα κυκλοφορεί ελεύθερος ο Σημίτης;

Βρόμικη επίθεση στον Καραμανλή 

Ο πρώην πρωθυπουργός λοιπόν, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή της περιόδου 2007 - 2009, αλλά και στην ΕΕ για τον τρόπο που χειρίστηκε το ελληνικό ζήτημα.
Έκανε εκτενείς αναφορές στο διάστημα 1996 - 2006, που όπως είπε η Ελλάδα γνώρισε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με ταυτόχρονη οικονομική σταθερότητα, σημειώνοντας ότι η ραγδαία κατάπτωση άρχισε μετά το 2007, αποδίδοντας ευθύνες για την αύξηση του ελλείμματος και την πολιτική παροχών της κυβέρνησης Καραμανλή, που όπως είπε, άνοιξε το δρόμο για την κρίση που ζούμε έως σήμερα.
Κατά τον κ. Σημίτη η κρίση είναι απότοκο δύο βασικών παραμέτρων: της οικονομικής οπισθοδρόμησης και της ανισορροπίας των επιπέδων ανάπτυξης μεταξύ βορρά και νότου της Ευρώπης.
Εκτίμησε ότι τα τρία μνημόνια απέτυχαν να αλλάξουν δραστικά την κατάσταση, αφενός γιατί ο κρατικός μηχανισμός δεν ήταν διατεθειμένος να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις άμεσα και αφετέρου να περικοπούν οι πελατειακές παροχές.
«Οι μεταρρυθμίσεις εγκαταλείφθηκαν», σημείωσε, «από κυβερνήσεις που δεν είχαν την πολιτική βούληση και δύναμη να αντισταθούν στις πιέσεις από το εσωτερικό».
Κι όλα αυτά τα λέει ένας άνθρωπος που το όνομά του έχει συνδεθεί απόλυτα με το γερμανοκρατούμενο σύστημα που διοικεί το Διευθυντήριο των Βρυξελλών. 
Οι εμφανίσεις του δεν είναι καθόλου τυχαίες. 
Η «Ελίτ Εξουσίας» που επί σειρά ετών ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις, βρίσκει στο πρόσωπό του τον καλύτερο εκφραστή. 
Στο παρασκήνιο, πίσω από τις κουρτίνες, ο ρόλος του είναι εξόχως σκοτεινός και πολύ σύντομα το Newsbomb.gr θα τα αποκαλύψει όλα. 
Διαβάστε επίσης: 


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/748941/o-skoteinos-rolos-toy-kosta-simiti-poioi-ton-epanaferoyn-sto-proskinio#ixzz4R4vS9TWw



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου