Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

(Ρε ανίκανοι επί δύο χρόνια σκιτζήδες Συριζαίοι πόσα στοιχίζουν στον λιμοκτονούντα λαό μας οι ενδιάμεσες λύσεις); Σκουρλέτης: Προωθεί ενδιάμεση λύση για τα απορρίμματα της Ζακύνθου



Τα σοβαρά προβλήματα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ζάκυνθο εξετάστηκαν σήμερα, 22 Νοεμβρίου 2016, σε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη με την παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο ΓΓ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Ευάγγελος Καπετάνιος, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης, ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος, ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου, Διονύσιος Παναγιωτόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ζακύνθου, Ελευθέριος Νιοτόπουλος.

Η υποστήριξη της Πολιτείας για την ταχύτατη προώθηση των ενδεδειγμένων λύσεων που έχουν δρομολογηθεί κρίνεται επιβεβλημένη λόγω μιας σειράς προβλημάτων, με σοβαρότερο από αυτά το γεγονός ότι τις τελευταίες 15 ημέρες συσσωρεύονται τα απορρίμματα στην πόλη της Ζακύνθου, εγκυμονώντας κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία.
Ακριβώς λόγω αυτής της κρίσιμης κατάστασης, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την ταχύτατη υλοποίηση της ενδιάμεσης λύσης που προβλέπει την τοποθέτηση και λειτουργία κινητής Μονάδας Μηχανικής Ανακύκλωσης και δεματοποίησης των υπολειμμάτων. Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη εξέτασης άμεσων εναλλακτικών και για την αποσυμφόρηση της πόλης της Ζακύνθου από τα απορρίμματα.
Στο πλαίσιο αυτό θα δρομολογηθεί, άμεσα, συνάντηση σε επίπεδο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Δημοτικής Αρχής Ζακύνθου, προκειμένου να συγκεκριμενοποιηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες από την κάθε πλευρά.
Η συγκεκριμένη προσπάθεια θα τελεί υπό την παρακολούθηση και υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να εφαρμοστεί τάχιστα η προκρινόμενη ενδιάμεση λύση προς την κατεύθυνση της τελικής και ολοκληρωμένης λύσης με τη λειτουργία ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων).
Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση για τις μέχρι τώρα ενέργειες των εμπλεκομένων Αρχών για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ επισημάνθηκε ότι από την πλευρά του υπουργείου δρομολογήθηκε η οριστική λύση μέσω του ΠΕΣΔΑ, στη βάση του Εθνικού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Οι προσπάθειες αυτές αναπτύχθηκαν πάνω στο «ασταθές έδαφος» της ελάχιστης συμμόρφωσης και των μεγάλων καθυστερήσεων επί πολλά χρόνια, αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/kivernitiki-siskepsi-protovoulia-skourleti-gia-ta-aporrimmata-tis-zakinthou/
http://paremvasiedsna.blogspot.gr/2016/11/blog-post_60.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου