Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

(Εξαιρετικό)! Η αλήθεια να λέγεται...όλοι μαζί εναντίον μας!



Μιά μικρή ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε, με έριξε στα τάρταρα...ίδια με την προηγούμενη και ως νέα Πυθία σας εκμυστηρεύομαι πως θα είναι ίδια με την επόμενη.
Όλα τα έχει ο μπαξές, διαπλοκή, άδειες, δικαιοσύνη, κραυγές,αγανάκτηση, μείωση συντάξεων,αύξηση φόρων.
Τα δύο τελευταία είναι παρεάκι, μειώνονται οι συντάξεις αυξάνονται οι φόροι. Και οι μισθοί.... κατρακυλάνε και αυτοί...πως τους ξέχασα;Ίσως γιατί πέσε πέσε έγιναν ένα με το χαλί, για την ακρίβεια μπήκαν κάτω από το χαλί και άντε να τους βρεις!
Ο χωρισμός της κοινωνίας καλά κρατεί.Αυτοί και οι άλλοι, κάποιοι είναι  μέσα και φοβούνται μήπως βγουν, κάποιοι είναι στην απ' έξω και αγωνίζονται να μπουν.
Κρίμα που δεν καταλαβαίνουν πως είτε Κούλης, είτε Μπένυ, είτε Αλεξ, πάντα έξω θα είναι το πόπολο, μέσα είναι οι ηγετίσκοι, οι σκυψιματίες που κυβερνούν τα τελευταία 60 χρόνια και βάλε!
Ο χωρισμός κράτους -εκκλησίας έπαθε φούιτ, έπαθε λάστιχο και απόμεινε στην άκρη του δρόμου.
Ο χωρισμός των εξουσιών κυκλοφορεί και οπλοφορεί και όποιον πάρει ο χάρος, από εμάς τους αδαείς και ευκολόπιστους, μεταξύ τους μια χαρά τα βρίσκουν!
Ο χωρισμός κράτους-παρακράτους μόλις έστριψε στη γωνία σφυρίζοντας αδιάφορα και κλείνοντας το μάτι στα νεολαμόγια..."πςςςςτ εδώ είμαστε και εμείς "!!!
Η μεγάλη ακίνητη περιουσία στο απυρόβλητο ενώ την ίδια στιγμή δημιουργούνται νέοι άστεγοι. Οι πλειστηριασμοί μπήκαν δυναμικά στη ζωή μας.Πλειστηριάζονται σπίτια για μικρές οφειλές, οι μεγάλες δεν αγγίζονται διότι όλοι γνωρίζουμε την διαδρομή της διαπλοκή ...κεφάλαιο, τράπεζα, πολιτική, δικαιοσύνη.
Το τελευταίο οχυρό του Έλληνα πέφτει άδοξα σε έναν άνισο και άδικο αγώνα.Τι μας απομένει;
Στις ουρές των συσσιτίων μπήκαμε, δοκιμάσαμε την φιλανθρωπία των  αδρά αμειβομένων  ΜΚΟ ελληνικών και ξένων, ζήσαμε  το προνοιακό κράτος σε όλο του το μεγαλείο,είδαμε την ελπίδα στα συντρίμμια της ευρωπαϊκής πολιτικής και προοπτικής, είδαμε τούμπες, στροφές, παλιούς και νέους χαμαιλέοντες της πολιτικής...τα είδαμε όλα. 
Τι μας μένει να κάνουμε; Να αποτρέψουμε όσους περισσότερους πλειστηριασμούς μπορούμε, να αποτρέψουμε τις διακοπές ρευματοδότησης, να σταθούμε δίπλα στους σημερινούς διωκόμενους γιατί οι επόμενοι θα είμαστε εμείς.Εμείς, που δεν μας λένε Μητσοτάκη για να αποφύγουμε δάνειο 300 μυρίων, δεν μας λένε Μπένυ να αγοράζουμε κεκλιμένα υποβρύχια μετά μίζας, ούτε Ψυχάρη, Μπόμπολα,Βαρδινογιάννη και ΣΙΑ. Μας λένε Πέτρο, Γιάννη, Γιώργο, Μαρία, Ειρήνη και είμαστε αναλώσιμοι....  

http://logiakaiskepseis.blogspot.gr/2016/10/blog-post_8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου