Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

ΒΑΤΕΡΛΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Ο ΔΡΙΤΣΑΣ

---000_Dritsas(07/10/16 – 19:20)
Στις εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων δεν εξελέγη ο πανεπιστημιακός Μιχάλης Σπουρδαλάκης, τον οποίο ο πρωθυπουργός τοποθέτησε επικεφαλής στην επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση - Αποδοκιμάστηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας.

Βατερλώ περίμενε τους εκλεκτούς της ηγεσίας τουΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της οργάνωσης Πειραιά, για την ανάδειξη των συνέδρων του κόμματος. Τα λίγα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν απομείνει ενεργά στις διαδικασίες – ψήφισαν μόλις 61 – έστειλαν ηχηρό μήνυμα στο Μαξίμου και τις κυβερνητικές πολιτικές, αλλά και σε πρόσωπα, με τις επιλογές που έκαναν, ψηφίζοντας για τους οκτώ συνέδρους, που δικαιούται η οργάνωση.
Κατ' αρχάς δεν εξέλεξαν τον πανεπιστημιακό Μιχάλη Σπουρδαλάκη, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπραςτοποθέτησε μόλις χθες επικεφαλής στην επιτροπή για τη συνταγματική αναθεώρηση!
Ο κ. Σπουρδαλάκης έλαβε 8 ψήφους και αποκλείστηκε από το συνέδριο με κατεβασμένα τα χέρια. Την ίδια τύχη είχαν και οι δύο από τους τρεις βουλευτές του κόμματος (Ελένη Σταματάκη και Κώστας Δουζίνας) ενώ παραλίγο κάζο περίμενε και τον υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα και παλαιότερα υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά, ο οποίος εκλέχθηκε έκτος με 12 ψήφους και ενώ υπήρχε τρισταυρία!!!
Η κυρία Σταματάκη πήρε 6 ψήφους και ο κ. Δουζίνας έλαβε 3 ψήφους – πλήρης αποδοκιμασία δηλαδή!
Όπως αποκαλύπτει ο limani24.gr, εξελέγησαν:
1. Πιτσολάντης 30 ψήφοι
2. Κυζηράκος 22 ψήφοι
3. Χατζή 21 ψήφοι
4. Παρασκευοπούλου 18 ψήφοι
5. Χατζημιχάλη 13 ψήφοι
6. ΔΡΙΤΣΑΣ 12 ψήφοι
7. Γεωργόπουλος 12 ψήφοι
8. Κούτρας 11 ψήφοι
«ΕΚΤΟΣ» ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Και στο Ηράκλειο όμως, τα αποτελέσματα της εσωκομματικής διαδικασίας αποδείχθηκαναπογοητευτικά για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δύο (Μιχελογιαννάκης, Ηγουμενίδης) δεν έθεσανκαν υποψηφιότητα, ενώ ο τρίτος, ο κ.Σωκράτης Βαρδάκης που ήταν υποψήφιος στην Τ.Ο. Αγίου Ιωάννη δεν κατάφερε να εκλεγεί. Σημειώνεται ότι βουλευτής Ηρακλείου είναι και ο πρωθυπουργός,Αλέξης Τσίπρας.
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25401:waterloo-dritsa&catid=79:aytodioikisi&Itemid=179


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου