Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Επικίνδυνη εξέλιξη στον διαφαινόμενο Ψυχρό Πόλεμο

Επικίνδυνη εξέλιξη στον διαφαινόμενο Ψυχρό Πόλεμο

Του Κώστα Μπετινάκη


Τι ακριβώς συμβαίνει στο Χαλέπι; Οι Άσαντ και Πούτιν βάλθηκαν να εξολοθρεύσουν τον πληθυσμό της πόλης; Δεν γίνεται πόλεμος εναντίον των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ «μετριοπαθών» αντικαθεστωτικών ανταρτών; Ή μήπως ο τερματισμός των διμερών ειρηνευτικών συνομιλιών από τις ΗΠΑ αποτελεί την πλέον επικίνδυνη εξέλιξη στον διαφαινόμενο νέο Ψυχρό Πόλεμο;

Τζος Έρνεστ: «Η υπομονή όλων με τη Ρωσία εξαντλήθηκε»Τι θέλουν να πιστέψουμε τα ελεγχόμενα δυτικά Μέσα;

Η κατάρρευση των διμερών συνομιλιών για την επίτευξη ειρηνευτικής επίλυσης στον συριακό πόλεμο που προκλήθηκε από τις ΗΠΑ και υποστηρίζεται από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις αναπόφευκτα έχει οδηγήσει στη φονική «στρατιωτική επίλυση» του ζητήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, «η απόφαση της διακοπής των διμερών καναλιών με τη Ρωσία -που είχαν δημιουργηθεί για να διακοπούν οι εχθροπραξίες- δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία, αλλά αφού εξαντλήθηκαν όλες οι προσπάθειες για διαπραγμάτευση και (αφού) η Ρωσία δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «όλων η υπομονή με τη Ρωσία εξαντλήθηκε».Αντίθετη άποψη διατυπώνεται από τους Ρώσους και τους Ιρανούς, οι οποίοι στηρίζουν τις κυβερνητικές συριακές δυνάμεις για να ανακαταληφθεί το ανατολικό Χαλέπι, το οποίο αυτήν τη στιγμή κατέχουν οι ενισχυόμενοι επίσημα από τα εμιράτα του Κόλπου τζιχαντιστές.

Παραμερίζοντας τις κατηγορίες ότι η πρόκληση της αιματοχυσίας στη Συρία αποτελεί ακόμη ένα από τα εγκλήματα πολέμου των ΗΠΑ, η Αμερικανίδα αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ κατηγόρησε -χωρίς να προσκομίσει κάποια απόδειξη- τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Συρίας για «βαρβαρότητα», χαρακτηρίζοντάς τες υπεύθυνες για την επίθεση εναντίον της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ.

Ξεχνώντας ότι μόλις την προηγούμενη δεκαπενταετία οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εισέβαλαν, κατέλαβαν προκαλώντας εκατόμβες νεκρών και τραυματιών και μυριάδες πρόσφυγες σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Σομαλία, η Λιβύη, η Συρία, η Υεμένη και ο Λίβανος. Καταστρέφοντας οικονομίες και κοινωνικές δομές, προκαλώντας εθνοτικούς και θρησκευτικούς πολέμους, και τοποθετώντας διεφθαρμένους πολιτικούς-υποχείριά τους στην εξουσία.

Αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσει η Ευρώπη με πρόσφυγες που προσπαθούν να γλυτώσουν από τις επιπτώσεις των προκληθέντων νεο-αποικιακών πολέμων.

Οι φερόμενοι ως «βάρβαροι» Ρωσία, Ιράν και Κίνα χαρακτηρίζονται έτσι μόνο και μόνο επειδή αντιτίθενται στις αμερικανικές πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον κυρίαρχων κρατών.

Το Χαλέπι, όπως είναι σήμερα

Η κυβέρνηση της Συρίας κάλεσε τη Ρωσία να τη στηρίξει στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τους μισθοφόρους που εστάλησαν για την αποσταθεροποίηση του καθεστώτος Άσαντ. 

Οι Ρώσοι κατηγορούνται επειδή αντιτάχθηκαν στη διάλυση ενός ακόμη κράτους όπως έγινε στο παρελθόν με το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη.

Αν κοιτάξουμε πίσω στην ιστορία, θα δούμε ποια είναι η πολιτική που ακολουθείται και σήμερα από την Ουάσινγκτον... 

Σε τι διαφέρει η στρατηγική της απέναντι στη συριακή κρίση με την προσπάθεια διάλυσης του Βιετνάμ, πριν από μερικές δεκαετίες; Ή του πολέμου της Ιαπωνίας -σημερινού συμμάχου των ΗΠΑ- (πριν από μισό αιώνα και πλέον αιώνα) όταν είχε εισβάλει στην Κορέα, την Κίνα και άλλες περιοχές της νοτιοδυτικής Ασίας;

Το Ιράν -από τις χαρακτηριζόμενες ως εχθρικές χώρες των ΗΠΑ- παρεμπιπτόντως, ουδέποτε (στη σύγχρονη εποχή) αναμείχθηκε σε επιθετικό πόλεμο. Το Ιράκ με την παρακίνηση και υποστήριξη των ΗΠΑ είχε επιτεθεί εναντίον του Ιράν, το 1980, σ' έναν καταστροφικό πόλεμο που κράτησε δέκα χρόνια και στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Αν κρίνουμε ποιοι είναι υπεύθυνοι να εξαπολύουν πολέμους και να τους απονεμηθεί ο χαρακτηρισμός του «βαρβάρου», τότε θα πρέπει να στραφούμε προς την Αμερική και τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Σε άρθρο του ο επίτιμος καθηγητής Κοινωνιολογίας Τζέιμς Πέτρας από το Πανεπιστήμιο Binghamton της Νέας Υόρκης υποστηρίζει: «Στην αρχαία Ελλάδα οι βάρβαροι βρίσκονταν εκτός των συνόρων της κυριαρχίας των Ελλήνων. Δεν μιλούσαν τη γλώσσα και δεν ασπάζονταν τον ελληνικό πολιτισμό. Ήταν οι εισβολείς που επιβουλεύονταν τον πλούτο και την καλλιέργεια των Ελλήνων. Σήμερα οι βάρβαροι είναι εντός του δυτικού πολιτισμού και εξαπλώνονται προς τα έξω».

Διαβάστε επίσης:
http://www.zougla.gr/kosmos/article/epikindini-ekseliksi-ston-diafenomeno-psixro-polemo

1 σχόλιο:

 1. ΘEMA: ΓIATI O Alex MAΣ TO ΠAIΔI TOY TO ONOMAΣE "EPNEΣTO" ; ΓIA KAMOYΦΛAZ ; KAI ΓIATI O KOTZIAΣ MAΣ ΔEN XOPEYEI KAI TPAΓOYΔA ΠΛEON ; EKΛEIΣE TO KOΣMIKON KENTPON ;


  «Ότι ο Δημήτρης Μπάτσης Eκτελέστηκε πλάι στο Νίκο Μπελογιάννη δεν ήταν τυχαίο. Ότι μια γενιά Ελλήνων αγνόησε την Yπαρξη του Bιβλίου και του συγγραφέα του, κι αυτό δεν ήταν τυχαίο: Το “KATAPAMENO-Κατεστημένο” […] Eίχε πολλές και Mεγάλες Eνοχές για να μπορέσει να σταθεί στο έργο του Μπάτση και να αντλήσει απ' αυτό έστω και λίγα διδάγματα. […]

  ΔIABAZOYME τον πρόλογο του Δημήτρη Μπάτση από το βιβλίο του:

  Η Eργασία μου αυτή γράφτηκε με την βέβαιη προοπτική πως παρόλα τα εμπόδια και παρόλες τις πολύμορφες επεμβάσεις, ο Eλληνικός Λαός που πάντα Aγωνίζεται Hρωικά θα ανοίξει και πάλι με τον αγώνα του διάπλατα τον δρόμο για μια Eλεύθερη δημοκρατική Aνοδική πορεία, και θα αρχίσει με τον ίδιο Eνθουσιασμό , με την ίδια OPMH και αυτοθυσία να χτίσει την Eρειπωμένη από την Nαζιστοφασιστικη Kατοχή και τον Oικτρό Eμφύλιο, Πατρίδα.

  Η Ελλάδα θα γίνει Oικονομικά και Eθνικά πραγματικά Eλεύθερη
  τότε και μόνο τότε που η Aνοικοδόμηση αυτή γίνει από TON ΛAO της.

  Θα σπάσουν τα δεσμά και θα αλλάξει ριζικά η διάρθρωση της σημερινής οικονομίας μας, θα ανοίξει δηλαδή ο δρόμος για να Λυτρωθούν οι πιο Eνεργές παραγωγικές και Aξιες δυνάμεις της Nεοελληνικής Kοινωνίας Mας.

  Ο δρόμος αυτός μας οδηγήσει στην ορθολογική διάγνωση και οργάνωση και στη σχεδιασμένη ανάπτυξη της Eθνικής μας Iικονομίας , στη δημιουργία ανώτερης τεχνικής βάσης, στη γοργή συσσώρευση των οικονομικών αυτών δυνατοτήτων και μέσων που θα δώσουν την ευκαιρία να ανθήσει και σε μας μια γερή, προοδευτική-προοδεμένη κοινωνική Zωή.
  Για το χτίσιμο αυτής της νέας Ελλάδας δουλεύουν σήμερα , μέσα σε τραγικές πραγματικά συνθήκες και αψηφώντας κάθε κίνδυνο, όλοι οι επιστήμονες που βλέπουν μπροστά, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι των επιστημών πλάι και μαζί με τον αδάμαστο Ελληνικό Λαό, προσφέροντας ακόμη και την Zωή τους, ότι πολυτιμότερο δηλαδή Eχουν, προσπαθώντας έτσι να στεριώσουν όσο το δυνατό περισσότερο την NIKH TOY.

  Σε όλους αυτούς τους πραγματικούς Hρωικούς Aγωνιστές προσφέρω και Eγώ την Mικρότατη AYTH συμβολή.

  -----------------------------------------------------------------

  Στις 8 προς 9 Οκτώβρη του 1967, ο κομαντάντε Τσε Γκεβάρα EPNEΣTO περνούσε στο πάνθεον των «Aθανάτων» της Ιστορίας του παγκόσμιου προλεταριάτου, χτυπημένος από δυο σφαίρες στο σβέρκο, πισώπλατα, αφού οι δολοφόνοι του, αν και Aιχμάλωτος, δεν είχαν το κουράγιο να τον κοιτούν στα μάτια ούτε καν τη στιγμή που τον εκτελούσαν.

  Οι δολοφόνοι του πίστεψαν ότι η φωτογραφία του Nεκρού Τσε θα έστελνε σε όλη την υφήλιο το μήνυμα σε «όσους είναι εναντίον τους».

  Διαψεύστηκαν OIKTPA !!! ... OΠΩΣ KAI O EΛΛHNIKOΣ ΛAOΣ ME TON ... TΣIΠPA (AYTOI ΔEN EINAI APIΣTEPA OYTE APIΣTEPOI !!!) !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή