Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Το απύθμενο θράσος του χρεωκοπημένου Γιάννη Μηλιού και μια απάντηση

Γράφει ο Φιλαλήθης

Μετά από αφωνία πολλών μηνών, ο αρχετυπικός ευρωπαιστής "αριστερός" Γιάννης Μηλιός επανακάμπτει δριμύτερος από τας Ευρώπας όπου κατοικοεδρεύει εδώ και χρόνια με μία συνέντευξη-τραγέλαφος στη Βασιλική Σιούτη όπου βροντοφωνάζει "ηττηθήκαμε".

Πρόκειται για μία έμμεση ομολογία της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ του χρεωκοπίας ως ανθρώπου, ως πολιτικού, ως οικονομολόγου, ως "αριστερού" (από τη μεγάλη παραγωγή σαλονάτων, ροζουλί "αριστερών" του αμερικανικού Κολλεγίου) αλλά μια ομολογία "πασπαλισμένη" με πολλές εμμονές, ψεύδη, ανακρίβειες και ΚΑΜΜΙΑ συγγνώμη ή μεταμέλεια για όσες ατιμίες διαπράχθηκαν σε βάρος του λαού μας με δική του συμμετοχή.
Άλλωστε και ο άλλοτε σύντροφός του στο Σύριζα, Λαφαζάνης, 15 μήνες τώρα αρνείται πεισματικά να πει μια συγγνώμη στο λαό μας για το ιστορικά ανεκδιήγητο "διαφωνούμε με το μνημόνιο (Τσίπρα) αλλά στηρίζουμε την κυβέρνηση (Τσίπρα)".

Λυπάμαι Γιάννη Μηλιέ, εμείς δεν "ηττηθήκαμε" αλλά προδοθήκαμε.
Κι ούτε είσαι στην ίδια πλευρά με το λαό μας για να μιλάς στον α' πληθυντικό για τις δικές σου αποτυχίες εκτός κι αν παριστάνεις τον Ιούλιο Καίσαρα που μιλούσε για τον εαυτό του χρησιμοποιώντας τον γ' ενικό και τον α' πληθυντικό.

Όσοι απελπισμένοι ψήφισαν το Σύριζα το Γενάρη του 2015 και ιδίως όσοι ψηφίσαμε ΟΧΙ τον Ιούλη του 2015 ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ από τον Τσίπρα και την κλίκα του στην οποία ανήκες ΚΑΙ εσύ ως υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του Σύριζα μέχρι που αποχώρησες ΟΧΙ λόγω πολιτικής διαφωνίας (αφού ακόμη και τώρα πρεσβεύεις ό,τι και ο Τσίπρας) αλλά μετά τα απανωτά δημοσιεύματα των Παραπολιτικών που έβγαζε τα οικογενειακά άπλυτά σου στη φόρα που σε κάθε ευνομούμενη χώρα θα θεωρούνταν σκανδαλάρα.

Τα δημοσιεύματα αποκάλυπταν τη ζωάρα της κόρης σου που έτρωγε τα σούσι της στα πανάκριβα θέρετρα της Ελβετίας στην υγεία του κορόιδου ελληνικού λαού που πλήρωνε τη συμβουλευτική νομική εταιρεία στην οποία εργαζόταν με σκοπό να συμβουλεύει το ελληνικό δημόσιο στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου,
Η δε εφημερίδα απειλούσε με περαιτέρω αποκαλύψεις για το άτομό σου και το μερτικό του από τη νεοφιλελεύθερη εκποίηση της χώρας μας στους μεγαλοκαρχαρίες ενώ εσύ επαγγελλόσουν στο πόπολο "μαρξισμό".
"Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό" που έλεγε ο Βουλγαράκης, αυτός ήταν ο "μαρξισμός" σου "αριστερέ" Γιάννη Μηλιέ;

Δεν "ηττηθήκαμε" λοιπόν εμείς ούτε από το Μαρινάκη, τον αγαπημένο νέο καναλάρχη της κυβέρνησης Σύριζα που με την αποκάλυψη του σκανδάλου πολιτικού αμοραλισμού και ιδεολογικής υποκρισίας σου έβγαλε εσένα Γιάννη Μηλιέ από τη νομή της συριζέικης εξουσίας, ούτε από κανέναν άλλον, αλλά ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ από το αφεντικό σου, τον Τσίπρα με τον οποίο συνεχίζεις ακόμη και τώρα 1.5 χρόνο μετά το ψευτοδημοψήφισμα να συμφωνείς για την παραμονή της χώρας μας στη φενάκη της Ευρωζώνης συνεχίζοντας το τροπάριο του γερμανικού ιμπεριαλισμού και του ντόπιου δοσιλογισμού ότι "Εθνικό νόμισμα=εθνικισμός".
Άρα εν ονόματι του "διεθνισμού" σας Γιάννη Μηλιέ καλώς να συνεχίσουν να κονομάνε σε βάρος του ελληνικού λαού τα ντόπια τρωκτικά και τα ευρωγερμανικά μονοπώλια αλλά κατά τα άλλα "ηττηθήκαμε" και είσαι απέναντι στον Τσίπρα κτλ.

Άλλωστε σύμφωνα με τις ιδέες σου Γιάννη Μηλιέ -που επίσης τυχαία συμπίπτουν με αυτές του Φίλη και του Αντώνη Λιάκου, άλλοτε μέντορα του Σημίτη- "δεν υπάρχει ελληνικός λαός αλλά λαός του ελληνικού κράτους" ενώ το ελληνικό έθνος συστάθηκε από το ελληνικό κράτος που δημιουργήθηκε ΜΕΤΑ την επανάσταση του 1821 (την οποία έκαναν μάλλον εξωγήινοι αλλά σίγουρα όχι έλληνες).

Σου χρειάζεται όμως Γιάννη Μηλιέ απάντηση και σε άλλα βασικά σημεία της συνέντευξης-αυτοεξευτελισμού σου:
-Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μας ήρθε έτοιμο.
Γιατί Γιάννη Μηλιέ τότε δεν το κατήγγειλες και ΓΙΑΤΙ ακόμη και τώρα ΔΕΝ καταγγέλεις ΠΟΙΟΙ το έφτιαξαν, σε ΠΟΙΑ χώρα και σας το έστειλαν στο Σύριζα; Αφού τότε ΕΣΥ ήσουν υπεύθυνος οικ.προγράμματος του Σύριζα, σίγουρα γνωρίζεις!
-Πριν την εκλογική νίκη υπήρχαν φαινόμενα φατριασμού και είχε αυτονομηθεί το γραφείο του προέδρου.

ΕΣΥ όμως Μηλιέ διαγκωνιζόσουν να φαίνεσαι πως είσαι "άνθρωπος του προέδρου" και με τη στήριξή του είχες επιβάλλει στο Σύριζα την εμμονή σου για παραμονή στην Ευρωζώνη "πάση θυσία" αλλά "δίχως λιτότητα" επειδή "η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα είναι εθνικιστική αναδίπλωση"
-Κάποιοι ήθελαν κυβέρνηση με κάθε τρόπο, ακόμα και με εκπτώσεις.
Τις "εκπτώσεις" Μηλιέ, τις προσέφερες ΕΣΥ με την εμμονή σου για "πάση θυσία" παραμονή στην Ευρωζώνη που άνοιγε το δρόμο για ΚΑΘΕ συναλλαγή και προεκλογική συνεννόηση του Σύριζα με το Βερολίνο και το ντόπιο κεφάλαιο ήδη από το 2010 όπως τώρα ομολογείς!

-Στη μηχανορραφία δεν ήμασταν καλοί όπως η άλλη πλευρά
"Η άλλη πλευρά" ήταν οι ανόητοι ή/και βαλτοί να φαίνονται ως αφελείς Λαφαζαναίοι, Μηλιέ...
ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ μέχρι που αποχώρησες λόγω του σκανδάλου με την κορούλα σου που έβγαλαν "Τα Παραπολιτικά" και ποιος ξέρει ποια άλλα σκανδαλάκια είχαν να σου βγάλουν στη φόρα οι υπάλληλοι του Μαρινάκη έτσι και δεν αποχωρούσες!
-Η πορεία του συμβιβασμού είχε ξεκινήσει από το 2013
Κι εσύ Γιάννη Μηλιέ, ΤΩΡΑ το λες 15 μήνες ΜΕΤΑ την προδοσία του Τσίπρα σου με το ψευτοδημοψήφισμά του!
ΤΙ έγινε στο ενδιάμεσο; έπαψες να είσαι περιζήτητος στα "αριστερά" think-tank του Βερολίνου όπου κατοικοεδρεύεις;
-Αν ο Συριζα έλεγε από το 2010 ότι συμφωνεί με το 70% του μνημονίου, θα είχε μικρότερο ποσοστό από τη ΔΗΜΑΡ

Μα κι εσύ ΤΩΡΑ το 2016 τα λες πρώτη φορά δημόσια, ενώ σιωπούσες μέχρι σήμερα ακόμη και για τις συριζέικες απάτες του 2013... δηλαδή ήσουν ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ στη μεθοδευμένη ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ του ελληνικού λαού από το 2010 που "ξεσκεπάζεις" τώρα!
– Το μνημόνιο συμφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. Από εκεί και πέρα γινόταν μια διαπραγμάτευση εντός της πολιτικής της λιτότητας, ζητώντας κάποια δωράκια και κάποια φύλλα συκής

Εσύ όμως και τότε ΣΙΩΠΟΥΣΕΣ... και όπως και σήμερα 15 μήνες ΜΕΤΑ το 3ο μνημόνιο Τσίπρα, επέμενες τότε να παραμείνει η Ελλάδα στο δημοσιονομικό Νταχάου της Ευρωζώνης.
-Η κριτική των «53» ήταν σε μεγάλο βαθμό ψευδεπίγραφη.
Όπως ψευδεπίγραφη είναι και η ΣΗΜΕΡΙΝΗ κριτική σου στο πρώην αφεντικό σου, Γιάννη Μηλιέ
-Ουδέποτε ήταν όνειρό μου μια θέση στην κυβέρνηση. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Δίλημμα δεν υπήρχε. Ήταν δεδομένο για μένα ότι θα μείνω απέξω

Ας μη σου είχαν βγάλει τα Παραπολιτικά του Μαρινάκη τα οικογενειακά σου άπλυτα και θα βλέπαμε αν ΔΕΝ θα ήσουν και ΤΩΡΑ στην κυβέρνηση Τσίπρα με την οποία άλλωστε έχετε την ίδια ακριβώς εμμονή και προσήλωση στην Ευρωζώνη, στην ευρώ-ναζιστική ΕΕ και την υποτέλεια της χώρας μας στο ντόπιο κεφάλαιο και στο ευρώ-γερμανικό ιμπεριαλισμό, γνωρίσματα "πασπαλισμένα" με μπόλικο μίσος απέναντι στο λαό μας.

Πάντως, Γιάννη Μηλιέ αφού και τώρα συμφωνείς στο 99% των όσων πρεσβεύει ο Τσίπρας υπάρχει ακόμη θέση για σένα στον Σύριζα, ιδίως όταν θέλει να ενσωματώσει και όσα ΔΗΜΑΡίτικα/πασοκικά στελέχη είχαν μείνει ως τώρα απ'έξω... θα πάει ο "σύντροφος" Κουβέλης που ΕΣΥ απέκλειες από το Σύριζα  και θα μείνεις εσύ απ'έξω;


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/10/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου