Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Ένταση και χημικά στην ομιλία του Τσίπρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Ένταση και χημικά στην ομιλία του Τσίπρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Στην εκδήλωση του Πανελλαδικού Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Εαμικής Αντίστασης, μίλησε στις 19:00 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για την «απόδοση του χώρου θυσίας στον Δήμο και το λαό». 


Την ίδια ώρα, η Λαϊκή Ενότητα και αριστερές οργανώσεις πραγματοποίησαν έξω από το Σκοπευτήριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον του πρωθυπουργού. Λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία, προκλήθηκε ένταση όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και να πλησιάσουν στον χώρο της εκδήλωσης.Οι αστυνομικοί απώθησαν τους συγκεντρωμένους με χρήση χημικών.


  


Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19:30 και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε μία ώρα αργότερα. 

«Η σημερινή ημέρα έχει μια συναισθηματικό φόρτιση.Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής, το σκοπευτήριο της Καισαριανής εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν, για να είμαστε εμείς ελεύθεροι», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως τελεσίδικη είναι η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση μας.

Η θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους, ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως η θυσία αυτή ανήκει σε κάθε Έλληνα αγωνιστή. Εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρας μας, ανέφερε επίσης ο κ. Τσίπρας.
"Απέναντι σε αυτούς που είχαν το θάρρος να κοιτάξουν την ιστορία στα μάτια κάνουμε το καθήκον μας και συνεχίζουμε στα βήματά τους", είπε.

"Για μένα είναι ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι εδώ ως πρωθυπουργός και καλώ τους εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να τους παραδώσω το ΦΕΚ με το οποίο αποδίδεται το Σκοπευτήριο της Καισαριανής στον δήμο και στο λαό της, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του χώρου θυσίας του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο και τον λαό της περιοχής", σημείωσε ακόμη.


(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις συγκεντρώσεις:

"Απουσία" του δημάρχου Καισαριανής
 
Ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος με επιστολή του γνωστοποίησε ότι δεν θα παρευρεθεί στη εκδήλωση, αναφέροντας πως« η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού, δεν του χαρίστηκε από κανέναν και δε μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής Πολιτικής».

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει σχετικά με την απόφαση του δημάρχου: «Ο δήμαρχος Καισαριανής και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις συνεργάστηκαν στενά με την κυβέρνηση για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία παραχώρησης του σκοπευτηρίου, το ΚΚΕ άλλωστε υπερψήφισε τη ρύθμιση. Ο δήμαρχος απλώς εξυπηρετεί την επιλογή του ΚΚΕ να δημιουργήσει εντυπώσεις τις οποίες ο ιστορικός του μέλλοντος δε θα θυμάται». Προστίθεται ακόμη, ότι η απόδοση του σκοπευτηρίου στο δήμο είναι μία ιστορική δικαίωση που ανήκει σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο, και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης συνεργάστηκαν στενά με την κυβέρνηση τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις.


http://www.zougla.gr/politiki/article/entasi-ke-ximika-stin-omilia-tou-tsipra-sto-skopeftirio-kesarianis


1 σχόλιο:

 1. ΘEMA: H AXTAMAPΔIA KAI H IΣOΠEΔΩΣH OΛΩN !

  PE ΦIΛE Καραμπελιά ! AYTA ΠOY ΓPAΦEIΣ TA KAPATΣEKAPHEIΣ KAI EΠIΣTHMONIKOΦIΛOΣOΦIKA ; ΔIOTI ANAΦEPEIΣ IΣTOPIKA ΣTOIXEIA KAI TOYΣ AΦAIPEIΣ THN EΠIΣTHMONIKOΦIΛOΣOΦIKH TOYΣ BAΣH ! EΣY KANEIΣ AYTO ΠOY KATHΓOPEIΣ TOYΣ "AΛΛOYΣ" AΠO MIA .. AΛΛH OMΩΣ ΣKOΠIA IΔIOΣ OMΩΣ ΠAPANOMAΣTHΣ !

  Εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζω πως η ιστορική αριστερά, τόσο στη Δύση όσο και στην Ελλάδα, έχει αποτύχει να προτάξει μια εναλλακτική λύση στον καπιταλισμό και αντίθετα έχει μεταβληθεί σε μια δύναμη που επιταχύνει την καπιταλιστική ολοκλήρωση.

  * ΔHΛ. EΠEIΔH ΔHΛΩNOYN "APIΣTEPA" TOYΣ ΛEΣ APIΣTEPOYΣ ; 1. ΛAΘOΣ ΣOY !

  Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που –όπως τον περιγράφει με… λυρικούς τόνους ο Μαρξ στο Κομουνιστικό Μανιφέστο– αποσυνθέτει κάθε προηγούμενη ταυτότητα και την ίδια την ιστορία, έτσι ώστε να μπορεί να αναπτύσσεται Aπρόσκοπτα =KAΛΠAZOYΣA MOPΦH KAPKINOY !

  Η σύγχρονη Αριστερά εκφράζει, περισσότερο και από τη Δεξιά, αυτό το καπιταλιστικό φαντασιακό, όσο και αν εμφανίζεται αντίθετη στις εκμεταλλευτικές εκφάνσεις του συστήματος. Γι’ αυτό και, στην Ελλάδα, στην εξουσία βρέθηκαν οι μικρότερες ομάδες αυτής της Αριστεράς, οι Πράσινοι(!), η ΑΚΟΑ (η περιβόητη ομάδα Μπανιά στην οποία ανήκαν ο Βούτσης, ο Φλαμπουράρης, ο Σκουρλέτης, ο Φίλης, η Φωτίου, ο Λάμπρου και τόσοι άλλοι), αυτό το κράμα Κολωνακίου και Εξαρχείων, το οποίο, παρότι απόλυτα μειοψηφικό πολιτικά, ....

  *ΔIABAΣEΣ KAI MEΛETHΣEΣ-ANAΛYΣEΣ KAΘOΛOY M/L κ.α. KAI "APXAIA" EΛΛHNIKH ΦIΛOΣOΦIA ; 2. ΛAΘOΣ ΣOY ΦIΛE MOY !

  Εξάλλου, εκκινούν από μια κοινή ιδεολογική ρίζα, εκείνη του Διαφωτισμού, και προφανώς, στην Ελλάδα, είναι αυτή η εθνομηδενιστική Αριστερά που προσπαθεί να απορρίψει τη συνέχεια του ελληνικού έθνους. Καθόλου τυχαία ο Λιάκος, η Αναγνωστοπούλου, ο Φίλης, ο Γαβρόγλου και όλη η κομπανία βρίσκονται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

  * EΔΩ KANEIΣ TA ΠPΩTA 2 ΣOY ΛAΘOI ΞANA MAZI (MIA AΠO TA IΔIA !)!

  Κατά συνέπεια, ο ιστορικός ρόλος της Αριστεράς ως αντίπαλου πόλου της Δεξιάς έχει πλέον εξαντληθεί. Και αυτό συνέβη ακριβώς διότι η μαϊμού δοκίμασε να ανέβει στον δέντρο της εξουσίας και αποκαλύφθηκαν τα οπίσθιά της! Η Αριστερά μπορούσε να υπάρχει ως σοβαρή πολιτική δύναμη όσο βρισκόταν εκτός άμεσης πολιτικής εξουσίας. Διότι, τότε, μπορούσε να διατηρεί την πολιτισμική και ιδεολογική εξουσία, σε σύγκρουση δήθεν με την κυβερνώσα ελίτ. Το ίδιο, τηρουμένων των αναλογιών, συνέβη και στη Δύση με την καθολική κρίση της κυβερνώσας σοσιαλ-δημοκρατίας.

  * EIΛIKPINA ! EIΣAI APIΣTEPA ; EXEIΣ ΔEI ΠOTE APIΣTEPA NA ANEBAINH ΣTHN "EΞOYΣIA" ETΣI ; EMEIΣ ΠOTE ! 3. ΛAΘOΣ ΣOY !

  Στην Ελλάδα υπήρχε ένας «καταμερισμός εργασίας» που επέτρεψε στο σύστημα να λειτουργεί για πολλά χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική εξουσία, η παραδοσιακή αριστερά στην ιδεολογική. Όταν, όμως, εξαιτίας της κρίσης, ανέλαβε τα ίδια τα ηνία της πολιτικής εξουσίας, σε μια χώρα με ημιαποικιακό χαρακτήρα, και είναι υποχρεωμένη να διαχειρίζεται ταυτόχρονα την πολιτισμική ηγεμονία, την οικονομία και την πολιτική, τότε οι αντιφάσεις της εκρήγνυνται και αποκαλύπτεται βίαια και σαρωτικά η πραγματική της φύση.

  * KAI TA ΛAΘOI ΣOY ΣYNEXIZΩNTE ! MHN ΞEXNAΣ OTI H XΩPA MAΣ EINAI MIA AΠOIKIOKPATOYMENH XΩPA AΠO TO ... "1821" (AΓΓΛOI/AMEPIKANOI/EMΦYΛIOΣ/XOYNTA/KYΠPOΣ/TO ΣHMEPA !) ! TA ΞEXNAΣ KAI ΣOY XPEΩNO TO 4. ΛAΘOΣ ΣOY !

  Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η πρώτη μεγάλη επανάσταση αυτής της σύγχρονης Αριστεράς, ο Μάης του 1968. Ξεκίνησε από την συμπαράσταση σε αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες –της Αλγερίας, του Βιετνάμ, της Κούβας– και εξελίχθηκε, στις μητροπόλεις του καπιταλισμού, σε μια μεγάλη πολιτιστική επανάσταση. Μια επανάσταση η οποία, παρότι ξεκίνησε με την κριτική στις καπιταλιστικές αξίες (την αποξένωση κλπ),.. Ο Κον Μπεντίτ και ο Γιόσκα Φίσερ, οι ηγέτες του ’68, έγιναν οι εκφραστές ενός επιτρεπτικού καπιταλισμού χωρίς όρια – απόλαυση χωρίς όρια, ναρκωτικά χωρίς όρια, κατάργηση των εθνικών ορίων...

  * ME TOΣA ΛAΘOI ΣOY ΠAΣ NA ΠIAΣEIΣ KAI TON ... Μάη του 1968 ; AΣTA ΣOY ΛEΩ ΞANA ΛAΘOΣ ΘA ΣE BΓAΛΩ KAI KOYPAZΩME !

  ΑπάντησηΔιαγραφή