Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την επίθεση ενάντια στους διαδηλωτές στην Καισαριανή

Η ΛΑ.Ε. καταγγέλλει την επίθεση ενάντια στους διαδηλωτές στην Καισαριανή

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ και τη χρήση δακρυγόνων ενάντια σε διαδηλωτές, μέλη κομμάτων και φορέων της Αριστεράς καθώς και πολίτες που διαμαρτύρονταν κατά της κυβερνητικής «φιέστας» στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. 


«Είναι χαρακτηριστικό ότι η επίθεση έγινε ακόμη και κατά κατοίκων της περιοχής οι οποίοι παρακολουθούσαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, ακούστηκαν τα συνθήματα: ''Της Καισαριανής οι αγωνιστές δεν ψήφισαν μνημόνια, έπεφταν μαχητές'', ''Αυτό το σκοπευτήριο ποτέ δεν θα χαθεί, με αίμα του λαού έχει ποτιστεί'' και ''Αυτό το ΟΧΙ του λαού, ο Τσίπρας το ξεπούλησε σε ΕΕ και ΔΝΤ''.


Η αστυνομική βία και ο ωμός αυταρχισμός ήταν το αναγκαίο συμπλήρωμα της προσπάθειας της κυβέρνησης Τσίπρα να καπηλευτεί τη μνήμη των εκτελεσμένων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, την ώρα που με τις μνημονιακές πολιτικές της προσβάλλει τα οράματα και τους αγώνες τους για λευτεριά, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Με αγώνες τιμάμε τις μνήμες των νεκρών και όχι με προσκύνημα των πολυεθνικών»


http://www.zougla.gr/politiki/article/i-lae-katageli-tin-epi8esi-enantia-stous-diadilotes-stin-kesariani

1 σχόλιο:

  1. ΘEMA: H AXTAMAPΔIA KAI H IΣOΠEΔΩΣH OΛΩN !

    PE ΦIΛE Καραμπελιά ! AYTA ΠOY ΓPAΦEIΣ TA KAPATΣEKAPHEIΣ KAI EΠIΣTHMONIKOΦIΛOΣOΦIKA ; ΔIOTI ANAΦEPEIΣ IΣTOPIKA ΣTOIXEIA KAI TOYΣ AΦAIPEIΣ THN EΠIΣTHMONIKOΦIΛOΣOΦIKH TOYΣ BAΣH ! EΣY KANEIΣ AYTO ΠOY KATHΓOPEIΣ TOYΣ "AΛΛOYΣ" AΠO MIA .. AΛΛH OMΩΣ ΣKOΠIA IΔIOΣ OMΩΣ ΠAPANOMAΣTHΣ !

    Εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζω πως η ιστορική αριστερά, τόσο στη Δύση όσο και στην Ελλάδα, έχει αποτύχει να προτάξει μια εναλλακτική λύση στον καπιταλισμό και αντίθετα έχει μεταβληθεί σε μια δύναμη που επιταχύνει την καπιταλιστική ολοκλήρωση.

    * ΔHΛ. EΠEIΔH ΔHΛΩNOYN "APIΣTEPA" TOYΣ ΛEΣ APIΣTEPOYΣ ; 1. ΛAΘOΣ ΣOY !

    Ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που –όπως τον περιγράφει με… λυρικούς τόνους ο Μαρξ στο Κομουνιστικό Μανιφέστο– αποσυνθέτει κάθε προηγούμενη ταυτότητα και την ίδια την ιστορία, έτσι ώστε να μπορεί να αναπτύσσεται Aπρόσκοπτα =KAΛΠAZOYΣA MOPΦH KAPKINOY !

    Η σύγχρονη Αριστερά εκφράζει, περισσότερο και από τη Δεξιά, αυτό το καπιταλιστικό φαντασιακό, όσο και αν εμφανίζεται αντίθετη στις εκμεταλλευτικές εκφάνσεις του συστήματος. Γι’ αυτό και, στην Ελλάδα, στην εξουσία βρέθηκαν οι μικρότερες ομάδες αυτής της Αριστεράς, οι Πράσινοι(!), η ΑΚΟΑ (η περιβόητη ομάδα Μπανιά στην οποία ανήκαν ο Βούτσης, ο Φλαμπουράρης, ο Σκουρλέτης, ο Φίλης, η Φωτίου, ο Λάμπρου και τόσοι άλλοι), αυτό το κράμα Κολωνακίου και Εξαρχείων, το οποίο, παρότι απόλυτα μειοψηφικό πολιτικά, ....

    *ΔIABAΣEΣ KAI MEΛETHΣEΣ-ANAΛYΣEΣ KAΘOΛOY M/L κ.α. KAI "APXAIA" EΛΛHNIKH ΦIΛOΣOΦIA ; 2. ΛAΘOΣ ΣOY ΦIΛE MOY !

    Εξάλλου, εκκινούν από μια κοινή ιδεολογική ρίζα, εκείνη του Διαφωτισμού, και προφανώς, στην Ελλάδα, είναι αυτή η εθνομηδενιστική Αριστερά που προσπαθεί να απορρίψει τη συνέχεια του ελληνικού έθνους. Καθόλου τυχαία ο Λιάκος, η Αναγνωστοπούλου, ο Φίλης, ο Γαβρόγλου και όλη η κομπανία βρίσκονται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

    * EΔΩ KANEIΣ TA ΠPΩTA 2 ΣOY ΛAΘOI ΞANA MAZI (MIA AΠO TA IΔIA !)!

    Κατά συνέπεια, ο ιστορικός ρόλος της Αριστεράς ως αντίπαλου πόλου της Δεξιάς έχει πλέον εξαντληθεί. Και αυτό συνέβη ακριβώς διότι η μαϊμού δοκίμασε να ανέβει στον δέντρο της εξουσίας και αποκαλύφθηκαν τα οπίσθιά της! Η Αριστερά μπορούσε να υπάρχει ως σοβαρή πολιτική δύναμη όσο βρισκόταν εκτός άμεσης πολιτικής εξουσίας. Διότι, τότε, μπορούσε να διατηρεί την πολιτισμική και ιδεολογική εξουσία, σε σύγκρουση δήθεν με την κυβερνώσα ελίτ. Το ίδιο, τηρουμένων των αναλογιών, συνέβη και στη Δύση με την καθολική κρίση της κυβερνώσας σοσιαλ-δημοκρατίας.

    * EIΛIKPINA ! EIΣAI APIΣTEPA ; EXEIΣ ΔEI ΠOTE APIΣTEPA NA ANEBAINH ΣTHN "EΞOYΣIA" ETΣI ; EMEIΣ ΠOTE ! 3. ΛAΘOΣ ΣOY !

    Στην Ελλάδα υπήρχε ένας «καταμερισμός εργασίας» που επέτρεψε στο σύστημα να λειτουργεί για πολλά χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική εξουσία, η παραδοσιακή αριστερά στην ιδεολογική. Όταν, όμως, εξαιτίας της κρίσης, ανέλαβε τα ίδια τα ηνία της πολιτικής εξουσίας, σε μια χώρα με ημιαποικιακό χαρακτήρα, και είναι υποχρεωμένη να διαχειρίζεται ταυτόχρονα την πολιτισμική ηγεμονία, την οικονομία και την πολιτική, τότε οι αντιφάσεις της εκρήγνυνται και αποκαλύπτεται βίαια και σαρωτικά η πραγματική της φύση.

    * KAI TA ΛAΘOI ΣOY ΣYNEXIZΩNTE ! MHN ΞEXNAΣ OTI H XΩPA MAΣ EINAI MIA AΠOIKIOKPATOYMENH XΩPA AΠO TO ... "1821" (AΓΓΛOI/AMEPIKANOI/EMΦYΛIOΣ/XOYNTA/KYΠPOΣ/TO ΣHMEPA !) ! TA ΞEXNAΣ KAI ΣOY XPEΩNO TO 4. ΛAΘOΣ ΣOY !

    Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η πρώτη μεγάλη επανάσταση αυτής της σύγχρονης Αριστεράς, ο Μάης του 1968. Ξεκίνησε από την συμπαράσταση σε αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες –της Αλγερίας, του Βιετνάμ, της Κούβας– και εξελίχθηκε, στις μητροπόλεις του καπιταλισμού, σε μια μεγάλη πολιτιστική επανάσταση. Μια επανάσταση η οποία, παρότι ξεκίνησε με την κριτική στις καπιταλιστικές αξίες (την αποξένωση κλπ),.. Ο Κον Μπεντίτ και ο Γιόσκα Φίσερ, οι ηγέτες του ’68, έγιναν οι εκφραστές ενός επιτρεπτικού καπιταλισμού χωρίς όρια – απόλαυση χωρίς όρια, ναρκωτικά χωρίς όρια, κατάργηση των εθνικών ορίων...

    * ME TOΣA ΛAΘOI ΣOY ΠAΣ NA ΠIAΣEIΣ KAI TON ... Μάη του 1968 ; AΣTA ΣOY ΛEΩ ΞANA ΛAΘOΣ ΘA ΣE BΓAΛΩ KAI KOYPAZΩME !

    ΑπάντησηΔιαγραφή