Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Μαθητές καλούν σε μαζικές καταλήψεις σχολείων στις 7 ΝοεμβρίουΜε κεντρικό σύνθημα «ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας», μαθητές της Αττικής καλούν τους μαθητές όλων των σχολείων σε καταλήψεις στις 7 Νοεμβρίου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αττικής, που προγραμματίζει για τις 7 Νοεμβρίου και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, σε ανακοίνωση της, σημείωνει: «Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα μας αξίζουν και μας στερούν! Αυτή είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και στο υπουργείο, που νόμιζαν πως μπορούν να μας πιάσουν στον ύπνο… Είναι μεγάλο το θράσος τους να διατυμπανίζουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν πως φέτος τα σχολεία λειτουργούν κανονικά. Η καθημερινότητα που ζούμε εμείς αποδεικνύει πως έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα».
Οι μαθητές μάλιστα αναφέρουν ότι ήδη, έχουν γίνει μεμονωμένες καταλήψεις επαγγελματικών λυκείων επειδή, όπως λένε οι μαθητές, «το υπ. Παιδείας κλείνει δεκάδες τμήματα ειδικοτήτων σε όλη τη χώρα».
Μεταξύ των αιτημάτων του Συντονιστικού είναι «το υπουργείο να εξασφαλίσει τώρα χρηματοδότηση για να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές. Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις, 20 μαθητές ανά τμήμα, για να μπορεί να γίνεται μάθημα. Δωρεάν – ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες. Ενα γεύμα για όλους τους μαθητές. Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του λυκείου. Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν οι προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων».
http://www.aftodioikisi.gr/paideia/mathites-kaloun-se-mazikes-katalipseis-sxoleion-stis-7-noemvriou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου