Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

6 Οκτώβρη: Δις στο εδώλιο οι «αντιοικολόγοι» και «ταραξίες» συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Παναττική στάση εργασίας

Από τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ το 2011
Στα δικαστήρια σέρνονται για μια ακόμη φορά, στις 6 Οκτώβρη, και μάλιστα σε δύο ξεχωριστές δίκες, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για τις κινητοποιήσεις τους κατά των μνημονιακών πολιτικών, το 2010 και το 2011. Μεταξύ αυτών που δικάζονται για τη συνδικαλιστική τους δράση, ο γραμματέας του ΜΕΤΑ, νυν μέλος της Ε/Ε της Ομοσπονδίας Γιώργος Χαρίσης και το μέλος του ΜΕΤΑ, νυν μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Μηνάς Μοναστηρίδης. Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους, την ημέρα αυτή, κήρυξε παναττικής στάση εργασίας, από τις 11πμ. μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, στις 12μ., έξω από το κτήριο 8 στα Δικαστήρια πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Πολλές φορές κατά την περίοδο των μνημονιακών πολιτικών η εφαρμογή τους συνοδεύονταν από ενέργειες εκφοβισμού, τρομοκράτησης καιποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ από την πρώτη στιγμή εφαρμογής των Μνημονίων βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περιθωριοποίηση και εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων της Ελληνικής κοινωνίας. Ήταν και είναι η «ακίδα στο μάτι» σε όσους είχαν προεξοφλήσει των συνολική «υποταγή» των εργαζομένων σε όσα είχαν προαποφασίσει.
Οι διώξεις για την συνδικαλιστική δράση της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έχουν σταματήσει ούτε και σήμερα, συνεχίζουν να σύρονται στα Δικαστήρια.
Την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, ο πρώην Πρόεδρος και τα υπόλοιπα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του 2010 δικάζονται από το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών γιατί «παράνομα εισήλθαν… και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας» στο ΧΥΤΑ Φυλής, στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010.
Και οι διώξεις έχουν συνέχεια. Την ίδια ημέρα, ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, από το Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (για πέμπτη φορά) θα δικαστεί σύσσωμο το 35μελές Γενικό Συμβούλιο με την κατηγορία της ρύπανσης περιβάλλοντος για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Νοέμβριο του 2011, ενάντια στο «μαχαίρι» κατά 50% των μισθών.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ. αποφάσισε την προκήρυξη ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας και την πραγματοποίηση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το κτίριο 8 στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων στις 12.00 το μεσημέρι.
Στην κινητοποίηση καλούνται να συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να σταλεί ηχηρό μαζικό μήνυμα πως οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται δεν υποτάσσονται, δεν πτοούνται από τις δικαστικές διώξεις.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται. Όπως και στο παρελθόν συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους προειδοποιώντας πως η «φάμπρικα» ποινικών διώξεων που συνεχίζεται δεν θα κάμψει ούτε το φρόνημα ούτε την αγωνιστικότητά τους!!!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
(Από τις 11.00 το πρωί έως τέλος της πρωινής βάρδιας)
και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 12.00 μ.μ.
στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 8)
ΛΕΜΕ ΟΧΙ:
  • ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
  • ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ
  • ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ – ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ 
  • http://ergasianet.gr/2016/10/02/6-%CE%BF%CE%BA%CF%84 /

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου