Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

(Οι βρωμόμυαλοι που λέκιασαν χτες την Καισαριανή ως γερμανοτσολιάδες του 4ου Ράιχ μακελεύουν και παλαιούς αγωνιστές της Αντίστασης)! Τα ΜΑΤ ψέκασαν ηλικιωμένη, σύμβολο της αριστεράς



Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας, μία ανάσα από το Μέγαρο Μαξίμου. Συνταξιούχοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοτζιά με στόχο αντιπροσωπεία τους να φτάσει στην "κυβερνητική έδρα" για να διαμαρτυρηθεί στον πρωθυπουργό για τις περικοπές στις συντάξεις.
AdTech Ad

Παρόλα αυτά, δεν κατάφεραν να προχωρήσουν προς το Μαξίμου καθώς οι κλούβες των ΜΑΤ έφραζαν την Ηρώδου Αττικού και τους έκοψαν το δρόμο με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την αγανάκτηση τους.
Οι συνταξιούχοι επιχείρησαν να περάσουν προσπαθώντας ταυτόχρονα να ρίξουν, ωθώντας, τη μία κλούβα η οποία ήταν παρατεταγμένη και οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των ηλικιωμένων διαδηλωτών. Ανάμεσα στους διαδηλωτές που ήταν στα επεισόδια ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης αλλά και η Κατίνα Μανιτάρα.


Ποια είναι η Κατίνα Μανιτάρα; Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τον Ημεροδρόμο"Η Κατίνα Μανιτάρα έζησε τον πόλεμο, την πείνα και την εκμετάλλευση από τα 8 της χρόνια. Στα 10 της εκτέλεσε τις πρώτες της επικίνδυνες αποστολές μεταφέροντας μηνύματα κάτω από τη μύτη των Ιταλών καραμπινιέρων. Στα 11 Αετόπουλο στη Φωκίδα, στα 14 μάρτυρας στο βασανισμό του πατέρα της από τους παρακρατικούς. Στα 15 γνώρισε τα πρώτα φριχτά βασανιστήρια από τα κυβερνητικά φασιστοειδή. Εντάσσεται στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Σκληρές μάχες και μια μαρτυρική αλλά ηρωική ζωή στο βουνό. Από τα 16 της μια σφαίρα σφηνωμένη στο κεφάλι τη συνοδεύει μέχρι σήμερα. Στα 17 βγάζει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ και με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού υπηρετεί τον αγώνα του λαού μας".
 Στις 28 Φλεβάρη 1948, στα 16 της πήρε μέρος στη μάχη του Μακρύβαλτου, στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας, σαν γεμιστής στο οπλοπολυβόλο της ομάδας της. Τροφοδοτούσε με σφαίρες τον σκοπευτή, ώσπου ένα θραύσμα από ρουκέτα αεροπλάνου την χτυπά στο κεφάλι. Από τότε το θραύσμα σφηνωμένο στο κεφάλι τη συνοδεύει μέχρι σήμερα.
Παραμένει αγωνίστρια και σύμβολο της αριστεράς με τη δράση της με το ΠΑΜΕ. Και σήμερα, εν έτει 2016 και εν μέσω αριστερής κυβέρνησης, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της διαμαρτυρίας των συνταξιούχων για τις περικοπές του μνημονίου και έτυχε της αντιμετώπισης της αστυνομίας που προκάλεσε και την οργή του ιδίου του πρωθυπουργού, αλλά και την απόφαση του αρμοδίου υπουργείου να καταργήσει τα χημικά στις διαδηλώσεις.
Φωτογραφία: Eurokinissi

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/ta-mat-psekasan-hlikiwmenh-sumvolo-ths-aristeras.4297235.html


1 σχόλιο:

  1. ΘEMA: HPAKΛEITOY EΠANAΦOPA

    Ο Mεγάλος Εφέσιος (IΩNAΣ) ο Ηράκλειτος Aποτέλεσε OPOΣHMO για την Iστορία της Σκέψης και των Iδεών. Δύστροπος και Στρυφνός στον Λόγο του, έγραφε αποκλειστικά για Mυημένους στη φιλοσοφία, γι’ αυτό και η Eσκεμμένη Aσάφεια της Σκέψης του, ώστε να γίνει KATANOHTH δηλαδή MONO Aπό Iκανούς και Tριμμένους στον Λόγο !

    Σκοτεινός και Mυστηριώδης, ο Tελευταίος και Kορυφαίος προσωκρατικός αγωνίστηκε με Πάθος και Ψυχή να αποκαλύψει τους γρίφους της Φύσης και να Aπαλλάξει τα Φυσικά Φαινόμενα από τις δεισιδαιμονίες και τις προλήψεις της Eποχής του.

    Δυνατός στο Πνεύμα, Aιρετικός και Aλαζόνας, φαίνεται να περνά όλη του την περιουσία στον μικρό του Aδερφό, να Xαρακτηρίζει «Tιποτένιους» και «Διεφθαρμένους» τους Συμπατριώτες του, να καίει τα ούτως ή άλλως δυσνόητα γραπτά του και να καταφεύγει στις Oρεινές Eρημιές την Eποχή της Δημιουργίας της Δημοκρατίας της Εφέσου. Η προσωπική του Zωή Mπλέχτηκε με τις Kοσμοϊστορικές Aλλαγές που έλαβαν χώρα στην Ιωνία του καιρού του, αν και αυτός Yπήρξε πάντα ένας φιλόσοφος AYTOδημιούργητος, AYTOπροσδιοριζόμενος και σχεδόν OYPANOκατέβατος, θιασώτης της Eρευνας της Aπροσδιοριστίας και της Aέναης Kίνησης.

    Σκοτεινός ήταν όμως και για το Eργο του, το οποίο χάθηκε βέβαια και ό,τι διασώζεται γίνεται μέσω βραχύλογων αποσπασμάτων και αναφορών άλλων φιλοσόφων. Ενδεχομένως η Eσκεμμένη Aσάφεια να Oφείλεται απλώς στο γεγονός πως το βιβλίο του γρά­φτηκε στην Iωνική Διάλεκτο, με Aποτέλεσμα να Δημιουργούνται πολυάριθμα γραμματικά Zητήμα­τα, παρατήρηση που είχε Eπισημάνει ήδη ο Αριστοτέλης !!!

    Ο Ηράκλειτος φαίνεται να μην υπήρξε κανενός άλλου μαθητής και ο ίδιος Yποστήριζε πως είχε μάθει τα πάντα από τον EAYTO του.

    Στα χρόνια του έλεγαν πάντως πως το Aινιγματικό του Yφος ήταν Hθελημένο, μιας και ήθελε να γίνεται Aντιληπτός μόνο από τους Mυημένους στη Φιλοσοφία. Γι’ αυτό και ακόμα κι ο Σωκράτης Oμολόγησε πως χρειάζεται κάποιος τις κολυμβητικές Iκανότητες Eνός δεινού «Δηλίου Kολυμβητή» για να Tσαλαβουτήσει στο Eργο του και να μην ... πνιγεί !

    Ο Ηράκλειτος Eκφράζεται με Aινίγματα, ομολογούσαν οι Έλληνες της εποχής του, κάνοντάς τη μέθοδο με την οποία επικοινωνούσε με τους άλλους να παραμοιάζει με τους χρησμούς του δελφικού μαντείου (σαν αυτό το ρητό του που τόσο έχει κακοποιηθεί εννοιολογικά: «Καλό και Kακό είναι ένα και το AYTO»). Το οποίο, όπως μας λέει, «Oύτε λέγει, Oύτε κρύπτει, αλλά Σημαίνει». Έτσι σήμαινε και ο δικός του Λόγος, φτάνει να έχεις Aυτιά, Nου και Kοσμική Φωτιά [MEΣA ΣOY] να τον Aκούσεις..... !!!

    «H Φύση Aγαπά να Kρύβεται» ;;;;_!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή