Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

(Τα πράγματα είναι σοβαρά)! Ηλεκτρονική επίθεση στο Facebook παραβίασης και τρομοκράτησης του κριτικού λόγου

επίθεση
Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος
Έκθετες για την αβελτηρία τους οι αρμόδιες αρχές.
Καταγγελία:
Απαράδεκτη η από τις 28/7 και μέχρι σήμερα η «ηλεκτρονική επίθεση» σε επιλεγμένα μέλη της “κοινότητας του Facebook” ιδιαίτερα στον τομέα της ιδιωτικής –διαπροσωπικής – μη δημόσιας αλληλογραφίας ( “inbox – messenger”) – καταπατώντας τη συνταγματική αρχή προστασίας του «απορρήτου της αλληλογραφίας» η οποία έχει – γενικότερη ισχύ – για το δικαίωμα του πολίτη στην ανωνυμία για σκέψεις και αποφάσεις που αφορούν τη ζωή του.

Μεγάλες οι ευθύνες των αρμοδίων υπηρεσιών για τη «δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος» και των «διαχειριστών του FB» που «αδυνατούν» να καταστείλουν το φαινόμενο και να παραπέμψουν τους «μολυσμένους εγκεφάλους» που σπέρνουν «ιούς» – στα πλαίσια της ανίας ή της διατεταγμένης υπηρεσίας τους – στη δικαιοσύνη.
Και το γεγονός αυτό αποτελεί μια επικίνδυνη επίθεση στην ενοχλητική για όλες τις Εξουσίες ελεύθερη έκφραση και στην “ιδιωτικότητα” του κάθε πολίτη , που είναι κατοχυρωμένη Συνταγματικά με το δικαίωμα στο “απόρρητο της αλληλογραφίας” και στο απαραβίαστο της “οικιακής στέγης”.
Οι ευθύνες των αρμόδιων εντεταλμένων κρατικών υπηρεσιών για την “προστασία” ( τι είδους “προστασία” τελικά ; ) και των διαχειριστών του κ. “Ζούκερμπεργκ” για το “Facebook” που διαθέτουν όλα τα σύγχρονα μέσα – και “αδυνατούν” από την Παρασκευή να σταματήσουν αυτές τις βρώμικες επιθέσεις”.
Από τη μια πλευρά δηλαδή έχουμε – ζούμε την απόλυτη επίσημη καθημερινή παραβίαση της ιδιωτικής προσωπικής μας σφαίρας, … για λόγους “δημοσίου συμφέροντος” ( «πρόληψη» της εγκληματικότητας) από τις «γνωστές» κρατικές υπηρεσίες, όπως επίσης και από τις εταιρείες ιδιωτών που “εμπορεύονται” (μόνο ; ) τα -λεγόμενα “κοινωνικά δίκτυα” ΚΑΙ από την άλλη “αδυνατούν” να μας προστατέψουν από τους διάφορους “Ύπατους κ΄ Ανθύπατους” όλων των Εξουσιών και των “υπηρεσιών” όταν θέλουν να παίξουν “προβοκατόρικο ρόλο” με εντολή διαφόρων “παράκεντρων” των εξουσιαστικών μηχανισμών!
Από την Παρασκευή προειδοποιούμε δημόσια για “Κυβερνητική Επίθεση” (δηλαδή για… επίθεση στον “Κυβερνοχώρο”) ενάντια σε συγκεκριμένα “προφίλ” πολιτών – μελών του “FB” (έχω τη τιμή να είμαι ανάμεσα σε αυτούς), προφανώς θα λέγαμε επειδή η … “δημοκρατία (για τους λίγους) δεν έχει αδιέξοδα”.
Ακόμα χειρότερα η επίθεση γίνεται στο κατά φαντασία μας “ιδιωτικό” χώρο των προσωπικών, “εκτός δημοσιότητας” , συνομιλιών η των ωχ – αμάν “πολύ – πολύ λεγόμενων ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων”!
Εισχωρούν σε αυτόν και παραβιάζουν προσωπικά αρχεία διευθύνσεων και ιδιωτικών συνομιλιών και στη συνέχεια στέλνουν “στο όνομα μας” παραπλανητικά μηνύματα – κυρίως με βίντεο – εθίζοντας και προκαλώντας – να τα ανοίξουμε – και όποιος το κάνει – γίνεται μέλος των “μολυσμένων” – στου οποίου τ΄ όνομα στέλνουν στους αρχειοθετημένους “ηλεκτρονικούς και μη φίλους του” νέα μολυσμένα από άρρωστα μυαλά κάλπικα “μηνύματα” και ο διαβολικός κύκλος συνεχίζεται κ΄ αναπαράγεται όπως οι άλλες “πυραμίδες” της απάτης.
Στόχος τους “ενδεχόμενα:
α ) η διεύρυνση της έτσι και αλλιώς παντού υπάρχουσας “παρακολούθησης” ( χαφιεδισμός είναι ο «λαϊκίστικος όρος» ) , παραβιάζοντας την αρχή της «τυπικά» συνταγματικά κατοχυρωμένης “ιδιωτικότητας”.
β) η απομόνωση μέσω της δημιουργίας εικόνας «χάους & ανασφάλειας» γύρω από συγκεκριμένα «προφίλ« πολιτών με ιδιαίτερες απόψεις ( για παράδειγμα” τι να επισκεφτώ αυτό τον «τοίχο», να διαβάσω , να σχολιάσω η να βάλω «like”, αφού παρακολουθείτε και μπορεί «ν΄ αρπάξω και κανένα Ιό» η΄ να με ταυτίσουν με αυτό το »μίασμα» και αύριο να μη μπορώ να διοριστώ ) , αλλά και η …
γ) τρομοκράτηση του κόσμου που γράφει η ασχολείται με ενοχλητικά για τις πολλές υπάρχουσες εξουσίες , ώστε ν΄ αρχίσει , εάν δεν θέλει να το “καταγράφουν” και να τον “μολύνουν” να «ΑΥΤΟ-ΛΟΚΡΙΝΕΤΑΙ» ( πράγμα που κάνει ήδη στη δουλειά και στην καθημερινή του ζωή ) και να δημοσιεύει μόνο “λουλουδάκια και γατούλες”, συνταγές μαγειρικής ( με “λίγα λιπαρά” όμως ) η «selfie – φωτογραφίες «με πλαίσιο “ωραία τοπία” που οι περισσότεροι δεν πρόκειται να γνωρίσουν και ν΄ απολαύσουν σχεδόν ποτέ , ιδιαίτερα στη Νεο – κατοχική – επί των πάντων – περίοδο που ζούμε.
Βέβαια η παραβίαση των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων πάει πάντα χέρι – χέρι με την παραβίαση βασικών πολιτικών δικαιωμάτων , ένα από τα οποία είναι η ελεύθερη πολιτική έκφραση και ο ελεύθερος διάλογος , που επιτρέπεται στα «κοινωνικά δίκτυα», όσο δεν είναι ενοχλητικός , διαφορετικά «ψάχνεσαι».
Όσοι καταλαβαίνουν/με τη σπουδαιότητα του θέματος ας σηκώσουν φωνή και ας διαμαρτυρηθούν προς πάσα κατεύθυνση – για να σταματήσει άμεσα η διάδοση «ιών» στο Facebook και σε όλο το διαδίκτυο και η παραπέρα παραβίαση του δικαιώματος ελεύθερης πολιτικής έκφρασης και της ιδιωτικής σφαίρας στη προσωπική η διαπροσωπική φιλική ζωή και επικοινωνία των ανθρώπων.
*Ο Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος είναι δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. 
http://www.iskra.gr/%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-facebook-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου