Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Deutsche Welle: «ΗΠΑ και Β. Κορέα μπλοφάρουν»

Deutsche Welle: «ΗΠΑ και Β. Κορέα μπλοφάρουν»

«Κλιμακώνεται επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας. Πόσο πιθανό είναι όμως να επαληθευτούν όντως οι φόβοι που εκφράστηκαν χθες και από το Βερολίνο περί ενός πυρηνικού πολέμου;» διερωτάται η Deutsche Welle σε άρθρο της.

Κατηγορηματικός στην απάντησή του ο καθηγητής Διαστημικής Τεχνολογίας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου Ρόμπερτ Σμούκερ. «Πρόκειται για πολιτική μπλόφα. Κανείς τους δεν θέλει να ξεκινήσει πόλεμο», όπως εκτίμησε μιλώντας στην ιστοσελίδα.
H Βόρεια Κορέα βέβαια συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά. Μόνον τους τελευταίους 14 μήνες η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε στην εκτόξευση επτά διαφορετικών πυραύλων, εξηγεί ο καθηγητής.

«Αυτό απαιτεί μεγάλη προετοιμασία. Χρειάζεσαι επτά διαφορετικές ομάδες και εγκαταστάσεις για την κατασκευή των πυραύλων, διαφορετικά υλικά, καύσιμα και μεγέθη. Απαιτείται επίσης ένας απίστευτος αριθμός από εργαλεία, μηχανήματα και προδιαγραφές. Χρειάζεται λοιπόν τεράστια προετοιμασία προκειμένου να γίνονται όλα παράλληλα και πόσο μάλλον για να στεφθούν οι δοκιμές με επιτυχία. Αυτό δεν το έχει καταφέρει κανείς, εκτός κι αν οι πύραυλοι προέρχονται εν τέλει από αλλού».

Ρωσική εμπλοκή;

Για παράδειγμα από τη Ρωσία ή μάλλον από κάποιες όμορες χώρες. «Δεν πρέπει απαραίτητα να είναι η ρωσική κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση προέρχονται από τη Ρωσία ή τις διάδοχες χώρες της Σοβιετικής Ένωσης. Υπάρχουν εγκληματικά στοιχεία που θέλουν να βγάλουν χρήματα. Επαναλαμβάνω συνειδητά ότι δεν μιλάμε για όλες τις κυβερνήσεις. Μιλάμε για οργανισμούς, πρόσωπα και ομάδες. Δεν γνωρίζω αν πρόκειται και για επιχειρήσεις. Αλλά μιλάμε για ανθρώπους που προμηθεύονται τα οπλικά συστήματα και οι οποίοι βοηθούν στη συνέχεια επί τόπου στη Βόρεια Κορέα προκειμένου και να λειτουργούν καλά. Πρόκειται όμως φυσικά για τεχνολογίες από τις δεκαετίες του 1960 και 1970».

Άνευ σημασίας απειλές

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε εν τω μεταξύ ότι έως τα μέσα Αυγούστου θα έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, επικράτειας των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, και θα το παρουσιάσει στον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν, ώστε αυτός να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει περαιτέρω, όπως ανέφερε είπε το επίσημο πρακτορείο της χώρας, KCNA.

«Δεν είμαι καν σίγουρος ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί να χτυπήσει τη Γκουάμ αν προσπαθήσει. Το νησί βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση και οι ΗΠΑ μακριά. Είναι όμως άνευ σημασίας. Πρόκειται και πάλι για λόγια του αέρα».


http://www.zougla.gr/kosmos/article/deutsche-welle-ipa-ke-v-korea-mplofaroun

2 σχόλια:

 1. Όλοι Σας Σκεφτώσασται με τα .. Δικά Σας μέτρα και σταθμά τα Μικροαστικά και φοβηκά! ΌΧΙ Ο Ιμπεριαλισμός και Ελιτιναζισμός-Φασισμός Του Παγκόσμιου Κεφαλαίου ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΌΜΒΕΣ!

  ΕΜΕΙΣ Γουστάρουμε Ατομικές Πυρηνικές Υδρογονιακές Βόμβες να πέφτουν Σαν Χαλάζι! Γουστάρουμε Χημικά και Βιολογικά Καταστροφικά Πολεμικά Όπλα να Εξαπολοιωνται Παντού! Εμείς Δεν φοβόμαστε! Εσείς Φοβόμαστε Την Κακομοιριά Της Σαπιλοβοθρήλας Ζωής Σας;; Αφού Είστε Ζόμβιε Τί Θέλετε να Ζήζεται ως Ανθρωποι μέσα Στον ΚαπιταλοΙμπεριαλισμοΝαζιζοφασισμό ;;; Δεν ... Σφάξανε... καλέ!!! ή θα γίνεται Ανθρωποι το θα φάτε Ατομικά/Πυρηνικά Χημικά/Βιολογικά ... κουφέτα!!! Έτσι Απλά και Απλό Είναι!

  ή ΚαπιταλοΙμπεριαλισμοΝαζιζοφασισμός/Βαρβαρώτητα Ζούγκλας ή Ανθρώπινη Κοινωνία! Θα Σας κάνει Το Καπιταλοναζιστικοφασιστικό Παγκόσμιο Σύστημα ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΟΛΑΣΗ! ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΌ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ-ΧΕΙΡΩΤΕΡΗ!

  ΕΜΕΙΣ ΤΟ ... ΞΕΡΟΥΜΕ-ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΟ ... ΑΥΤΟ ΕΡΓΟ-Ω!!!


  ΌΛΟΙ ΘΑ ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ!!!


  Όποιος Τον Θάνατο Φοβάται Δεν Έχει Ούτε Μπορεί Να Ζήσει!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλοι Σας Σκεφτώσασται με τα .. Δικά Σας μέτρα και σταθμά τα Μικροαστικά και φοβηκά! ΌΧΙ Ο Ιμπεριαλισμός και Ελιτιναζισμός-Φασισμός Του Παγκόσμιου Κεφαλαίου ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ!

  ΕΜΕΙΣ Γουστάρουμε Ατομικές Πυρηνικές Υδρογονιακές Βόμβες να πέφτουν Σαν Χαλάζι! Γουστάρουμε Χημικά και Βιολογικά Καταστροφικά Πολεμικά Όπλα να Εξαπολοιωνται Παντού! Εμείς Δεν φοβόμαστε! Εσείς Φοβόμαστε Την Κακομοιριά Της Σαπιλοβοθρήλας Ζωής Σας;; Αφού Είστε Ζόμβιε Τί Θέλετε να Ζήζεται ως Ανθρωποι μέσα Στον ΚαπιταλοΙμπεριαλισμοΝαζιζοφασισμό ;;; Δεν ... Σφάξανε... καλέ!!! ή θα γίνεται Ανθρωποι ή θα φάτε Ατομικά/Πυρηνικά Χημικά/Βιολογικά ... κουφέτα!!! Έτσι Απλά και Απλό Είναι!

  ή ΚαπιταλοΙμπεριαλισμοΝαζιζοφασισμός/Βαρβαρώτητα Ζούγκλας ή Ανθρώπινη Κοινωνία! Θα Σας κάνει Το Καπιταλοναζιστικοφασιστικό Παγκόσμιο Σύστημα ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΟΛΑΣΗ! ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ Του Ιωάννη-ΧΕΙΡΩΤΕΡΗ!

  ΕΜΕΙΣ ΤΟ ... ΞΕΡΟΥΜΕ-ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΟ ... ΑΥΤΟ ΕΡΓΟ-Ω!!!


  ΌΛΟΙ ΘΑ ΨΟΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ!!!


  Όποιος Τον Θάνατο Φοβάται Δεν Έχει Ούτε Μπορεί Να Ζήσει!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή