Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Νέα ΕΣΣΕ για τους εργαζόμενους στους δήμους υπέγραψαν το υπουργείο Εσωτερικών και η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Νέα ΕΣΣΕ για τους εργαζόμενους στους δήμους υπέγραψαν το υπουργείο Εσωτερικών και η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) για τη ρύθμιση των όρων και των συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου των δήμων και των ΝΠΔΔ αυτών, υπέγραψαν το υπουργείο Εσωτερικών και η ΠΟΕ - ΟΤΑ, παρουσία της ΚΕΔΕ.


Με τη νέα ΕΣΣΕ, η οποία αντικαθιστά την αντίστοιχη σύμβαση του Ιουλίου 2009, ρυθμίζονται θέματα ωραρίου εργασίας, αδειών και αντικειμένου εργασίας των μελών των συλλόγων που ανήκουν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως αυτό προκύπτει από το μητρώο των συλλόγων-μελών της.


Ειδικότερα, μειώνεται σε 6,5 ώρες το ημερήσιο ωράριο εργαζομένων που δεν είχε μειωθεί με την προηγούμενη ΕΣΣΕ, όπως εργατών κοιμητηρίων, κηπουρών, χειριστών μηχανημάτων κ.ά. χωρίς μεταβολή των αποδοχών και του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεων.

Επίσης, αυξάνεται σε 28 από 25 ημέρες η ετήσια άδεια για εργαζομένους με πλήρες ωράριο σε υπηρεσίες διαχείρισης στερεών αποβλήτων, κοιμητηρίων, ύδρευσης, αποχέτευσης κ.λπ., μετά τη συμπλήρωση πενταετούς απασχόλησης.

Προβλέπεται, τέλος, να αποφεύγουν οι δήμοι να απασχολούν έγκυες γυναίκες σε νυχτερινή βάρδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.zougla.gr/greece/article/nea-ese-gia-tous-ergazomenous-stous-dimous-ipegrapsan-to-ipourgio-esoterikon-ke-i-poe-ota

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου