Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

(Εξαιρετικό: «Απευθυνόμαστε στην δική μας τάξη, στους καταπιεσμένους, τους εξαθλιωμένους, τους αγωνιστές, τους ανθρώπους από τα κινήματα, τους εργάτες και ανέργους, τους πληβείους και τους κατατρεγμένους και τους καλούμε να οργανωθούν και από όποιο μετερίζι μπορούν, να αντισταθούν». Θα την ξαναδημιουργήσουμε την Ά Διεθνή, ζήτημα χρόνου είναι)! Ρουβίκωνας: Σχετικά με τις τελευταίες μας δράσεις

Του Γ. Γ.

 Αρτια δομημένη δημοσιογραφική γραφή –κάτι που δεν συναντάμε σε περασμένα κείμενα του- καίριες επισημάνσεις, απουσία κάθε βερμπαλισμού καθώς και λαϊκίστικης προσέγγισης, είναι τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν το τελευταίο κείμενο του «Ρουβίκωνα», το οποίο δημοσιεύεται στο indymedia.

Η αναρχική συλλογικότητα με άρθρο της που τιτλοφορεί «Ρουβίκωνας: Ο ελέφαντας στο βούρκο με τις λάσπες. (σχετικά με τις τελευταίες μας δράσεις)», θεωρεί σκόπιμο να απαντήσει σε όσα δημοσιεύματα, έντυπα και ηλεκτρονικά  ασκούν «καθολική και ενορχηστρωμένη επίθεση λασπολογίας» αναφερόμενα στις ενέργειες αυτής της οργάνωσης.

Εκτός απ’ αυτό και χωρίς ιδιαίτερες αναλυτικές αναφορές στο πολιτικό στίγμα αυτής της συλλογικότητας, οι συντάκτες του κειμένου, κάνουν μια γενικότερη αναφορά στην πολιτική και κινηματική παρουσία του «Ρουβίκωνα».
Επίσης επικεντρώνονται στην αναγκαιότητα αντίστασης στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας: «Ακόμα και αν δεν έχουμε έτοιμη τη συνταγή, οφείλουμε να χαράξουμε το μονοπάτι της αντίστασης. Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς αγώνα. Τίποτα δεν πρόκειται να μας χαριστεί. Από τις μικρές καθημερινές μάχες έως τον τιτάνιο αγώνα αλλαγής αυτού του σάπιου κόσμου και μετατροπής του σε μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης, χρειάζεται αέναος και συνεχής αγώνας»,γράφουν χαρακτηριστικά.

Και η κατακλείδα του κειμένου του «Ρουβίκωνα», η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: «Στο κακογυρισμένο και χιλιοπαιγμένο έργο των εξουσιαστών, μοιράστηκαν οι ρόλοι και οριστήκαμε ως κομπάρσοι. Αρνούμαστε το ρόλο μας και αποφασίσαμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας  και να αντιμετωπίσουμε τόσο τους πρωταγωνιστές όσο και τους σκηνοθέτες αυτής της άθλιας παράστασης.Απευθυνόμαστε στην δική μας τάξη, στους καταπιεσμένους, τους εξαθλιωμένους, τους αγωνιστές, τους ανθρώπους από τα κινήματα, τους εργάτες και ανέργους, τους πληβείους και τους κατατρεγμένους και τους καλούμε να οργανωθούν και από όποιο μετερίζι μπορούν, να αντισταθούν. 
Αυτό είναι που προκαλεί τρόμο σε κάθε κυβέρνηση, αυτό πρέπει να σταθεί απέναντί της. Όπως έγραφε ο Ανατόλ Φρανς στην "Ανταρσία των αγγέλων": “Εμπρός, ας πάμε να βρούμε τον αρχαίο εχθρό στα ψηλά του παλάτια”..».


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/08/blog-post_97.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου