Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ορισμένοι στην ΕΦ.ΣΥΝ ξεπερνούν το μέτρο


ΕΦ.ΣΥΝΚαι η εμπάθεια έχει τα όρια της.
Καταλαβαίνουμε πλήρως την ”Εφημερίδα των Συντακτών” (ΕΦ.ΣΥΝ).
Δεν μπορεί να στηρίζεις ως εφημερίδα τον νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ (βλ. ΔΗΣΥ!) και να μην έχεις πρόβλημα με τη ΛΑ.Ε και να μην το εκδηλώνεις, πλην ορισμένων φωτεινών εξαιρέσεων.

Ακόμα και ειδησεογραφικό ρεπορτάζ για την ΛΑ.Ε, αν και όποτε γραφτεί στην ΕΦ.ΣΥΝ, σπανίως αποφεύγει την ειρωνεία και τις πλάγιες αιχμές σε βάρος της.
Τα γράφουμε αυτά εντυπωσιασμένοι από ένα ”δυσερμήνευτο” και τουλάχιστον ατυχές, για να μην πούμε κάτι περισσότερο, σχόλιο της στήλης ”Ανάγωγα” με την υπογραφή του ΤάσουΠαππά.
Με αφορμή την απαράδεκτη επίθεση Μητσοτάκη προς την κυβέρνηση, την οποία, μάλιστα, ο τελευταίος έχει καταστήσει κεντρικό αντιπολιτευτικό θέμα (!), για ”ανοχή” δήθεν προς τον ”Ρουβίκωνα”, ο σχολιασμός του Τάσου Παππά από τα ”Ανάγωγα” κατέφυγε σε μια περίεργη και θα προσθέταμε ”ανάγωγη” αναφορά στην ΛΑ.Ε.
Ο Τάσος Παππάς, περίπου, εγκάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη για δυο μέτρα και δυο σταθμά, επικρίνοντας τον γιατί ενώ ζητάει τη σύλληψη των μελών του Ρουβίκωνα, δεν έπραξε κάτι αντίστοιχο όταν μέλη της ΛΑ.Ε από τα θεωρεία της Βουλής πέταξαν τρικάκια με συνθήματα στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Δεν θυμάται, γράφει ο διαθέτων ισχυρή μνήμη Τάσος Παππάς, τότε με τα μέλη της ΛΑ.Ε καμιά εφημερίδα του δεξιού τόξου να είχε την επόμενη μέρα πρωτοσέλιδο τίτλο ”Κατελύθη το κράτος”!
Ο Τάσος Παππάς διέβη προκλητικότατα τον Ρουβίκωνα, αφήνοντας να εννοηθεί, τι λέω τώρα, ευθέως, σχεδόν, το είπε, ότι τάχα η ΛΑ.Ε τυγχάνει, μάλλον, σκοπίμως επιλεκτικήςεύνοιας από τον Μητσοτάκη και τον δεξιό τύπο και ότι η αυταρχική λογική των τελευταίων ανακόπτεται όταν η ΛΑ.Ε ”παρανομεί” και ”παρεκτρέπεται”!
Δεν ξέρω αν υπάρχουν και χειρότερα, φοβούμαι, όμως, ότι σε λίγο κάποιοι, θα μας ζητάνε θρασύτατα πιστοποιητικάαντιδεξιών εξετάσεων”.
Είχε συμβεί, εν μέρει, παλιότερα και είδαμε που κατάντησαναυτοί οι ίδιοι επιτήδειοι που τα ζητούσαν και κυρίως που κατάντησαν τον τόπο.
Τι άλλο θα διαβάσουμε!
Ζήτω τα μνημόνια!
http://www.iskra.gr/%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%86-%CF%83%CF%85%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%AD%CF%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου