Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

(Ναι, τώρα θα το πούμε γιατί έτσι είναι: εξαιρετικός Λαφαζάνης)! Αίσχος! Ωμή επέμβαση Κομισιόν: Αποδοκιμάζει την καταδίκη του Γεωργίου!

κομισιόνΘρασύτατη, ωμή και ανεπίτρεπτη υπήρξε η επέμβαση της Κομισιόν στην ελληνική Δικαιοσύνη για να προστατέψει τον εκλεκτό της υπάλληλο και τα μνημονιακά εγκλήματά της.

Η κυρία Μπράιτχαρτ αφενός παρατήρησε ότι η απόφαση της Τρίτης «δεν είναι σύμφωνη με την απόφαση σε προηγούμενη διαδικασία» και αφετέρου σημείωσε ότι «κατανοούμε ότι η σημερινή απόφαση είναι ανοικτή για προσφυγή για νομικούς λόγους ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδος».
Παράλληλα επανέλαβε ότι η ΕΕ έχει «πλήρη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και την ακρίβεια των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κατά την περίοδο 2010-2015 και μετά».
Συγκεκριμένα κληθείσα να σχολιάσει την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τον Α. Γεωργίου, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, απάντησε τα εξής: «Η ανεξαρτησία των στατιστικών υπηρεσιών στα κράτη -μέλη μας αποτελεί βασικό πυλώνα της εύρυθμης λειτουργίας της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προστατεύεται από το δίκαιο της ΕΕ. Λαμβάνουμε υπόψη τη σημερινή ειδική απόφαση, η οποία παρατηρούμε ότι δεν είναι σύμφωνη με την απόφαση σε προηγούμενη διαδικασία. Κατανοούμε ότι η σημερινή απόφαση είναι ανοικτή για προσφυγή για νομικούς λόγους ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδος. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και την ακρίβεια των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κατά την περίοδο 2010-2015 και μετά».
Συνήγοροι Ανδρέα Γεωργίου: Θα προσφύγουμε κατά της απόφασης στον Αρειο Πάγο
Οι συνήγοροι του Ανδρ. Γεωργίου εκτελώντας προφανώς την ανεπίτρεπτη υπόδειξη της Κομισιόν, δήλωσαν ότι θα προσφύγουν κατά της απόφασης που κρίνει ένοχο των Γεωργίου στον Άρειο Πάγο.
Στο Αρειο Πάγο αναμένεται να προσφύγει ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου κατά της απόφασης του δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο για μια από τις τρεις πράξεις που συνιστούν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των συνηγόρων του, αναμένουν πρώτα το σκεπτικό της απόφασης για το ως καταδικαστικό σκέλος για να ασκήσουν τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα, ώστε ο κ. Ανδρέας Γεωργίου να απαλλαγεί και από το σκέλος αυτό της κατηγορίας.
Υπενθυμίζεται πως ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.
Η ανακοίνωση των συνηγόρων του κ.Γεωργίου
Με την σημερινή απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, απήλλαξε τον κ. Ανδρέα Γεωργίου για δύο από τα τρία σκέλη της κατηγορίας της παραβάσεως καθήκοντος που του είχε αποδοθεί. 
Ειδικότερα τον απήλλαξε για τα σκέλη της κατηγορίας της δήθεν παράλληλης απασχόλησής του στο ΔΝΤ για χρονικό διάστημα που διατελούσε και πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ και για το σκέλος της δήθεν παράνομης μη σύγκλησης του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2010 έως Σεπτεμβρίου του 2011. Το ως άνω σκέλος της αποφάσεως δικαίωσε πλήρως τις θέσεις του κ. Ανδρέα Γεωργίου. 
Για το τρίτο σκέλος της κατηγορίας, ότι παρέβη δήθεν την υποχρέωσή του να θέσει υπόψη του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία του δημοσιονομικού ελλείμματος του έτους 2009, ώστε αυτό να συναινέσει στην αποστολή τους και τα διαβίβασε αυτοβούλως, ώστε, δήθεν, να αποκομίσει ηθικό όφελος το οποίο, κατά την κατηγορία, συνίσταται στην ανάδειξή του σε μονοπρόσωπο όργανο, το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο. 
Αναμένουμε το σκεπτικό της απόφασης για το ως άνω καταδικαστικό σκέλος για να ασκήσουμε τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα, ώστε ο κ. Ανδρέας Γεωργίου να απαλλαγεί και από το σκέλος αυτό της κατηγορίας. 
Ο κ. Ανδρέας Γεωργίου πιστεύει απόλυτα στην αθωότητά του, για την οποία θα παλέψει, όσο χρόνο χρειαστεί, ενώπιον κάθε αρμόδιας Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Δικαστικής Αρχής, μέχρις οριστικής πλήρους δικαίωσής του, επί παντός ζητήματος που δημιουργείται από την άδικη δικαστική του εμπλοκή. 
Σημειώνεται ότι ο κ. Ανδρέας Γεωργίου είχε απαλλαγεί ομοφώνως όλων των άνω κατηγοριών πρωτοδίκως (με σύμφωνη γνώμη της Εισαγγελέως της έδρας), ενώ έχει ήδη απαλλαγεί δύο φορές δια βουλεύματος του Συμβουλίου των Εφετών, από την κατηγορία της ψευδούς βεβαιώσεως, επί των οποίων απαλλακτικών βουλευμάτων έχει ασκηθεί δύο φορές αναίρεση από την Εισαγγελία του Α.Π. 
Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι
Νικόλαος Ντέσκας
Ιωάννης Λάγγας
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην δίκη του Α. Γεωργίου
Ο Παν. Λαφαζάνης παρευρέθηκε σήμερα στο δικαστήριο όπου ανακοινώθηκε η καταδικαστική σε βάρος του Α. Γεωργίου απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών και στη συνέχεια έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
«Η καταδίκη του Α. Γεωργίου, ενάντια στις πιέσεις της Κομισιόν και τις κυβερνητικές μνημονιακές υποδείξεις, αν και με ανασταλτικό χαρακτήρα, συνιστά ένα πρώτο θετικό βήμα στην μεγάλη και ευρύτερη προσπάθεια να αναδειχθούν οι υπεύθυνοι που οδήγησαν την Ελλάδα στην εφιαλτική μνημονιακή υποδούλωση, η οποία συνεχίζεται έως σήμερα.
Η απόφαση του Δικαστηρίου, βγάζοντας παράνομη τη διαδικασία μεταβίβασης των στοιχείων του ελληνικού ελλείμματος στην Eurostat και την Κομισιόν, στην ουσία αφήνει μετέωρα τα ίδια τα μνημόνια και εκθέτει με βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις που διαχειρίστηκαν την μνημονιακή υποδούλωση της χώρας.
Καταδικάζουμε, επίσης, την αποικιοκρατική επέμβαση της Κομισιόν κατά της απόφασης της ελληνικής δικαιοσύνης, η οποία ακυρώνει κάθε ίχνος ανεξαρτησίας της χώρας μας.
Άραγε έχει μετατραπεί και επισήμως η Ελλάδα σε αθλιέστατη αποικία των Βρυξελλών;
Υπάρχει κυβέρνηση στην χώρα για να αντιδράσει στις επεμβάσεις της Κομισιόν ή επιβεβαιώνει με την στάση της για άλλη μία φορά ότι δεν είναι τίποτα άλλο από πολιτική υπαλληλία της Κομισιόν και του γερμανικού Imperium»;
http://www.iskra.gr/%CE%B1%CE%AF%CF%83%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%89%CE%BC%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B9%CF%8C%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου