Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

(Το κάποτε "θείο βρέφος" μουμιοποιημένο βγήκε από την φορμόλη του για να στηρίξει την νομιμότητα και κανονικότητα του πολιτικού σκηνικού)! ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΟ-ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να ”ξανασώσουν” την χώρα. Βοήθεια μας!

ΠΑΣΟΚ
Αναβιώνουν παλιές δόξες.
Αρκετές εφημερίδες μετατρέπονται ξανά τον τελευταίο καιρό σε Πασοκοφυλλάδες παλαιού τύπου και της χειρότερης μορφής, ενώ κάποιες άλλες ανακαλύπτουν ένα νέο-Συριζό-πασόκικο βλαχό-μπαρόκ προσανατολισμό.
Λύσσαξαν κάποιοι να προβάλλουν εν είδει βομβαρδισμού το τελευταίο διάστημα την Φώφη Γεννηματά, αποσιωπώντας το ρόλο της στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και θαυμάζοντας το μηδενικό πολιτικό της έργο και κυρίως το κωμικόπαλαιοπασόκικο στυλ που πάει να μιμηθεί και να το επενδύσει με ”σύγχρονο” ψευτομεταρρυθμιστικό περιεχόμενο.
Στο προσκήνιο ήλθε ακόμα με πηχυαίους τίτλους αυτές τις μέρες και ο Κ. Λαλιώτης με την ”αποκάλυψη”, άκουσον-άκουσον, μιας επιστολής του Αβέρωφ, η οποία περίπου έλεγε ότι η τότε δεξιά του 1980 παραδίδει ”καμμένη γη” στο ΠΑΣΟΚ και επομένως δεν τρέχει τίποτα και είναι δικαιολογημένα όσα ακολούθησαν από τον μεγάλο Ανδρέα, μετέπειτα τον μεγάλο Σημίτη και πρόσφατα από τον τρισμέγιστο ΓιώργοΠαπανδρέου.
Το επιμύθιο Λαλιώτη, λοιπόν, είναι απλό: Το ΠΑΣΟΚ ξανά πρέπει να τραβήξει προς νέες δόξες ενάντια στη γνωστή δεξιά και μάλλον μαζί με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ.
Ξεχάστηκε, φυσικά, μια λεπτομέρεια: Μας λένε ενάντια στην παλιά δεξιά, για να συγκροτήσουν τη νέα ”μεταμφιεσμένη” δεξιά, πολύ πιο αποτελεσματική και πολύ περισσότερο ικανή να περνάει τα πιο σκληρά μέτρα, χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις και με ”αριστερή” ρητορική.
Δυστυχώς, αυτές τις ξαναζεσταμένες σούπες εμφανίζουν ξεδιάντροπα στους πολίτες, αφού οι τελευταίοι τους ανέχονται ακόμα και δεν τους έχουν πάρει στο κυνήγι και δεν τους έχουν στείλει εκεί που πρέπει να σταλούν για να πληρώσουν για τα εγκλήματα τους.
Δυστυχώς, πάλι με το άφθονο χρήμα και τη νέα διαπλοκήθέλουν να ξανακαθορίσουν το σκηνικό για να συνεχίσουν να καταστρέφουν και να ληστεύουν τον τόπο.
Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο..
http://www.iskra.gr/%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου