Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

[Απάντηση Σγουρού (5/6/2012, 1η Συνεδρίαση της Ε.Ε.) για τα ασυμβατοποίητα έργα στον τότε Δντη ΔΑΑ: Εγώ δεν γίνομαι συνένοχος]! Ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ δεν προτίθεται να χρεώνεται τα θέματα ...κάτω από το χαλί

ΤΕΤΆΡΤΗ, 6 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012


Τα νέα από την 1η Συνεδρίαση της  Ε.Ε. του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, Τρίτη 5 Ιουνίου 2012.

1.            Αναβλήθηκε η εκλογή Αντιπροέδρου …γιατί δεν υποβλήθηκαν υποψηφιότητες

2.            Εγκρίθηκε η δαπάνη για την πληρωμή των συμβασιούχων  για το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου, με μία υπόμνηση του Προέδρου: Για να προχωρήσει η πληρωμή ζητά να υπάρχει βεβαίωση παρουσίας –απασχόλησης και  από τον Δ/ντή Διοικητικών Υπηρεσιών για όλους. Άντε να γίνει και αυτό …να πληρωθούν οι άνθρωποι !!

3.            Για την πληρωμή αλλά και την έγκριση υπερωριών, αν το καταλάβαμε σωστά  … θα δούμε!

4.            Το θέμα για την διαδικασία εισόδου των ιδιωτικών οχημάτων στο ΧΥΤΑ και των εντολών μεταφοράς αναβλήθηκε.

5.            Ενδιαφέρον έχει το θέμα για την «Αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών  της Αττικής».Πρόκειται για χρηματοδοτούμενο έργο που «κρατούσε» η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, πήγε στην αιρετή Περιφέρεια   με τη προηγούμενη μεταφορά αρμοδιοτήτων λόγω Καλλικράτη και τώρα το παίρνει ο ΕΔΣΝΑ. Εγκρίθηκε να αναλάβει το έργο ο ΕΔΣΝΑ εφόσον γίνουν όλα σωστά (το είπε δύο φορές ο Πρόεδρος). Υιοθετήθηκε η εισήγηση του μέλους Γ. Μαστοράκου να προχωρήσουν 10 ξεχωριστές εργολαβίες.

Από πολύ νωρίς έχουμε επισημάνει ότι η αποκατάσταση χωματερών ήταν και είναι αρμοδιότητα του Συνδέσμου.

Αυτό που δεν συζητήθηκε και καλά θα κάνουν οι υπηρεσιακοί να μην το αφήσουν στην άκρη, είναι ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ για την εκτέλεση των έργων.

Επισημαίνουμε: Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ανέθεσε σε Τεχνικό Σύμβουλο υπηρεσίες υποστήριξης της Περιφέρειας στην εκπόνηση μελέτης Αποκατάστασης των ανεξέλεγκτων ΧΑΔΑ της Αττικής. Επειδή εκτός από εθνικούς εργολάβους έχουμε και εθνικούς μελετητές ΠΡΟΣΟΧΗ!! Οι όποιες μελέτες έχουν συνταχθεί πρέπει να έχουν την υπογραφή των υπηρεσιών της Περιφέρειας και όχι του Συμβούλου που βοήθησε… Οι μελέτες παραδίδονται στον ΕΔΣΝΑ και ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ως έχουν ή με παρατηρήσεις από την αρμόδια Υπηρεσία του ΕΔΣΝΑ (ΔΑΑ) που αναλαμβάνει και την τελική ευθύνη για το περιεχόμενο των μελετών.

  1. Τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο: Ο Πρόεδρος ρώτησε τους υπηρεσιακούς εάν εκτελούνται εργασίες από εργολάβους χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχες συμβάσεις. Απάντησε ο Δ/ντής ΔΑΑ και δήλωσε ότι η λειτουργία του ΧΥΤΑ γίνεται επί σειρά μηνών από τον εργολάβο χωρίς να  υπάρχει καμία σύμβαση. Ο Πρόεδρος αντέδρασε έντονα γιατί ποτέ δεν ενημερώθηκε γι αυτό, καταλόγισε στον Δντή ΔΑΑ ότι αποφασίζει μόνος του. Η αιτιολογία του Δ/ντή ΔΑΑ: Τι να έκανα; Η απάντηση του Προέδρου: Εγώ δεν γίνομαι συνένοχος.

Αφελής ερώτηση: Αν ο Δ/ντής εκτίμησε ότι είχε ευθύνη και αυθαιρέτησε  για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, γιατί δεν διάλεξε την επισκευή  των μηχανημάτων, ώστε να δουλεύει ο ΧΥΤΑ με το προσωπικό του Συνδέσμου;

                                                                                                           Γ.Α. , 6/6/2012
https://kinisi-esdkna.blogspot.gr/search/label/%CE%B1%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%84%CE%B1Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου