Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. επιδιώκει τη σιωπή των ΜΜΕ



Οι χαριστικές ρυθμίσεις με το απολύτως ευνοϊκό και χωρίς υπολογισμό για τις κοινωνικές επιπτώσεις, κανονιστικό πλαίσιο των VLTs, φαίνεται ότι δεν αρκεί στην ΟΠΑΠ Α.Ε, που τώρα βάζει στο στόχαστρό της και ΜΜΕ, ζητώντας εξοντωτικές αποζημιώσεις, με στόχο τη σιωπή.
AdTech Ad
Όπως αναφέρει ο εκδότης της εφημερίδας “Παραπολιτικά” κ. Γιάννης Κουρτάκης, ο ΟΠΑΠ έκανε αγωγή στη συγκεκριμένη εφημερίδα, ζητώντας το ποσό των 2.000.000 (!) ευρώ.
Συγκεκριμένα ο ΟΠΑΠ ζητά “να καταβάλει για την προσγενόμενη ηθική βλάβη: α) Η πρώτη των εναγομένων (Παραπολιτικά Εκδόσεις Α.Ε.) το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, β) ο δύτερος των εναγομένων (Γιάννης Κουρτάκης) το ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, γ) ο τρίτος των εναγομένων (Δημήτριος Γιαννακόπουλος) το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ, δ) ο τέταρτος των εναγομένων (Κλέωνας Γρηγοριάδης) το ποσό των διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ”.
Η ΟΠΑΠ Α.Ε. Φέρεται να ενοχλήθηκε από δημοσιεύματα σχετικά με την παράδοση άνευ όρων της κυβέρνησης στο θέμα των VLTs, παράδοση που οδηγεί στην καζινοποίηση της χώρας, καθώς θα ανοίξουν μικρά καζίνο σε κάθε γειτονιά.
Η αγωγή δημιουργεί κακό προηγούμενο, σε μια εποχή που τα ΜΜΕ, πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες, αντιμετωπίζουν και εκβιαστικά διλήμματα σχετικά με τα ρεπορτάζ, τους που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (πχ όταν η κριτική αφορά σε μονοπώλια), μπορεί να οδηγήσουν στο “κοψιμο” διαφημιστικών budgets.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου