Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΚΚΕ: Επικίνδυνη για τον λαό η αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας

ΚΚΕ: Επικίνδυνη για τον λαό η αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας

«Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφωνεί με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την αναβάθμιση του ρόλου της χώρας, στο πλαίσιο των συνολικότερων σχεδιασμών στην περιοχή, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι αυτό δεν γίνεται για χάρη της ειρήνης, της σταθερότητας και της υπεράσπισης των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων.
Είναι ρόλος περαιτέρω εμπλοκής της χώρας σ’ επικίνδυνους σχεδιασμούς κι επεμβάσεις στην περιοχή, συμμετοχής στη “λεία” για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και τη νεολαία» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, από τις ΗΠΑ

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, για το τί είδους συζητήσεις και πιθανές συμφωνίες κάνει με τις ΗΠΑ, σ’ αυτές τις συναντήσεις. Γι’ αυτό το σκοπό το ΚΚΕ έχει καταθέσει αίτημα για την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.


http://www.zougla.gr/politiki/article/ke-epikindini-gia-ton-lao-i-anava8misi-tou-rolou-tis-eladas-1429934

3 σχόλια:

  1. ΘΕΜΑ: ΤΙ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΡΗΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;; Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ; ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ !!!

    Ένα ΜΠΡΆΒΟ ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΤΑΙ ΚΑΙ ΒΡΉΚΑΜΕ! Αλλά φίλοι Μου τώρα ΕΊΝΑΙ ΑΡΓΆ!
    Διαβάζουμε Ιστορικά Στοιχεία!

    Το ημερολόγιο έδειχνε 25 Ιουλίου 1940, όταν έλεγε ΣΕ δημόσια ομιλία του χιτλερικού επιτρόπου στην Ολλανδία, Άρτουρ Ζέις - Ίνκβαρτ, ηγετικού στελέχους του Γ’ Ράιχ, που πρωτοστάτησε στις ζυμώσεις για τη διαμόρφωση της μεταπολεμικής… Νέας Ευρώπης ΤΟΥ ΤΏΡΑ (Άλλωστε και ο Bush Junior ΜΙΛΟΎΣΕ ΓΙΑ ΝΈΑ ΕΥΡΏΠΗ)!!

    «Η Νέα Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας όλων των λαών της, μια Ευρώπη δίχως ανεργία, οικονομικές και νομισματικές κρίσεις, μια Ευρώπη του σχεδιασμού και του καταμερισμού εργασίας, η οποία έχει στη διάθεσή της τις πιο σύγχρονες τεχνικές παραγωγής κι ένα πανηπειρωτικό σύστημα εμπορίου κι επικοινωνιών αναπτυγμένο σε κοινή βάση, θα θεμελιωθεί με ασφάλεια και ραγδαία αυξανόμενη ευημερία μόλις απομακρυνθούν οι εθνικοί οικονομικοί φραγμοί. […] Σ’ αυτήν την Ευρώπη όλα τα χέρια θα χρειάζονται. Τα ταλέντα κάθε έθνους θα απολαμβάνουν ένα διευρυμένο πεδίο δράσης. Τα ταλέντα καθηλώνονται όταν περιορίζονται σε μικρές εθνικές, πολιτικές και γεωγραφικές επικράτειες. Σε μια μεγαλύτερη σφαίρα είναι δυνατόν ακόμη και για μικρές χώρες και τους υπηκόους τους να αναπτύξουν πλήρως τις πολιτισμικές, οικονομικές και ανθρώπινες δυνατότητές τους».

    Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος και Συχνότητας κινούνταν οι οδηγίες του επικεφαλής της υπηρεσίας ενημέρωσης, του υπουργείου εξωτερικών του Γ’ Ράιχ, για το χειρισμό του… «ζητήματος Ευρώπη», από τα γερμανικά ΜΜΕ, Καρλ Μένγκερλε, στις 27 Σεπτεμβρίου 1941:
    «[…] Στόχος: μια ομοσπονδιακή Ευρώπη υπό την ηγεσία και προστασία της ισχυρότερης, υγιέστερης και πιο υπεύθυνης ομάδας δυνάμεων. […] Η διαίρεση της Ευρώπης σε μικρές ή μικροσκοπικές εθνικές οικονομίες και συστήματα επικοινωνίας είναι ξεπερασμένη. Τέρμα πια στα διαβατήρια και τις βίζες. Η κεντροευρωπαϊκή ευημερία θα φέρει ευημερία και οικονομική ασφάλεια σε όλα τα μέλη. […] Οι αντίπαλοι της Ευρώπης δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα άλλο πέρα από την επιστροφή στις παλιές μέρες, που η ιστορική εξέλιξη έχει ξεπεράσει και απορρίψει».

    Τί ΔΙΑΦΈΡΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ;; ΤΑ .. ΟΝΌΜΑΤΑ ΜΌΝΟ!!!

    Αφού τα ξέρατε ΓΙΑΤΊ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΤΏΡΑ;; Άρα Αρχίσαται να ΦΟΒΌΣΑΣΤΕ! Τώρα (Ίσως!;) ΕΊΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωτάτε τον Alex;;
    Καλά δεν ξέρετε το: Στου κουφού την πόρτα .... πάρ την πόρτα και .. φύγε!!!! Και ΈΤΣΙ αποδεικνύεται ΌΤΙ Ο ΚΟΥΦΟΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ... ΤΥΦΛΟΣ! Ο Alex δεν είναι μόνο και τα δύο αλλά είναι και έχει το ΦΟΒΙΚΟ ΦΟΝΙΚΌ ΣΎΝΔΡΟΜΟ! Γιαυτό άλλωστε το Σάπιου Αποικιοκρατικό Σύστημα το Έβαλε Εκεί μαζί με τον Χαμμένο! Τί ψάχνεται; Τις γωνίες στον Κύκλο ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καί όμως είμαστε εντός ..θέματος!

    «Η Ελλάδα, η Αρχαιότερη Δημοκρατία, είναι σταθερή σύμμαχος και φίλη ΗΠΑ, στο πλευρό της σε όλους τους μεγάλους πολέμους (Κριμαϊκό, γιαυτό είχαμε την Εθνική Καταστροφή του 22! Πόλεμο της Κορέας "Ιδού Κύριε Πρόεδρε ο Στρατός Σας! Βιετνάμ! Αμερικάνικη Χούντα του 67! Κατοχή της Κύπρου 74!)και αντιπαραθέσεις και πάντα μαζί με ΗΠΑ σε όλους τους αγώνες υπέρ της ελευθερίας».
    Αυτό ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
    Πέστε του Αριστερούλη ΌΤΙ Η ΗΠΑ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΚΈΡΔΙΣΕ ΚΑΝΈΝΑΝ ΠΌΛΕΜΟ! ΟΎΤΕ ΤΟΝ Β Παγκόσμιο! Αυτόν τον καθάρισε η Σοβ.Ενωση! Η ΗΠΑ έχουν ιδικότητα να φτιάχνουν φασιστικά πραξικοπήματα και πολιτικές δολοφονίες, γιαυτό και το Φονιάδες των Λαών Αμερικάνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή