Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Αλλοι δυο μπάτσοι, επίδοξοι δολοφόνοι "πεντακαθαρήδηδες" από την αστική τους "δικαιοσύνη"

Καμιά εντύπωση δεν μας κάνει πια που και σήμερα η αστική δικαιοσύνη τους έβγαλε «πεντακαθαρήδηδες» δυο μπάτσους επίδοξους δολοφόνους.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη τέλη του Γενάρη του 2013. Δυο μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ, στο Ηράκλειο της Κρήτης έκαναν σήμα σε ένα μηχανάκι να σταματήσει. Δεν σταμάτησε, με αποτέλεσμα να το καταδιώξουν και σε ένα σημείο της παραλιακής αφού το διπλάρωσαν, σύμφωνα με γυναίκα, αυτόπτης μάρτυρα, η οποία κατέθεσε ενόρκως, ο συνεπιβάτης στην μοτοσυκλέτα που επέβαιναν οι μπάτσοι κλότσησε τη μηχανή που επέβαιναν οι δύο νεαροί με αποτέλεσμα, αυτή να βγει απ’ τον δρόμο, να πέσει σε γκρεμό και τα δυο παιδιά –ηλικίας 16 και 19 χρονών-που ήταν πάνω της να τραυματιστούν σοβαρά με κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις και να νοσηλευτούν σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σε σχετική μας ανάρτηση τότε μεταξύ άλλων αναφέραμε:

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου με τους δύο νεαρούς να αρνούνται να σταματήσουν σε σήμα των αστυνομικών και να ακολουθεί καταδίωξη στα στενά της πόλης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας νωρίτερα οι επιβαίνοντες «επιχειρούσαν επικίνδυνους ελιγμούς χωρίς να έχουν αναμμένα φώτα και πινακίδα κυκλοφορίας» .
Αρχικά οι αστυνομικοί έχασαν τα ίχνη τους, όμως λίγη ώρα μετά, το δίκυκλο εντοπίστηκε στην παραλιακή λεωφόρο, κοντά στη δυτική έξοδο της πόλης και σχεδόν δίπλα στο Παγκρήτιο Στάδιο.


«Κλοτσιά στον γκρεμό»

Όσα διαδραματίστηκαν από εκεί και πέρα μοιάζουν με σκηνές κινηματογράφου, με «οργισμένους μπάτσους» να κυνηγούν αδίστακτους κακοποιούς. Όπως καταγγέλλει νεαρή γυναίκα που οδηγούσε στον ίδιο δρόμο με το αυτοκίνητο της, τόσο οι νεαροί με το παπάκι όσο και οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ την προσπέρασαν με μεγάλη ταχύτητα. Η γυναίκα καταθέτει εγγράφως πως μπροστά στα μάτια της είδε τον συνοδηγό της αστυνομικής μηχανής να κλωτσάει με το δεξί του πόδι το μηχανάκι των παιδιών στην αριστερή πλευρά και να τους ανατρέπει σκόπιμα και μάλιστα σε σημείο που η πλευρά του δρόμου έχει μεγάλη υψομετρική διαφορά (8 μέτρα). Τα παιδιά κυριολεκτικά εκσφενδονίστηκαν πέφτοντας από μεγάλο ύψος σε εργοτάξιο του δήμου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των γιατρών και οι δύο νεαροί υπέστησαν βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που καθιστούν την κατάσταση τους κρίσιμη και πλέον δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, διασωληνωμένοι στην Εντατική. Οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ συνελήφθησαν και παραπέμπονται στον ανακριτή για βαριά σωματική βλάβη από αμέλεια, κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Σήμερα, λοιπόν, έγινε η δίκη των επίδοξων ένστολών δολοφόνων, ενώ είναι πλεονασμός να σημειώσουμε ότι οι μπάτσοι δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα την εργασία τους και απλώς περίμεναν την δίκη  τους η οποία έγινε σήμερα.

Το αποτέλεσμα αυτής της το πληροφορούμεστε από δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας των συντακτών το οποίο υπογράφει ο Μάριος Διονέλης:

Αθώους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τους δύο αστυνομικούς που κατηγορούνταν ότι έσπρωξαν μηχανάκι με δύο νεαρούς κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου.
Ο εισαγγελέας έκρινε αναξιόπιστη τη μάρτυρα κατηγορίας των αστυνομικών ενώ το δικαστήριο δεν δέχτηκε να εξετάσει όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, ούτε και να εξετάσει κατ' αντιπαράσταση τους εμπειρογνώμονες των δύο πλευρών για τις συνθήκες του τραυματισμού των νεαρών.

Δεν χρειάζονται παραπάνω σχόλια … Εχουμε φτάσει στην εποχή που δεν αρκεί πια το κλασικό ερώτημα του Θωμά Μπακαλάκου "Ποιος απ' τους προστάτες θα μας προστατέψει;", αλλά δημιουργείτε και ένα άλλο πιο επιτακτικό: Ποιος θα κρίνει ουσιαστικά τους κρίνοντες; 


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_80.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου