Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

(Μπράβο στον εισαγγελέα)! Επιμένει ο εισαγγελέας στην ενοχή Γεωργίου

Επιμένει ο εισαγγελέας στην ενοχή Γεωργίου

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκε το κατάμεστο ακροατήριο την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας για την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας.


«Ζήτω η Ελλάς» ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε μέσα στη δικαστική αίθουσα μετά την αγόρευση του εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο κ. Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.


Η πρόεδρος του δικαστηρίου μάταια προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους στη διαδικασία, διατάσσοντας μάλιστα τη 48ωρη κράτηση μίας γυναίκας από το ακροατήριο που είχε παρέμβει αρκετές φορές διακόπτοντας τη δίκη. «Δεν είμαστε εδώ πολιτική συγκέντρωση. Δεν κάνουμε σόου! Αν θέλετε να εκτονώσετε τα συναισθήματά σας, να πάτε άλλου!» τόνισε η πρόεδρος.

Η αγόρευση του εισαγγελέα ήταν καταπέλτης για τους χειρισμούς του κ. Γεωργίου, οι οποίοι συνδέονται με τις παραβάσεις που του αποδίδονται από πρώην μέλη της διοίκησης της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τις οποίες δεν συγκαλούσε, ως όφειλε, τη διοίκησή της, ενώ διατήρησε παράλληλα με τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και αυτή που είχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και να ακούει τις απόψεις τους. Παρέβη τον σεβασμό στον νόμο και στην ομάδα, στη συλλογικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας, επισημαίνοντας πως βάσει του ιδρυτικού νόμου της ΕΛΣΤΑΤ ήταν υποχρεωτική η συνεδρίαση του Δ.Σ. μία φορά τον μήνα, ενώ το ίδιο υποχρεωμένος ήταν και ο πρόεδρος να εκτελεί τις αποφάσεις του.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, το κυρίαρχο όργανο της ΕΛΣΤΑΤ ήταν το Δ.Σ. και όχι ο κ. Γεωργίου, ο οποίος ήταν «απλός συντονιστής-μαέστρος σε μία ορχήστρα» που ήταν το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Αναφερόμενος, δε, ο εισαγγελέας στις αιτιάσεις του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ότι είχαν υποκλαπεί τα email του από τον τότε αντιπρόεδρο, είπε πως ο Ανδρέας Γεωργίου θα μπορούσε είτε να απέχει και να μην κρατάει ομήρους τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. «Όφειλε ως πρόεδρος να βρίσκεται πάνω από κάθε προσωπική διαφορά. Θα μπορούσε, αν ήθελε, να υποβάλει αίτηση εξαίρεσης του αντιπροέδρου» τόνισε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας πως όλα αυτά συνέβησαν την πιο σημαντική στιγμή ιστορικά από την ίδρυση της ΕΛΣΤΑΤ και επισημαίνοντας πως ο Ανδρέας Γεωργίου ήθελε να μετατρέψει την ΕΛΣΤΑΤ «σε ενός ανδρός αρχή».

Επιπλέον για το ζήτημα της διατήρησης παράλληλα θέσης από τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και στο ΔΝΤ, ο εισαγγελέας επισήμανε δεικτικά πως «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται», θέτοντας το ερώτημα για το εάν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλεγεί για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εάν είχε αποκαλύψει την παραμονή του και στο ΔΝΤ για διάστημα μερικών μηνών.


Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί το πρωί της Τρίτης.

Διαβάστε επίσης: 

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: Η Δικαιοσύνη συνένοχος στη στατιστική απάτη του Καραμανλή

Πολιτική εμπλοκή με τους δανειστές λόγω υπόθεσης ΕΛΣΤΑΤ - Γεωργίου



http://www.zougla.gr/greece/article/epimeni-o-isageleas-stin-enoxi-georgiou 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου