Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Αναμένοντας την στάση των κυβερνητικών βουλευτών στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για τα εργασιακά.

 Όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα 902 σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε στην βουλή τροπολογία η οποία προβλέπει να «θεωρείται μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας η αξιόλογη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών του εργαζομένου από τον εργοδότη, ανεξαρτήτως της αιτίας της καθυστέρησης».


Επίσης η ίδια τροπολογία προβλέπει πως «όποιος δεν καταβάλει εμπρόθεσμα στους απασχολουμένους σε αυτόν τις οφειλόμενες συνεπεία της σύμβασης ή της σχέσης εργασίας πάσης φύσεως αποδοχές», τότε «τιμωρείται κατόπιν μηνύσεως» με «φυλάκιση μέχρι έξι (6) μήνες και χρηματική ποινή, της οποίας το ποσό δεν μπορεί να ορίζεται κάτω του 25% ούτε πάνω του 50% του καθυστερούμενου χρηματικού ποσού»

Η τροπολογία του ΚΚΕ κατατίθεται μετά και την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, με βάση την οποία η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων στον εργαζόμενο, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας και έχει οδηγήσει στην ομηρία εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους που κινούνται σαν «εργατικά ζόμπι» μεταξύ απλήρωτης εργασίας και ανεργίας.

Με πολύ ενδιαφέρον θα αναμένουμε την στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης κατά την συζήτηση της τροπολογίας.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_97.html

1 σχόλιο:

  1. Μια ρητορική ερώτηση στην "Ελληνική" Πολιτεία:
    Που πάνε και βρίσκουν αυτούς τους τσομπανόβλαχους;;;

    Μα τί ερώτηση! Οι Βόθροι πάντα και Πάντοτε επικοινωνούν!

    Αυτός ο ... της "Ελληνικής" παιδείας δεν μπορεί με τα δάκτυλα του το τρυπί του κωλί του να βρει (Έτσι το λένε οι Πόντιοι!!!) για ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΑ ΕΚΦΕΡΕΙ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ;;;

    Εμείς Δεν ξέρουμε ούτε μας ενδιαφέρει τι για "επενδύσεις" κάνουν τα ξένα καρακόλια στην Ελλάδα Εμείς εάν και το Σκατό μας είχε αξία στην Ελλάδα ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΑΜΑΙ !!!

    Διότι ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ" ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΝ ΣΥΧΑΘΕΙΚΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟΣ!!!

    Συνιστούμε ΝΑ ΠΑΝ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΡΩΣΟΥΜΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή