Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Σύρος καλλιτέχνης ζωγραφίζει τους ηγέτες του κόσμου ως φτωχούς και πρόσφυγες!


Ομπάμα, Πούτιν, Κάμερον στην ουρά για το συσσίτιο. Οι ηγέτες του κόσμου στην ουρά για το συσσίτιο… Με ένα άδειο πιάτο στο χέρι κι ένα ακόμη πιο άδειο βλέμμα στο πρόσωπο. Πίσω από τα παιδιά που λιμοκτονούν είτε στην Αφρική είτε στο Χαλέπι. Πίσω κι από τον ίδιο τον ζωγράφο.


Είναι ένα έργο του Abdalla Al Omari, του Σύρου ζωγράφου που αντιστρέφει τους ρόλoυς στα έργα του. 
Ο Obama άστεγος… Ο Putin επαίτης… Ο Trump πρόσφυγας… Ο Najad πολιτικός κρατούμενος… Ο Cameron μεθυσμένος χουλιγκάνος… Oι πολιτικοί ηγέτες που κρατούν τις ζωές των ανθρώπων στα χέρια τους, όπως τους φαντάζεται ο Abdalla Al Omari, στη έκθεσή του με τίτλο: The Vulnerability Series.






Ζωγραφική, performance και video art είναι οι τέχνες του Abdalla Al Omari που γεννήθηκε στη Δαμασκό το 1986, σπούδασε παράλληλα Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού και Ζωγραφική στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών Adham Ismail αποφοιτώντας ταυτόχρονα το 2009 και από τις δύο σχολές.


Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις σε Dubai, Παρίσι, Λος Άντζελες, Βηρυττό, Λονδίνο, Βερολίνο και φυσικά στη Δαμασκό. 

Την περίοδο 2011 έως 2013 ζωγράφισε τα παιδιά του πολέμου και τώρα, στα πρόσφατα έργα του, φέρνει τους ισχυρούς του κόσμου σε αδύναμη θέση. 

Στους ρόλους που φέρνουν οι ίδιοι τους απλούς πολίτες των λαών τους. 

http://skandalodes.blogspot.gr
  


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2017/07/blog-post_964.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου