Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

(Όταν θα πλερώνεις, μην ξεχνάς ότι, η Συριζαίικη αισιοδοξία για την οικονομία, πατάει στην πεποίθησή τους... πως είσαι μαλάκας μυγοχάφτης)! Η ώρα της αλήθειας για τους φορολογούμενους

Η ώρα της αλήθειας για τους φορολογούμενους

Περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ αναμένει να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο έως αύριο, Δευτέρα, που λήγει η προθεσμία καταβολής τουλάχιστον, της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματοςΠερισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ αναμένει να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο έως αύριο, Δευτέρα, που λήγει η προθεσμία καταβολής τουλάχιστον, της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος. 

Από τα 6,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 41,6% έχουν λάβει χρεωστική εκκαθάριση και θα πρέπει έως τη Δευτέρα 31 Ιουλίου να πληρώσουν την πρώτη δόση ή και ολόκληρο το ποσό.



Το τραπεζικό σύστημα παρέχει τα τελευταία χρόνια σειρά διευκολύνσεων, όπως άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών για την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων. 

Επιπλέον, ενώ δεν υπάρχει επιβάρυνση από τις τράπεζες, εάν η οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη επιβαρύνεται με προσαύξηση 8,75% ενώ μαζί με τα πρόστιμα η επιβάρυνση αγγίζει το 15%. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο φορολογούμενος δεν είναι ανάγκη να πληρώσει με πιστωτική κάρτα όλο το ποσό αλλά μπορεί να ρυθμίζει άτοκα την κάθε δόση ξεχωριστά. 



Ουσιαστικά από το μεσημέρι της Δευτέρας αρχίζει ένας φορολογικός «Γολγοθάς» για τους Έλληνες αφού εκτός από τον φόρο εισοδήματος ακολουθούν η καταβολή του ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις, ο ΕΝΦΙΑ από τα τέλη Αυγούστου και τα τέλη κυκλοφορίας στο τέλος του χρόνου για κάθε είδους όχημα. 

Αναλυτικά το φορολογικό ημερολόγιο μέχρι το τέλος του έτους έχει ως εξής: 


• έως 31 Ιουλίου η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος
• έως 31 Ιουλίου οι δηλώσεις ΦΠΑ για το β' τρίμηνο του 2017
• έως 29 Σεπτεμβρίου η δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος
• έως 29 Σεπτεμβρίου η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ
• έως 31 Οκτωβρίου η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ
• έως 31 Οκτωβρίου οι δηλώσεις ΦΠΑ για το γ' τρίμηνο του 2017
• έως 30 Νοεμβρίου η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος
• έως 29 Δεκεμβρίου η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ
• έως 29 Δεκεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ
• έως 31 Ιανουαρίου η πέμπτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Εκτός από την οικονομική επιβάρυνση πολιτών και επιχειρήσεων άμεσες είναι κάθε χρόνο οι επιπτώσεις της φορολογικής αφαίμαξης στην αγορά αφού οι πολίτες τείνουν να αναστείλουν κάθε μη υποχρεωτική δαπάνη. 

Το συνολικό ποσό των 3,6 δισ. ευρώ θα πρέπει να εισπραχθεί από το φόρο εισοδήματος, αλλά ουδείς γνωρίζει πόσο από το ποσό αυτό θα καταστεί λιξηπρόθεσμο. 


http://www.zougla.gr/money/forologika/article/i-ora-tis-ali8ias-gia-tous-forologoumenous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου