Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

(Ο καυγάς γίνεται για ποιός και πόσο θα χρεωθεί την κωλοτούμπα, ο άπειρος μπλαμπλαούνιας ή το χωρίς αρχές πιράνχας)! Σκληρή απάντηση από τον Alexis στον Yanis

Σκληρή απάντηση από τον Alexis στον Yanis

Την απάντησή του δίνει έμμεσα ο πρωθυπουργός στον Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με τα όσα αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο βιβλίο του. 

Μιλώντας στον βρετανικό «Guardian», o Αλέξης Τσίπρας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έκανα λάθη, μεγάλα λάθη. Ίσως το μεγαλύτερο να ήταν η επιλογή προσώπων σε θέσεις-κλειδιά». Ήταν τόσο θολό το σχέδιό του, που δεν άξιζε καν να το συζητήσουμε, επισημαίνει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός.


Η συνέντευξη 



«Τα χειρότερα είναι σαφέστατα πίσω μας. Μπορούμε τώρα να πούμε με βεβαιότητα ότι η οικονομία είναι σε ανοδική φάση. Αργά αργά, αλλά ουδείς πίστευε ότι θα συμβεί και αυτό συνέβη» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.
H εφημερίδα στον υπότιτλο χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως τον μακροβιότερο Έλληνα πρωθυπουργό από την αρχή της κρίσης«Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και στο τέλος αυτό είναι που θα κριθεί» δηλώνει ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη αλλαγή θα έρθει τον Αύγουστο του 2018, όταν, έπειτα από οκτώ χρόνια, θα βγούμε από το πρόγραμμα και τη διεθνή εποπτεία. Σημειώνει, ωστόσο, ότι με το αρνητικό κλίμα που επικρατεί σήμερα αυτό είναι κάτι που ο μέσος Έλληνας ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει.

«Όταν ήρθα σε αυτό το γραφείο, δεν είχα την εμπειρία ή την αίσθηση πόσο μεγάλες θα ήταν οι καθημερινές δυσκολίες» παραδέχεται ο κ. Τσίπρας και προσθέτει: «Έχω κάνει λάθη, μεγάλα λάθη (…) στην επιλογή των ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά».

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα στον υπότιτλο χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα ως τον μακροβιότερο Έλληνα πρωθυπουργό από την αρχή της κρίσης.

«Είναι δυόμισι χρόνια από τότε που ο Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία. Ένας απίθανος ηγέτης στην αρχή του μεγάλου δράματος χρέους, πρώην κομμουνιστής ακτιβιστής, είναι πλέον ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στα οκτώ χρόνια στα οποία η Ελλάδα αγωνίστηκε να αποφύγει την πτώχευση» σχολιάζει ο «Guardian».

Για τον πρώην υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη ανέφερε: «Ο Γιάνης προσπαθεί να γράψει την ιστορία με άλλο τρόπο. Ίσως να έρθει η στιγμή που θα ειπωθούν αλήθειες... Όταν φτάσαμε στο σημείο να δούμε αυτό που παρουσίασε ως Plan B, ήταν τόσο θολό, που δεν άξιζε καν να το συζητήσουμε. Ήταν αδύναμο και αναποτελεσματικό».

Για τη σχέση του πρώην υπουργού με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε πως ήταν «το alter ego» του. 

«Aρχικό μας σχέδιο η σύγκρουση»

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχεται πως το αρχικό σχέδιο ήταν η σύγκρουση με τους δανειστές, όπως είχε δοθεί και με τη λαϊκή εντολή. Ωστόσο, όπως τονίζει, η έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε. δεν ήταν ποτέ στο τραπέζι.

«Να φύγουμε από την Ευρώπη και να πάμε πού; Σε άλλο γαλαξία; Τι θα ήταν η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα;» διερωτάται.
Σχετικά με τη διαπραγμάτευση το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχεται πως το αρχικό σχέδιο ήταν η σύγκρουση με τους δανειστές, όπως είχε δοθεί και με τη λαϊκή εντολήΟ συμβιβασμός ήταν η μόνη επιλογή, τονίζει ο πρωθυπουργός, ενώ ο δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας παρατηρεί ότι ο Τσίπρας κατάφερε να πείσει πολλούς για την αναγκαιότητα των δύσκολων πολιτικών (σαν το χάπι που πρέπει κάποιος να πάρει), σε βαθμό που το λεγόμενο σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» να είναι πλέον παρελθόν.

«Όλο αυτόν τον καιρό βρισκόμαστε σε συνεχή διαπραγμάτευση και συνεχή αναζήτηση συμβιβασμού μεταξύ του προγράμματός μας και του μνημονίου» λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός, επιμένοντας ότι ενώ η εποπτεία θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, τους επόμενους 12 μήνες θα είναι ευκολότερο. 

«Η μεγάλη αποκάλυψη θα έρθει τον Αύγουστο του 2018, όταν, έπειτα από οκτώ χρόνια, θα βγούμε από το πρόγραμμα και τη διεθνή εποπτεία. Στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί σήμερα αυτό είναι κάτι που ο μέσος Έλληνας εξακολουθεί να μην πιστεύει» δηλώνει.

«Ήρθε τώρα η ώρα να πάμε μπροστά σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης» αναφέρει ο πρωθυπουργός και συμπληρώνει: «Ένα μοντέλο που αξιοποιεί τους νέους με υψηλή εξειδίκευση, αποκαθιστώντας το "brain drain" που έχει οδηγήσει κοντά στο μισό εκατομμύριο ανθρώπους στη διαφυγή προς το εξωτερικό».

Καταλήγοντας ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει: «Θα καταφέρω να βγάλω τη χώρα από τον βάλτο στον οποίο την οδήγησαν εκείνοι που την έκλεψαν... και να προχωρήσουμε με ένα πρόγραμμα βαθιών μεταρρυθμίσεων».

Αυτό, τουλάχιστον, είναι η ελπίδα, γράφει ο αρθρογράφος, «γιατί η Ελλάδα έχει γίνει ένα απρόβλεπτο μέρος και, όπως συμβαίνει και με την ίδια την ιστορία, δεν υπάρχουν ευθείες γραμμές». 

O Τσίπρας συμπληρώνει πως: «Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι η κρίση δεν θα επιστρέψει».


http://www.zougla.gr/politiki/article/tsipras-ston-guardian-ekana-megala-la8i-opos-stin-epilogi-prosopon

2 σχόλια:

  1. Δυνατή και Ωραία η Foto στο Αγελοροπλάνο!

    Βλέπουμε ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ... ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΥΣ!!!

    ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ;;; Ο Captain;;;

    Μήπως ... ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΑΓΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΈΒΑΛΕ ΣΕ ... "ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ";;;

    Ενημερώστε Αμέσως Τους Επιβαίνωονταις ... Πελάτες (όχι τους βάζελους) τουλάχιστον να προλάβουν να προσευχηθούν και να ζητήσουν άφεσει Αμαρτειών!!! Η Πορεία Του Σκάφους Είναι Προγεγραμένη Συντριβή στο Βουνό της Οροσειράς ... "Ψέμα" σε υψόμετρο σχεδόν 666 ... πόδια!

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!


    ΣΗΜ. ... εμείς βγάζουμε από της τσέπες μας φλούδες μανταρίνι και τα ρίχνουμε στα μάτια Σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυνατή και Ωραία η Foto στο Αγελοροπλάνο!

    Βλέπουμε ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ... ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΑΕΡΟΣΥΝΟΔΟΥΣ!!!

    ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ;;; Ο Captain;;;

    Μήπως ... ΔΕΝ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΑΓΕΡΟΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΈΒΑΛΕ ΣΕ ... "ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ";;;

    Ενημερώστε Αμέσως Τους Επιβαίνωονταις ... Πελάτες (όχι τους βάζελους) τουλάχιστον να προλάβουν να προσευχηθούν και να ζητήσουν άφεσει Αμαρτειών!!! Η Πορεία Του Σκάφους Είναι Προγεγραμένη Συντριβή στο Βουνό της Οροσειράς ... "Ψέμα" σε υψόμετρο σχεδόν 666 ... πόδια!

    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!


    ΣΗΜ. ... εμείς βγάζουμε από της τσέπες μας φλούδες μανταρίνι και τα ρίχνουμε στα μάτια Σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή