Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

[Όταν το ΜΕΤΑ έπλεκε το εγκώμιο του Συριζαίου - και συζύγου της Αντιπροέδρου του ΕΔΣΝΑ - Θ. Μπιζά (Β. Γκιτάκος) για την διαχείριση των απορριμμάτων, δεν τον ρώτησαν για τις ελλείψεις των Δήμων σε υποδομές και για την παλαιότητα των δημοτικών στόλων, γεγονός που καταγράφεται μέσα στα Τοπικά σχέδια; Τώρα, στο και πέντε, τι καταγγέλουν]; ΜΕΤΑ-ΟΤΑ κατά δημάρχων και εργολάβων: Ακριβότερη η καθαριότητα στους ιδιώτεςΣφοδρή επίθεση εναντίον των υποστηρικτών των ιδιωτικοποιήσεων της καθαριότητας των δήμων, εξαπολύσει με σχόλιο του, ο γραμματέας του ΜΕΤΑ και μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης, κάνοντας λόγο για «πλασιέ» των εργολάβων και «τσιράκια» των δημάρχων.
Συγκεκριμένα, στο σχόλιο του, αναφέρει:

“Με αφορμή τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων και την προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και την καθαριότητα, ακούμε και διαβάζουμε διάφορα από τους υποστηριχτές των ιδιωτικοποιήσεων και της διάλυσης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα που πρέπει να έχουν οι υπηρεσίες του Δημοσίου, και ιδιαίτερα αυτές που είναι κρίσιμες και σχετίζονται με το περιβάλλον, την ενέργεια, την υγεία, την παιδεία και την πρόνοια και γενικά με αυτά που κοινώς αποκαλούνται Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά!
Ο καθένας βέβαια μπορεί να λέει ό,τι θέλει χωρίς να χρειάζεται και να το αποδεικνύει! Λένε λοιπόν ότι: «Θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη αν προσληφθεί μόνιμο προσωπικό για να καλύπτει όλες τις ανάγκες της καθαριότητας και θα μειωθεί αν δοθεί σε ιδιώτες!»
Αν δεν είναι πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων αυτοί που τα λένε, τότε πρέπει να μας πούνε:
Με τι μισθούς θα πληρώνει ο ιδιώτης τους εργαζόμενους;
Θα τους πληρώνει με τις ισχύουσες τουλάχιστον ΣΣΕ;
Το προσωπικό αυτό θα είναι ασφαλισμένο και αν ναι θα είναι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ);
Θα τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, που βέβαια αποτελεί ζητούμενο και στην πλειοψηφία των δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας;
Αν τα κάνει όλα αυτά ο ιδιώτης θα πρέπει να μας πουν και τι εργολαβικό όφελος θα έχει;
ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
Το κάνουν όμως αυτό είτε γιατί έχουν ιδεολογικές νεοφιλελεύθερες εμμονές, είτε γιατί έχουν δεσμεύσεις σε εργολάβους που τους στηρίζουν εκλογικά, είτε γιατί θέλουν μέσω των προσλήψεων, των εργολάβων ιδιωτών, να δημιουργούν πελατειακές σχέσεις εξάρτησης, όπως γίνεται βέβαια και όσο συνεχίζεται το καθεστώς ομηρίας με προσλήψεις συμβασιούχων!
Το καθεστώς όμως αυτό συντηρείται και ενισχύεται από τις δυνατότητες που δίνει στις Δημοτικές Αρχές ο νόμος Ραγκούση (αρ. 61, ν.3979/2011) για εκχώρηση σε ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας, που ήταν και είναι αίτημα κατάργησής του από το συνδικαλιστικό κίνημα των ΟΤΑ, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να το διατηρεί…και να συντηρεί κατά τα άλλα την κοκκορομαχία με τη ΝΔ και το Μητσοτάκη για το ποιος προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις!
Αυτά για να σταματήσουν οι «εξυπνάδες» των πλασιέ των εργολάβων και τα τσιράκια των δημάρχων!”
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/meta-ota-kata-dimarxon-kai-ergolavon-akrivoteri-kathariotita-stous-idiotes/
https://paremvasiedsna.blogspot.gr/2017/07/blog-post_31.html#more

1 σχόλιο:

 1. Κυρίες και Κύριοι! Αφεντομουτσουνάρες!

  Αφήστε τον "Συνδικαλισμό" και τα Τραλαλά τα Πολιτικά Σας Αδιέξοδα!

  Συγκεκριμένη Πρόταση:

  Από ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ και για ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ στέλνονται ΓΕΜΑΤΑ Στας Ξενοκρατούμενας Αθήνας 30 Απορριματοφόρα (Τα μεγαλύτερα κάθε Νομού) και Αδείαζουν Το Περιεχόμενο Τους ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!!!
  Παρακαλούμε να μην γίνει "διαλογή" Σκουπιδιών!!! Αυτά που "Μαζεύεται" Εσείς Κάθε Μέρα! Εσάς που Σας βρίζουν οι Λιγδολακέδες!

  Διότι ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

  ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ - Από Αμβλώσεις με μικροκορμάκια ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟΥΣ!!!-

  Εμείς ΘΕΩΡΟΥΜΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΤΟΧΟ ΣΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΝΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

  ΣΑΣ ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΧΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ ΟΛΟΥΣ!!!

  ΈΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΝΗΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

  ΣΤΟ ΌΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή