Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ο πλανήτης σε τεντωμένο σχοινί. Στο γκρεμό οι σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ. Η Γερμανία θέλει μέτρα κατά ΗΠΑ! Και η Ελλάδα;

πλανήτης

Ενώ στην Ελλάδα η πολιτική ζωή ασχολείται με την αποπροσανατολιστική Βαρουφακειάδα και τον τρόμο των εγχώριων κατεστημένων κέντρων ακόμα και στην φαντασίωση εξόδου από το ευρώ, οι πλανητικές εξελίξεις και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας είναι συνταρακτικές και εγκυμονούν εκρηκτικούς κινδύνους αλλά και ευκαιρίες, αν μπορούμε, που δεν μπορούμε λόγω μνημονιακής υποδούλωσης, να αξιοποιήσουμε.

Οι ΗΠΑ βλέπουν να χάνουν συνεχώς έδαφος έναντι της παλιάς αδιαφιλονίκητης ηγεμονίας τους και να συμπεριφέρονται πλέον, λόγω και των εσωτερικών αντιφάσεων και αντιθέσεων τους, ως ‘‘τρελό καράβι”.
Οι πρόσφατες αποφάσεις του Κογκρέσου για νέες μονομερείς, μάλιστα, ψυχροπολεμικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, για εμπλοκή στις αμερικάνικές εκλογές, για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κριμαία και στην ΑνατΟυκρανία, τις οποίες δεν μπορεί να παρακάμψει ο Πρόεδρος Trump, ενώ ανέλπιστα τις επικρότησε, οδήγησε τον Putin σε ένα πρωτοφανές κύμα απελάσεων Αμερικανών διπλωματών από τη Ρωσία.
Και ενώ οι σχέρσεις Ρωσίας – ΗΠΑ έχουν φτάσει στο χείλος της αβύσσου, παρεμβαίνει η Γερμανία και ζητά μέτρα (κυρώσεις) κατά των ΗΠΑ (!), διότι οι μονομερείς κυρώσεις της τελευταίας προς τη Ρωσία πλήττουν τις Γερμανικέςεπιχειρήσεις, ιδίως τις ενεργειακές και στην ουσία ακυρώνουν τον δεύτερο αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο που θα τροφοδοτούσε την Γερμανία.
Πολιτικός, οικονομικός και εμπορικός ζουρλομανδύας περιβάλλει τις σχέσεις ΕΕΗΠΑΡωσίας και παραπλεύρως και της Κίναςκαι της Ιαπωνίας, στο φόντο μιας Βόρειας Κορέας που διαθέτει πλέον πυραύλους και δεν είναι εύκολος ”σάκος του μποξ”.
Την ίδια ώρα στη Μ. Ανατολή αλλάζει ριζικά η εικόνα.
Ο Isisi υποχωρεί κατά κράτος, χωρίς, όμως, να εκμηδενίζεται, ενώ απ’ αυτήν την εξέλιξη δεν κερδίζουν οι ΗΠΑ.
Αντίθετα, οι τελευταίες φαίνεται να χάνουν έδαφος και στην Συρία και στο Ιράκ και να οχυρώνονται στο πλαίσιο της Μ. Ανατολής πίσω από μια βρώμικη αντιδραστικότατη συμμαχίατων ιεράκων του Ισραήλ με το μεσαιωνικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας και την στρατιωτική δικτατορία Σίσυ στην Αίγυπτο.
Την ίδια ώρα, η επανεμφάνιση των Κούρδων πάει να αλλάξει όλα τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή και να θέσεις την Τουρκία σε άμεσο κίνδυνο διαμελισμού.
Και ενώ το πλαίσιο αυτό, αν και επικίνδυνο, δίνει τεράστιες δυνατότητες στην Ελλάδα να ενισχύσει το ρόλο και την ασφάλεια της με την απεμπλοκή από το ευρώ, την χάραξη μιας νέας πορείας οικονομικής ανασυγκρότησης και την εφαρμογή μιας πραγματικά πολυδιάστατης πολιτικής διεθνών οικονομικών και εξωτερικών σχέσεων, η Ελλάδα των μνημονίων και της υποδούλωσης δορυφοροποιείται ακόμα περισσότερο έναντι της υποχωρούσας και προβληματικής Γερμανικής ευρωζώνης, έναντι των βυθιζόμενων ΗΠΑ και εσχάτως απέναντι στα γεράκια του Ισραήλ που επιδίδονται σε πρωτοφανείς βαρβαρότητες σε βάρος των Παλαιστινίων.
Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαι…
Α.Ρ

http://www.iskra.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου